Kúpele Marína Kováčová - postrehy a skúsenosti
Ahojte, rada by som získať informácie a skúsenosti od ľudí (mamičiek), ktoré absolvovali kúpeľnú liečbu s detičkami. My nastupujeme tento mesiac, nikdy sme v kúpeľoch neboli 🙂 takže budem vďačná za info, ako tam je, aký je personál, prostredie, atmosféra, na čo nezabudnúť s praktického hľadiska,.... čo vás napadne. Ďakujem 🙂
@danielami 9€ platis ked ides ako doprovod cez poistovnu. Ako samoplatca platis viac, ale neviem kolko. Najlepsie zavolat na prijmovu kancelariu.
@danielami na nete maju v cenniku sprievodca samoplatca 15 az 18€/ den.
@kokazm mám rada koníka práve pre takéto správičky, ktoré potešia na duši. Som tiež ešte z tej generácie, ktorá chodila do Kováčovej každý rok, alebo každý druhý rok najmenej na 3 mesačný pobyt. Od 3tieho ročníka ZŠ po skončenie ZŠ som tam bola 5x za sebou a keby sa dalo, bola by som tam celý rok. Vždy som bola len na "B" suteréne, na Ačku vtedy boli lekári, škola a A pavilon patril "chrbticiam". Neskutočné spomienky, neskutoční ľudia, či už sestričky, rehabkový personál, učitelia.... "ujo Paľo" mi tiež čosi hovorí - diskotéky v spoločenskej miestnosti, kde som sa učila hrať na klavír, nekonečné prechádzky, šantenie na ihrisku, trávenie neskorého večerného času so sestričkami na sesterne, kde sme im pomáhali strihať buničitú vatu a štvorce. Ešte dnes viem vymenovať izbové sestry v poradí ako mali rozdelené izby od vchodu podľa buniek a medzi izbami na bunke bola herňa. Internet nebol, televízor iba jeden malý v jedálni, takže tí štastlivci, ktorí bývali v prvých dvoch bunkách - prvé 4 izby - dali sa natočiť lietačkové bunkové dvere tak, že sa v nich telka odrážala a my sme veselo kukali z postele. .... Aj prstovú abecedu ešte viem, ňou sme sa dorozumievali práve cez okná v jedálni s "A" čkovým pavilónom 🙂 Boli sme tiež partia, ktorá sa tam na preskačku stretávala, ale okrem jednej mojej lásky som od strednej školy nemala na nikoho šťastie. Asi vytiahnem pamätníček a budem lustrovať FCB 🙂 Okolo Maríny krásna príroda a tá je tam dodnes... Bola som tam popozerať aj keď som bola v Kováčovej už ako dospelá v LD Detvan. Ale tie spomienky sa mi vracajú, ako by som odtiaľ odišla práve včera.. 🙂
@maculkac jéj. Áno, ujo Paľo robil spoločné diskotéky. To je legenda Maríny 🙂 A ďakujem za komentár. Normálne ma zahrialo pri srdci. Ja som tam bola 2 x. Prvý krát som tam mala frajera v B-pavilóne a viem že bol z Liptovskej Tepličky, ale nemohli sme sa stretnúť, iba cez okno sme si kričali. A potom som mala veľkú lásku z 3. poschodia. S tým sme si zas písali listy a posielali po šnúrke. Dnes je to známy kaderník :D :D Ale to bola romantika. To nie ako dnes v internetovej dobe :D
Kto.bol v tomto roku v Kovacovej v Marine chcem nejake info ďakujem
Ahojte, ja som na strednej a chcela by som vediet či tam bude viac takych deti v mojom veku ? a ake aktivity asi budem mat ? idem tam 13.4 a bez doprovodu 🙂 mam obavy stoho ci sa budem vediet pozoznamovat 🙂 kolkí mozu byt na jednej izbe ? 🙂
Ahojte nastupuje niekto ešte do Kováčovej s dieťatom v termíne od 16.5 my ideme.
Ja som bola, s čím pomôžem? 🙂
Zdravim vas a s dospelakmi v marine je to ako som po op. so zavedenim shunt.
@cuceravalucy Ahoj, našla som tu diskusiu o Kováčovej, mohla by som sa spýtať? Nám pridelili oddelenie 3Q, neviete mi rady čo to znamená, či je to troj. izba, alebo nejaké bližšie info aké sú tam izby...atď ideme prvý krát.
@anna98 my sme na takom neboli. To je v Martine? Ak áno môže to byť tá časť kde sú dospelí. Detská časť sú dve mamy a dve deti. A na dospelom tuším boli dvaja. Neboj sa dobre vám bude 😉. Nie je to tam luxus ale v pohode.
@anna98 nie v Martine ale v Liečebnom dome Marína 😂
Dobrý, prave sme v Kovacovej.
Ja nastup 22.8. Kovacova Marina.
3 Q je letny quartal, plati sa 11 euro na den pre sprievodcu, v inych mesiacoch je to 9 a 7 euro. Nám dali termín do mesiaca a nie sme po operacii.
@kvevka 17.7.2017 vszp poslala schvalene kupele a tusim 9.8. uz z kupelov prisiel termin kedy mam nastupit za cca za 10 - 15 dni je nastup cize zajtra nastupujem na 28 dni
ja sice po operacii ale zalezi aka dg. cize kupelna liecba nie je len na dg. po op.
@kvevka drzim prsty snad kazdu chvilu

@larintamo Ahoj. môžem sa opýtať? Ideš do kúpeľov ako samoplatca alebo ti poisťovňa schválila doprovod.