Kúpele Štós 2014

miriamnovysedlakova
25. jún 2014

Milé mamičky, prosím Vás, ktorá máte skúsenosti s ubytovaním na Sln. lúči v kúpeľoch Štós, potrebujem vedieť, či každá izba je má sociálne zariadenie? Bola som pred 2 rokmi v Štóse ubytovaná na Bratislave a tam to bolo spoločné na jednej chodbe, a to bolo katastrofálne, a ešte som bola s dvoma malými deťmi - tak asi viete si to predstaviť. Prosím, poraďte mi.

veronikak55
25. jún 2014

ja som tam bola naposledy tiez 2-3 roky dozadu. a bola som teda zhrozena s tym stavovom.. preto odvedy chodime do kupelov Lucivna.. je to ovela lepsie. na lepsej urovni.. nove zariadenie.. rozne procedury... syn tam je nadseny a tento rok by uz mal ist aj sam 🙂 ak to tam este nemate rezervovane.. skus si skor pozriet www.tkl.sk ja si neviem vynachvalit 🙂

yvoneta
14. apr 2015

@miriamnovysedlakova Ahoj boli ste v Stose ? Ake su skusenosti ? Dakujem.

miriamnovysedlakova
autor
14. apr 2015

No bola som tam minuly rok poslednykrat.Katastrofalne varili.hygiena tiez nic moc.na druhej ubytovni mali na izbach mysi. Je to velka skoda lebo ta klima je jedinecna a naozaj nam pomohla
Len...

ckatka
14. apr 2015

@miriamnovysedlakova ja som tam bola 2x, raz ked som mala 15 a potom asi v 17 "na dovolenke" ako samoplatca - zabudnute miesto na mape, romanticke zakutia a ten bozsky pokoj,...tam uplne zaspal cas, milujem to miesto a okolitu prirodu, moja mama tam s priatelom dodnes chodia kazdy rok na 3 tyzdne (nie je to 5***** interhotel, ale navrat v case 🙂 uzasni ludia a krasna priroda (co sa ostatneho tyka - to zalezi na vkuse a "rozmaznanosti" zucastnenych - dodnes nam ostalo vela priatelov z lokalnych ludi

yvoneta
14. apr 2015

@miriamnovysedlakova Dakujem za reakciu. No fasa, my sme objedane na maj,tak to tam uz musime nejak zvladnut. Ako je to prosim s ubytkom v sln.luci ? Je to naozaj daleko chodit pravidelne do hlavnej budovy ? Ihrisko je dake solidne pre deti ? Dakujem.

ckatka
14. apr 2015

@yvoneta ano z Luca je to dalej do hlavnej budovy - ale je to v ramci terapie - prechadzka - co nikomu neuskodi - nie je to ziadna dlha tura ale tak do 15 minut prechadzka. V Luci na prizemi pokym si dobre pamatam boli potraviny dokonca rovno pod balkonmi 🙂 Ale neviem nakolko sa to tam pomenilo...

miriamnovysedlakova
autor
15. apr 2015

Je to daleko ale da sa to zvladnut. Samozrejme ked je zle pocasie je to horsie, no musite sa nato pripravit.My sme boli tiez v Luci,tam som si vacsinu tiez sama upratovala. Potraviny uz tam vobec niesu.musite ist vedla do dediny. Ihriska su tam, no kedze je tam teren do kopca, musite davat pozor, aby vam lopta neutiekla az boh vie kam. A este jedna rada, treba davat pozor na deti aby tam nebehali po neupravenych chodnikoch, lebo na tie akosi zabudaju.2 deti behom tyzdna si tam zlomili nohy a to myslim vazne.

bordor
15. apr 2015

Presne ako píše ckatka, je to z Lúča v rámci terapie prechádzka asi 15 min. - a hlavnou časťou terapie je čo najdlhší pobyt vonku . S 4-ročnou dcérou sme boli teraz v marci na 28 dní, tiež sme bývali v Lúči, pri každej izbe je WC a umývadlo, sprchy na chodbe, nie je to nejaký vysoký štandard, ale čisto tam bolo. V Lúči sú aj apartmány s kuchynkou a vlastnou kúpeľňou. Každý druhý deň nám pani chodila upratovať, 2x do týždňa menili uteráky, raz za 10 dní posteľné prádlo. Varili podľa mňa výborne, ihrisko je najlepšie pri Tatranke. Štós sú klimatické kúpele s najvyšším hodnotením v rámci nejakej švajčiarskej kategorizácie, takže hlavne treba byť veľa vonku a pri vhodnom oblečení to nie je problém, aj keď je zlé počasie. Čo mi veľmi chýbalo, bola pračka, pretože som musela prať v rukách. Bola som autom, takže do dediny "zbehnúť" nebol problém, inak ale ten obchod by sa tam zišiel.Môžem povedať, že som bola spokojná. Možno už staršie deti sa tam nudia, ale dá sa chodiť aj do vodného sveta, bazénu .. a hlavne veľa byť vonku!Toto sa mi skôr zdá, že už sme tak spohodlneli, že najlepšie ak by aj našim deťom ešte niekto cudzí urobil dajaký program a chodiť sa už nikomu nechce!

yvoneta
15. apr 2015

@miriamnovysedlakova
@bordor Dakujem za odpovede. Este by ma zaujimalo, ci procedury trvaju cele doobedie a co tam deti absolvuju. Dik.

miriamnovysedlakova
autor
15. apr 2015

Ani nie. oni vas naplanuju a vy by ste mali dodrziavat cas.ale pravdu povediac, ked vidim, ze je tam malo ludi tak zoberu vas v pohode. Date im vasu kartu a oni vas volaju.

yvoneta
15. apr 2015

@miriamnovysedlakova ake procedury maju deti ? Dik.

adrianazs
15. apr 2015

dobry den my sme tam boli pred 5 rokmi a nam sa tam bohvie ako nepacilo byvali sme prve 2 dni nad garazmi oproti parkovisku a potom som povedala ak ma neprestahuju idem domov maly mal vtedy 3 roky potom nas dali na luc na poschodie izba myslim 4 a mali sme ok len sprca na chodbe ale dalo sa od nudy som znyvala si kazdy den izbu a upratovala lebo maly mi dostal na treti den uz ovcie kiahne viete si predstavit boli sme zavrety dnuka cely pobyt ku koncu nas pustili uz vonku a to sme mali 28 dni liecenie tak horor no povedala som odvtedy stos nie inac vzduch je tam parada my tam chodíme v ramci soboty nedele ak mam volno na cely den sme totiz z kosic tak mame to na skok no uz 5 krat ideme toho roku do lucivnej pre deti je to raj maju tam vsetko a zlaty personal vyborna strava a vylety do okolia s kupelnym autobusom a procedury na jednotku pozrite si ich stranku pekny den

miriamnovysedlakova
autor
15. apr 2015

Tak su tam procedury: rano su inhalacie, potom chodia cvicit na fit loptach a uz len vo stvrtky maju perlickovy kupel. Co je blbe, ze bazen si musite sami platit a ako ze ste tam na kup.pobyte je to "troska" predrazene. V Lucivnej je to zdarma a to len na porovnanie.

karolinka2011
15. apr 2015

Dobré ráno. Ja som tam bola so synom 2x. Naposledy pred štyrmi rokmi. Raz sme tam boli 28 dní, druhý krát 14 dní, to som bola už tehotná. Ubytovali nás nad garážami, s plačom som odchádzala z recepcie, keď mi povedala, kam nás dali. Nevedela som si predstaviť izbu bez vlastnej sprchy. Nejako sme to prežili, ale povedala som, že posledný krát. Procedúry sme mali väčšinou dopoludnia. Inhalácie, solux, bioptron lampa, sauna 1x za pobyt, ale lekár určí frekvenciu procedúr každému dieťaťu podľa zdrav. stavu. Vtedy sa dalo chodiť aj do Jasovskej jaskyne, chodili deti autom, s dozorom, doplácalo sa za to, neviem či to ešte funguje. Príroda je tam pekná, dá sa to prežiť, keď tam natrafíte na dobrú partiu mamičiek a deti sa skamarátia, tak to deti berú ako dovolenku. Nerozumiem prečo si v dnešnej dobe čo na všetko fungujú projekty nezrealizujú nejaký a neprerobia to tam celé.

karolinka2011
15. apr 2015

Keď tam idete, zoberte so sebou dobrú výbavu hračiek, loptu, kriedy, dá sa tam čarbať, deti sa tým zabavia, možno nejaké odrážadlo, príp. bicykel, proste niečo, čím by ste deti mimo procedúr zabavili. Večer bola občas diskotéka, sem tam nejaký program pre deti, bola tam knižnica, nejaký bar alebo čo to bolo s biliardovým stolom, keď niekto hral tak deti boli nasáčkované okolo stola a sledovali, keď sa tam niečo dialo, tak to zbehol deň rýchlejšie, horšie je, keď je zlé počasie, potom sa to vlečie, lebo sa nedá chodiť von.

bordor
15. apr 2015

@yvoneta napíšem Ti, ako tam vyzeral náš deň, resp. od začiatku .... prišli sme práve na obed, kým sme obedovali, vypísali nám na recepcii papiere a liečebný preukaz, s tým sme išli na vstupnú prehliadku k lekárovi, boli sme u primárky, je veľmi fajn.Do preukazu nám vpísali všetkz procedúry, ktoré nám ona navrhla podľa zdrav. stavu, ten deň sme už mali voľno, od druhého dňa sme začínali naostro, najprv sme pobehali všetky procedúry, aby nám dali termíny ... deň vyzeral cca takto: ráno o 8.00 raňajky v hlavnej budove, 8.40 rehabilitácia - v tej istej budove - dýchacie cvičenia, cvičenie na fitloptách, 9.00-9.20 v budove Inhalatória - nad hlavnou budovou inhalácia Sulinky,bioptronová lampa, polarizované svetlo, medzitým vonku na ihrisku .... o 11.00 vodoliečba zase v hlavnej budove (to bolo len 2x do týždňa) , potom obed o 12.00, ke´d nebola vodoliečba, boli sme aspoň do 11.30 vonku, potom sme išli do kaviarne pri jedálni, malá si tam kreslila o 12.00 obed, takže doobedu sme sa väčšinou nevracali na izbu. Po obede sme išli na izbu, niekedy spala, niekedy sa iba hrala, pozrela rozprávky, pred večerou sme zase išli skôr, aby bola vonku, potom o 17.30 večera. V jaskyni sme boli 6x, odchádzalo sa o 8.30, čiže hneď po raňajkách a procedúry sme si "nahradili" po návrate, vracali sme sa pred 12.tou (pobyt v jaskyni je 2-hodinový), ak by sa chodilo pre veľký počet pacientov aj poobede, s menším dieťaťom odporúčam ísť skôr poobede, je šanca, že si v jaskyni pospí.Všade som jej nosila zošit a pastelky, takže ak sme náhodou niekde čakali, tak si kreslila. Dospelí si mohli vyberať väčšinou z 3 jedál, deti mali jedálniček pevne daný - iba jedno jedlo, takže som si vždy pozrela na nástenke, čo bude mať malá, a objednávala som iné jedlo ako mali deti - v prípade, ak to svoje nechcela, tak sme si to vymenili. Dokupovala som len zeleninu na raňajky, to mi chýbalo, občas nejaké jogurty. Moja jedla celkom dobre, ale videla som tam deti, hlavne staršie, ktorým odnášali skoro celé porcie, skôr sa mi zdalo, že rodičia im doniesli jedlo alebo na recepcii si kúpili všelijaké bludy- keksy, čipsy, a potom nechceli poriadne jesť. To som si inak všimla aj u niektorých malých detí, neverila by som, že majú na izbách "zásoby" keksov a čipsov ....keby som to nevidela na vlastné oči. My sme tam boli tento rok prvýkrát a na ďalší rok by sme išli radi znova.

yvoneta
15. apr 2015

@bordor Dakujem krasne za obsirnu odpoved. Este by ma zaujimalo, kedze su to kupele aj pre dospelych, procedury byvaju zvlast pre deti, ci spolocne ? Idem aj ja ako pacient, preto sa pytam, lebo zatial si neviem predstavit, ci by ma musela sama niekde cakat, coho sa obavam. Dik.

bordor
15. apr 2015

@yvoneta videla som tam takto babku s vnuckou, chodili spolu

yvoneta
15. apr 2015

@bordor Dakujem.

yvoneta
15. apr 2015

@bordor este ma napadlo, ci je mozne ubytovat manzela na par dni s nami ? A rychlovarne kanvice su k dispozicii na Luci, ci treba doniest ? Dakujem.

adrianazs
5. máj 2015

@miriamnovysedlakova pozeram na fotku je mi znama z lucivnej kedy ste tam boli mi ieme aj toho roku uz sa tesime

miriamnovysedlakova
autor
5. máj 2015

Ou.no ja som nebola este v lucivnej.mozno dvojnicka🙂

adrianazs
5. máj 2015

@miriamnovysedlakova tak pardon ale som citala ze pisete v lucivnej je zdarma bazen tak zato prepacte ale aj tak ste mi poivedoma asi dvojnicka ako pisete prepacte pekny vecer