icon

Kúpele Horný Smokovec

janula2511
17. feb 2015

Mamicki ako to chodiv tychto kupeloch?kolko sa plati pre doprovod na den?dakujem za info.

dfgabika
23. mar 2015

@janula2511 myslim Horny Smokovec 🙂

janula2511
autor
24. mar 2015

micha1979 ano vcera ste nastupili?a ako vam prebiehal prvy den?robili dietatu nejaku diagnostiku?a ako tam je?dobre?nieco mi napis ako to tam prebieha cele.nemala sa nervi pred tym?

dfgabika
9. apr 2015

Ideme na buduci tyždeň do Horneho Smokovca, s kým sa tam stretneme?🙂

jankadamkova
12. apr 2016

Buduci utorok mi tam ide syn prvy krat. Viete mi poradit, co mu zabalit a tak. Dakujem

sirell
12. apr 2016

@jankadamkova na stranke kúpeľov je uvedený orientačný zoznam vecí, ktoré dieťa potrebuje. oblečenie im tam operú každý týždeň. Varia tam dobre, na desiatu - olovrant každý deň majú ovocie, príp. nejaké mliečne výrobky, sem tam koláčik - zákusok, keksík. Dala by som nejaké vreckové - nie veľa. A hlavne vybav mu preukaz na bezplatné cestovanie vlakom.

jankadamkova
12. apr 2016

@sirell dakujem za info

tatuska
24. máj 2016

@dfgabika to s tou OCR aj mna zaujima. uz ste boli?

dfgabika
24. máj 2016

@tatuska boli sme minulý rok 😀 no vrátili sme sa zo zápalom plúc. Tohto roku už sme boli inde. Mali tam ženy očr na prvé 10 dní, alebo marodky, niekto dovolenky. Idete do Horného Smokovca?

tatuska
24. máj 2016

@dfgabika ano, ale este cakame na papiere z poistovne..len tiez by som chcela vediet ako je to s tou OCRkou..to mi nedaju na cele 3 tyzdne?

dfgabika
24. máj 2016

@tatuska dá sa aj na 3 týždne, ale nebude mať zaplatené iba prvých 10 dní....lepšie vám je ísť zo sebou na marodku. Aj ja som to tak riešila.

dfgabika
24. máj 2016

@tatuska a navyše ak máte choré dieťa máte nato nárok zo zákona .... http://www.socpoist.sk/aktuality-na-nemocenske-...

tatuska
25. máj 2016

@dfgabika chcem to spravit tak, ze si zoberiem OCRku (je lepsie platena ako PN) na 10 dni, potom si zoberiem 1 den dovolenku a dalsich 10 dni OCR..ale dakujem za pomoc..teda oni mi to tam vystavia,hej?nemusim ist za nasim obvodakom?

dfgabika
25. máj 2016

@tatuska praveže nevystavia...treba to riešiť doma. Aj tak sa dá očr riešiť, ale taktiež musíte doma u obvodnej lekárky dieťaťa. 😀

tatuska
25. máj 2016

@dfgabika takze oni mi nedaju OCR?to ako preco?

dfgabika
25. máj 2016

@tatuska nedávaju ...nemaju tam ani papiere na očr.... V Hornom Smokovci určite nie...

melonka_ajuska
8. jún 2016

chcem sa spytat či mi odporuči liečbu doktorka ked je syn alergicky na pel,brezu,oblininy,travu,ambriozu a pelinu?? lebo znamaa mi vravela ze ma syna alergika a boli v smokovci a ze mu moc pomohli...tak sa chcem doktorky na to spytat,ale ideme az o tyzdne na kontrolu...tak preto sa pytam zatial tu...dakujem.

dfgabika
9. jún 2016

@melonka_ajuska ak sa lieči dlhšie mala by odporučiť alergologička. Tento rok bola zo mnou jedna mamička čo si podávala na dve deti. Ale poisťovňa jej schválila iba na jedno , podľa správy mala napísané že dieťatko sa zatiaľ neliečilo, res. nebralo žiadne lieky na alergiu dlhodobejšie. Tak na druhé si platila, lebo mala obe detičky zosebou.

melonka_ajuska
9. jún 2016

NO my sa liečime od minuleho roka juna...v maji sa mu prvy krat objavila alergia...ale doktorka povedala ze ju ma dost silnu može dostat astmu...ak sa to zhorši..a lieky berieme stale...tak uwidim čo nam powiee doktorka na kontrole🙂

dfgabika
9. jún 2016

@melonka_ajuska tak už máte nárok....určite vám vypíše sa spýtajte nato....my už máme astmu.

melonka_ajuska
10. jún 2016

@dfgabika a prosim vas a ako sa vam začala prejavovat ta astma?? a kolko ma vaše dieta?? lebo syn začal aj chrapavat tak chrčat v noci...nemože poriadne dychaat...podla man sa mu to zhoršiloo...fakt bojim sa tohoo aby s to nezhoršovalo...dam vediet stredu ako sme dopadli budem sa pytat doktorky..

dfgabika
10. jún 2016

@melonka_ajuska Mal problémy z dýchaním. Má 6 rokov.

zvalka
11. jún 2016

Ide niekto teraz do Horneho Smokovca na liecenie?

tamara555
21. jún 2016

Dobry den. S dcerkou sa chystame 12.9.2016 do kupelov Horny Smokovec. Nebol tam nahodou niekto v poslednej dobe? Ak ano, ake su Vase skusenosti a ako to tam chodi? Dakujem.

evapistovic
21. jún 2016

@tamara555 Ahoj, my sme boli so synom na 22 dni, na prelome apríla a mája. Doobeda sú procedúry, poobede voľno. Deti navštevujú tam aj školu, príp. škôlku. Ja som synčeka nedávala do škôlky, ale chodili sme vláčikom na výlety. Ubytovanie bolo ok, nám vyhovovala aj strava. Chodili sme aj do sauny, na cvičenia... Máme veľa zážitkov. Cele Tatry sme pochodili krížom-krážom. My plánujeme ísť aj na budúci rok 🙂

zvalka
21. jún 2016

My sme tu prave teraz a je tu uzasne!!! 🙂

marianna_11
21. jún 2016

Ahojte babule, ale to sa musi cez doktorku vybavovat, ze?

evapistovic
21. jún 2016

@marianna_11 Ano. lekárka vypíše žiadosť na základe diagnóz dieťaťa a zašle sa do zdravotnej poisťovne. Zdravotná poisťovňa pobyt v kúpeľoch buď schváli alebo nie.
Avšak je možné ísť do kúpeľov aj ako samoplatca. Vtedy hradíš všetko od ubytovania po stravu, procedúry....

melonka_ajuska
21. jún 2016

@dfgabika tak sme boli na kontrole a som sa pytala na to liečenie a doktorka povedala,že jemu to je zbytočne pretože jasne testy ukazali na čo je alergicky..že nijak mu tam nepomožu....že tie liečenia su len na diagnostikovanie...ale hlavne,že synovi pridala dalšie lieky ako je sprej do nosa a kvapky do oči..a vo februári bude mat 6 rokov tak ho chce začat vakcinovat.... neviem preco,ale nemala som dobry pocit z tejto kontroly:( vas aj vakcinovali?

sirell
21. jún 2016

@melonka_ajuska v kupeľoch Horný Smokovec nerobia diagnostiku, hlavným liečebným prostriedkom je práve vysokohorská klíma - pobyt vonku, určite sú vhodné aj pre alergikov - možno vhodnejší by bol pobyt v zime kedy nič nekvitne. skús požiadať svojho pediatra aby TI napísal návrh na kúpeľnú liečbu. A uvidíš či poisťovňa schváli.

dfgabika
21. jún 2016

@melonka_ajuska tam sa nerobí diagnostika...diagnostika sa robí v šrobárskom ústave v Dolnom Smokovci. V Hornom Smokovci je pre všetkých alergikov a určite aj pre vás. Ak je dieťa alergik má nato právo. Nám nedávali vakcinácie, mi sme na imunore, môj ma slabučkú imunitu a deficit Iga. Ale nám nikdy nevypisovala alergologička kúpele.