icon

Kúpele Horný Smokovec

janula2511
17. feb 2015

Mamicki ako to chodiv tychto kupeloch?kolko sa plati pre doprovod na den?dakujem za info.

melonka_ajuska
21. jún 2016

tak sa este spytam nasej doktorky....preto mi to prislo čudne ze ma hentak odbila...ze on ma už testy spravenee....a jemu liečenie netreba,že nič mu nepomože. 😖

dfgabika
21. jún 2016

@melonka_ajuska nechodíte na pľúcne? nám vypisuje pľucná, kvôli astme, ale veľa detí tam je kvôli alergii a vypisuje im alergologička. Určite sa nenechať odbiť. Dieťaťu to veľmi pomôže.

tatulienka
22. jún 2016

Ahojte..chystame sa do horneho smokovca do kupelov 15.8..s kym sa tam stretneme? a mam otazku pre tie, co ste tam uz boli.. da sa zobrat si OCRku?dakujem

dfgabika
22. jún 2016

@tatulienka dá sa ale musíte si ju vybaviť doma.

tatulienka
22. jún 2016

@dfgabika dakujem, ano planujem u nasho pediatra..

tamara555
22. jún 2016

@evapistovic Dakujem moc za odpoved🙂

sandey
22. jún 2016

@tatulienka ja som bola sice pred 2 rokmi so synom v Hornom Smokovci a PN mi vystavili tam na cele 3 tyzdne

dfgabika
22. jún 2016

@sandey Ja som bola minulý rok v Hornom Smokovci a nedalo sa PN zobrať stamadiaľ. Tak neviem kto vám vystavil....😀

sandey
23. jún 2016

@dfgabika mne vystavovali tam, vtedy sa dalo 🙂

zvalka
23. jún 2016

Da sa aj teraz. Som tu a som na PN. Vystavila mi ošetrujúca lekarka 🙂

dfgabika
24. jún 2016

@zvalka KDE v kupelov? Alebo doma vam vystavila? A este otazka, je dieta ztp?

bopa
2. sep 2016

Prosím vás dnes mi prišlo z poisťovne, že nám schválili pobyt v HS.. že je to možné vyčerpať až do 6/2017..teraz mám zavolať do kúpeľov a predbežne si zajednať termín napr. marec alebo aký je postup? Boli ste tam niektorá teraz nedávno? Dá sa vybrať strava? Ako varia? Nosili ste si niečo na jedenie aj z vonka? Syn má bezmliečnu to tiež treba vopred hlásiť alebo až na mieste? Obchod je niekde nablízku? Je tam bazén? Ja ako sprievodca si tiež môžem dať nejaké procedúry samozrejme platené? je tam nejaká taká možnosť?
A ak tam bolo napísané, že budete PLK uhrádzať úhradu za služby súvisiace s poskytovaním kúpeľnej starostlivosti...tak to znamená, že síce idem ako doprovod, ale hradím si všetko?
Je možnosť tam na dve tri noci, aby sa ubytoval s nami aj manžel, keď nás privezie? či musím hľadať niekde v okolí ubytko? Ak ste niektorá boli cez zimu, tak čo sa tam dá robiť cez zimu?
Veci ste si brali na tri týždne alebo je možnosť si oprať? Tie výlety čo sú na stránke, to je nejaké hromadné, oni organizujú povedzme menší autobus? 🙂

zvalka
2. sep 2016

@dfgabika dieta nie je ztp. A vystavila mi lekárka Klara Matejkova

zvalka
2. sep 2016

@bopa ked budem na pc moze odpovedat 🙂 vela otazok a na vytukavanie do mobilu 🙂

bopa
2. sep 2016

@zvalka ďakujem, budeš zlatá..kľudne aj IP ak chceš 🙂

dfgabika
2. sep 2016

@zvalka ale taka lekárka nepracuje v Hornom Smokovci teraz. Nechápem, nezmylili ste sa?

dfgabika
2. sep 2016

@zvalka tam robi dokt. Urbanová, a už dlho a pred ňou tam pracoval lekár, určite to bolo v Hornom Smokovci?

zvalka
2. sep 2016

@dfgabika ano urcite,taka stara lekarka. Boli sme teraz v juni.tento rok.prijimala nas.aj prepustala. A od nej som pytala PNku a vypisala mi ju.vypisuju to oni ako kupelne zariadenie sprievodcovi

zvalka
2. sep 2016

@dfgabika http://www.kupelehs.sk/referencie.html

dolu je v zozname aj Klara Matejkova

zvalka
2. sep 2016

@bopa
ak ti to schvalili v poistovni, tak tam zavolaj a dohodni si termin, ako ti vyhovuje, lebo myslim, ze sa moze stat, ze ti ho daju oni prvi, lebo poistovna posiela schvalenie pobytu aj do HS.
boli sme tam tento rok v juni. kamoska je tam oddnes, ak by ta nieco zaujimalo aktualne.
stravu sme nemuseli mat speci, ale da sa myslim aj bezmliecna a pod. treba sa dohodnut na zaciatku, myslim ze by rovno lekarka dala do preukazu, ze ak je nejaka dieta.
mne tam chutilo velmi, varili super, tak domacky, bola som spokojna, aj ked som si kupila nieco do chladnicky, vobec som to nejedla, akurat nejaky jogurt malemu, ale v podstate strava stacila bohate 🙂 deticky maju 5krat denne, dospeli maju 3krat, pri ranajkach davaju rovno desiatu so sebou - vacsinou ovocie, a k obedu daju olovrant so sebou, nejaky jogurt, alebo kolacik a potom vecera.
obchod je v Starom Smokovci, 4 minuty elektrickou, a bazen tam nie je, ale da sa chodit na proceduru plavat do vedlajsieho hotela, ale nieco sa doplaca.daju sa aj masaze myslim doplatit, a ked ides s dietatkom do sauny, doplacas len 2 eura.su tam solna, infra a finska sauna.
neviem, kde si ubytovana, na stranke je cennik a malo by byt aj v schvaleni, ze kolko doplacas ty. ja som mala schvaleneho sprievodcu, tak som doplacala na den 15eur - v Smreku. v zime sme tam neboli. a manzel sa treba spytat, a doplatit za neho za tu noc, inak to velmi nechcu, skor sa ubytovava hned vedla v hoteli partizan napr.
vylety sme si robili sami, autobus neviem ako ci organizuju, treba sa spytat, ak idu s detmi niekam, co su tam bez rodicov hromadne.
kupit si elektricenku na mesiac a vozite sa hore dole vsade.
pranie jasne, peru tam. ale tvoje spodne pradlo nie. ale tvoje veci tiez operu okrem toho. a dava sa tusim 1e+ som davala ja aj gelovu kapsulu. dala som rano tasku s vecami a gel. kapsulu a za par hodin ma to cakalo vyprate. povesala som a super, je to tam fakt parada. 😵 😵 😵

dfgabika
2. sep 2016

@zvalka tuto lekarku nepoznam....nikdy som ju tam nevidela, možno som nemala šťastie na ňu, ale ja som sa tam pytala na pn a povedali mi že sa neda, ta ja už neviem...tento rok sme boli inde a tiež sa nedalo...ženy si brali neplatene voľna, dovolenky...neviem fakt..a ak si teraz vezmete telefon a tam zavolate a spytate sa na pn hned vam povedia že sa nedá, ta neviem či len vám dali...

zvalka
3. sep 2016

@dfgabika ja som sa riadila tymto vyhlasenim socialnej poistovne. chcela som,nech mI PN vypise moj obvodny lekar. Ked mi to vypisoval a informoval sa na soc.poist. na nejaky kod,tak ho hned usmernili,ze mi to vypisu v kupeloch.trosku som sa obavala,tak tam on hned zavolal a potvrdili mu,ze mi tam PNku daju. Nie je to nic nelegálne,je to podla zakona,mame na to narok.a ked som si pýtala,vypisala mo tlacivo,este aj dg davala nejaky kod sprievodca

zvalka
3. sep 2016

@dfgabika no tak skute tam zavolat. Ja nepotrebujem.ale ak pojdeme o rok,urcite si budem brat opat PN.

bopa
3. sep 2016

@zvalka ďakujem, si zlatá..v pondelok tam teda zavolám, to na tú prijímaciu kanceláriu? no dúfam, že termín nám nejako prispôsobia 🙂 a na procedúry si išla s ním a čakala na chodbe? a ten bazén majú v procedúre všetky detičky? čiže plavky a aj kúpaciu čiapku alebo čo? a balila si čo? napr. do jedálne môže ísť v teplákoch či slušne nejaké rifle? a izby sú ako vybavené? nevieš či je tam nejaký trezor na foťák alebo tablet? a wc a kúpeľňa je spoločné alebo to pri objednávaní tiež mám žiadať? čo ja viem, že pre dve izby by bolo v pohode..a ak tam nejaké dieťa ochorie, tak ide domov alebo sa lieči tam? môj totižto nikdy 3 týždne zdravý nevydržal ☹ lekár robí nejakú vizitu denne alebo len na začiatku a na konci?

fialovykvietok
3. sep 2016

@bopa Ahoj, my sme sa teraz vrátili z kupelov v Hornom Smokovci. Manžel si musí hladat ubytko v blízkom okoli, neubytujú ho. Čo sa týka termínu, tak ten sa s nimi dá dohodnut, kludne im povdz svoju predstavu a oni sa Ti prisposobia. Do jedálne môže ist v teplákoch, uplne v hocičom. Nechem Ta nejako strasit, ale izby sú hrôza...hrôza...hrôza. Moja dcérka má 7rokov, mne neschávlili pobyt, takže musela tam zostat sama. Ked sme tam prišli a ked som videla kde bude 3 týzdne, tak som ju chcela z tadial zobrat ☹ Trezor tam nie je, nič také.

bopa
3. sep 2016

@fialovykvietok takže muž mimo, ďakujem, to začnem hneď teda zháňať keď sa tam dohodnem termín..a prečo tie izby hrôza??? a v ktorej tej budove si ju bola ubytovať??

fialovykvietok
3. sep 2016

@bopa Ja som tam nebola s dcérkou, takže ona bola ubytovaná v tej hlavnej budove, kde je aj jedálen aj procedúry. Ak ty pojdes s dcérkou alebo so synom tak ty budes ubytovaná oproti v tých domčekoch. Tam to bude asi na inej úrovni 🙂 Na tých izbách bol neskutočný neporiadok, porozlievané, špinavé.....deti si tam robili čo chceli.....nikto ich neupozornoval na nič......moja dcérka má 7 rokov a vieš si prdstavit, ked videla staršie deti ako lozia po stoloch a otvárajú okno na izbe.......alebo ako tam perú uporstred izby svoje veci, a pritom na izbe ani nemali umývadlo....vsade voda....bali sa to dat prat do prácovne, aby sa to tam nezafarbilo.....nikdy viac, za mna nikdy viac.

fialovykvietok
3. sep 2016

@bopa Nikto mi dcérku neokupal, musela som chodit 150 km za nou 2x do týzdna aby som ju okupala.....a to boli horúce dni, dcérka spotená....chodili na tury.....precestovala som strasne vela a skutočne nikdy viac nedám dieta do kupelov Horný Smokovec.

bopa
3. sep 2016

@fialovykvietok no tak to ma mrzí, že z toho mala zlý dojem..môj má 6 a idem s ním ešte ako doprovod aj keď si platím samozrejme..a inak sa jej tam páčilo? ono to je ťažko, tie deti mali úplne voľnosť??