icon

Kúpele Železnô

patricia2120
18. jan 2015

prosim vas nema niekto skusenosti s tymito kupelnmi? chcela by som tam ist s dcerkou. dakujem vam

dena10
10. júl 2015

@hugho
Vy vychádzate z fotiek, ja z reality ☹
Je to nafotené v neobývanej časti, tam sa ani nechodí (áno je tam neporiadok) a je to odfotené zámerne a cielene.
Prečo tam nie je fotka celého areálu? Ja Vám poviem prečo, aby ľudia nevideli ako tam naozaj je a že je udržiavaný.
Obhajujem preto, lebo autor chcel vyzdvihnúť a vyzdvihol a nepriamo nanútil čitateľovi len to zlé ☹
Toto nie je objektivita ☹ chodťe sa tam osobne pozrieť a nesúdťe len na základe fotiek.
Ešte niečo, kedy som použila slovo kúpele?

dena10
10. júl 2015

Zhrniem to (prečítajte si celú diskusiu) 🙂
3 mamičky čo tam OSOBNE BOLI - vyjadrili sa pozitívne, jedna z nich tiež zhodnotila článok ako absolútne neobjektívny
4 iné mamičky, označili moje príspevky (vedia o čom píšem)
vs.
Vy a Váš názor na základe článku...
Je smutné do akej miery vedia média ovplyvniť mienku ľudí ☹

hugho
11. júl 2015

zhrniem to aj ja..vy ste zacali diskusiou k blogu..tak uvadzam tiez co tam som nasiel...reakcia 3 mamiciek co tam boli. A tema ma nazov kupele Zeleno, preto som to poopravil ze to asi nie su kupele

kniha navstev web ozdravovne

Na ozdravnom pobyte som bola s dcerou v aprily 2013 a tato ozdravovna mojej dcere neposkytla okrem ubytovania a stravy nic. Ziadne procedury, cvicenia a dokonca ani spolocny program s ostatnymi detmi, ktore tam boli bez doprovodu. Program som musela robit dcere predskolskeho veku sama celych 24 hodin denne. Zdravotnicky personal a aj vedenie ozdravovne bolo velmi neochotne a neustretove. Po takejto skusenosti toto zariadenie uz nenavstivime a ani ho neodporucam dalej. Je to skoda, lebo priroda je tam naozaj nadherna a prostredie ciste.
Sona Fri May 10 16:11:01 2013

Keď som prišiel tak bolo všetko v pohode ale keď som sa opýtal napr. "kedy sa pôjdeme povoziť na bicykloch" tak mi odpovedali že nie sú lebo to deti kazili a tak to dali preč a tak si myslím že to je aj s ostatnými vecami :(
filip

Pani Janka súhlasím inak rátajte že do týždňa tento zlí príspevok vymažúúúú. Veľmi podobné spomienky z roku 2006 naša dcéra tam bola a nikdy viac má tak zlé spomienky, bol problém s ňou ísť k lekárovi sestričky totálene kravy úroveň slušného správania k deťom nulová.
Eva Wed Aug 28 2013

Aká krásna príroda a aký zdravý vzduch....také hrozné sestričky ktoré si pri malých deťoch dokazujú aké sú dokonalé správajú sa k nim ako keby boli v koncentráku... vládne tam totiž ešte komunistický režim... mali sme tam deti a po 2 týždňoch sme museli ísť pre ne... Naše decká volávali každý deň s plačom že ich nútia jesť stále po nich kričia čoho som bola aj sama svedkom pokiaľ sestričky videli že tam niekoho majú bolo dobre ako náhle sme sa vzdialili už to bolo zas tak že po deckách sa kričalo ako po posledných handrách.. nazývali ich tam lezby a podobné urážky... myslím si že takéto správanie k 8 ročnému dieťaťu je choré... proste úplná katastrofa prvý a posledný krát sme mali naše deti v takomto zariadení....
Jana Mon Aug 26 2013

cize ziadne fotky,ale realne skusenosti..aj to rok 2013, cize moc sa asi nezmenilo tam

dena10
11. júl 2015

http://www.zelezno.com/kniha_navstev
Skôr ako niečo napíšete, skúste si pozrieť aj zdroj 😉
Z viac ako stovky pozitívnych príspevkov - 4 negatívne! A tie ste uviedli 😀

dena10
11. júl 2015

Aby som bola presnejšia, našla som ešte 3 negatívne (alebo sú tak pol na pol) a cca 114 pozitívnych.
Dosť veľký pomer - prečo sa nedá odkaz na stránku, nech si každý urobí obraz a nie ako to robíte vy!
Vyberiete iba zlomok toho najhoršieho.

hugho
11. júl 2015

vy ste nepochopili asi jednu vec..stale je to o tom ze ste reagovali na diskusiu k blogu, cize ja tiez reagujem na tu diskusiu......a tam su zase desiatky velmi negativnych hodnoteni..ludi ktori tam boli a boli zhrozeni zo stavu ozdravovne, neverili vlastnym ociam ze to takto az mohlo dospiet.
a stale ste mi nevyvratili ten stav odpadu ktory si ani neviem predstavit kde inde by sa zdravotnickom zariadeni mohol sa vyskytovat. O hygiene v objekte je ten blog pokial ste si nevsimli.
A pozrel som si teda tu knihu navstev , myslite ze ja ako spravca webu to nedokazem ustrazit co mi tam kto aku reklamu robi...asi odkedy to tam sa spamuje tak niekto rezignoval to mazat.

Vidim ze musite mat stale posledne slovo asi ako kantor...tak nech sa paci, viac nereragujem, ale dufam ze toto najdu aj ine matky a rodicia co tam boli. A daju svoj nazor.

katecameron
18. mar 2016

Zdravim. Vcera sme boli na alergo u lekarky a tam mi povedala ze mam dat decka do ozdravovne Zelezne boli ste tam niekto alebo planujete v blizkej dobe?poslat decka do ozdravovne?budem rada za kazde info.

janula2511
18. mar 2016

@katecameron ahoj ja som tam nebola ale som sa uz informovala ohladne tejto ozdravovne.ale ti poviem ze za tie peniaze radsej chod do kupelov s detmi do tatier.

katecameron
19. mar 2016

@janula2511 a to sa plati moji by tam museli ist sami maju 12 rok9v

janula2511
19. mar 2016

@katecameron deti neplatia sa mi zda.len doprovod si plati.

miskaska
28. apr 2016

Ahojte, 9.5. nastupujem s 3,5 rocnym synom a 7 mesacnou dcerou do ozdravovne Zelezno. Najde sa tu nejaka maminka, co bola s dietatom ako sprievod? Ako bolo? Dalo sa vydrzat, nenudilo sa dietatko? Predpokladam, ze mu budem musiet robit program hlavne ja. A co strava? A tak celkovo, dojmy.

fajciarkakokotov
Odpoveď bola odstránená
cimika222
6. júl 2016

@miskaska ahoj prosím ta boli ste v ozdravovni Železno mame tam ist 21.7. S 3 a 7 rocnym ja idem ajo doprovod aka je tam strava a co ste tam cely den robili?

miskaska
6. júl 2016

Strava je super, mne chutilo aj syn pribral 🙂 5 krat denne aj neskora vecera k tomu 🙂 . No, my sme chodili vela von, moc na tury nie, kedze dcerka spavala v kociku, ale tak obcas v nosici sme zbehli aj do lesa a tak. Jemu stacilo ihrisko, les, potok a bol stastny. Nenudili sme sa, lebo je ten den taky rozkuskovany tym chodenim do jedalne a tak. Deti bez rodicov maju vo vile aj hernu a TV. My sme na byte nemali TV, takze pre mna to bol celkom fajn detox od TV. Mne sa pacilo, citila som sa tam dobre, ani sa mi domov nechcelo, ale ja vzdy podotknem, ze som nenarocna a nesla som tam z velkymi ocakavaniami. Myslim, ze sa urcite deti budu moct pripojit k tym bez rodicov, aj v herni a tak.

cimika222
9. júl 2016

@miskaska ake ste mali ubytovanie? Myslim ako bolo zariadene a co tam bolo keby treba aj veci oprat a tak...

miskaska
16. júl 2016

@cimika222 Ahoj, byvali sme v jednoizbovom byte v Zelenom dome (je to turisticka ubytovna). Jedna velka izba, kuchynka (mala chladnicka, dvojplatnicka, mikrovlnka, kanvica, zopar hrncov, pribor, noze, pohare atd.), kupelna so zachodom. Televizor tam nie je, Signal ma len T-Com a O2. Straaasne pomaly net som mala cez mobil. Dole v Zelenom dome je spolocna pracka, pekna nova Bosch 🙂

katecameron
15. aug 2016

@cimika222 ahoj tak ako ste sa mali v ozdravovni?

chtoura_ba
13. feb 2017

@miskaska ahoj.ja rozmyslam tiez ci ist s detmi do tejto ozdravovne teraz v marci..vacsinou citam docela negativne recenzie. Prosim ta je v tom byte postielka pre male dieta kedze tiez mam 5rocneho a rocneho syna. Co si robila s malym dietatom cely den kym starsie ma program? Vsetko sa absolvuje s nim? Ako daleko su potraviny,drogeria ak si chcem nieco kupit a uvarit v pripade ze nechcem alebo nemozem to co varia v ten den? Dakujem sa odpovede🙂

evahora
13. feb 2017

no neviem,ked tak vyslovene len v lete ked su tam deti z rodin, v tomto obdobi sa ozdravovna vytazuje za peniaze poistovni "chorymi " chovancani detskych domovov, vacsinou romskych deti. A rozhodne by som ta isla v obdobi plnej vegetacie ked si clovek uzije okolitej prirody.

miskaska
13. feb 2017

@chtoura_ba Ahoj, my sme boli minuly rok v maji a ako pise @evahora boli tam deti z detskych domovov. Tym padom to bolo take divokejsie trosku. Hluk v jedalni a tak. Ale inak su to deti ako kazde ine a veru niet im, co zavidiet. A musim povedat, ze v maji tam bola riadna kosa. V bytiku sme si sice kurili, ale chodby na ubytovni boli studene...tento rok ideme prelom jun a jul. Snad tam budu aj ine mamky ako doprovod mensim detickam, aj ked mne to tam nechybalo, stacili mi kazdodenne prechadzky a uplne vypnutie od beznych problemov. Co sa tyka tvojich otazok. Postielku sme tam nemali. S dcerkou som spala na roztahovacom gauci a syn na posteli. Mali sme jednoizbovy byt. Doobeda spala dcerka vonku v kociku na prechadzke a poobede sme si isli zdriemnut vsetci traja, kedze syn este cez den spava..teraz, neviem ako bude. Ale urcite sa da so sesrtrickami dohodnut a maly moze byt s ostatnymi detmi, kym mladsie bude spat. V podstate program starsi nemal, robili sme si ho sami. Ale vonku sa pridaval ku skupinke skolkarov, zatial co starsie deti boli v skole. Tam nie su ziadne procedury len pobyt na cerstvom vzduchu a pravidelna strava. Maju maly obchodik, ale skor suveniry a sladkosti. Obchody su az v okolitych dedinach, ale ak tam nebudes mat auto, tak sa tam nedostanes. Peso je to daleko a autobus nechodi. Mne tam velmi chutilo a jedla je tam viac nez dost. Ranajky, desiata, obed, olovrant, vecere a este ti daju aj druhu veceru. Takze sme aj so synom pribrali. Mozno, ak sa dohodnes s personalom, tak niekto by Ti nieco kupil. Mne tam bolo vynikajuco, tvrdim o sebe, ze som nenarocny clovek, takze mozno niekto potrebuju iny standard, ale pre mna to bola oaza kludu a pokoja, cisteho vzduchu a nadhernej prirody 🙂

evahora
13. feb 2017

v podstate tam ide len o pobyt v prirode, program si musis s detmi robit sama, ziadne procedury a ina cinnost pre dieta s rodicovskym doprovodom a len zabezpecena strava. Ale keby som mala byt jedinna matka s malymi detmi v prazdnej ubytovni by som dost vahala ci je mi to prijemne, myslim ze na izbach nie je ani televizor a este je tam obmedzeny prijem mobilneho signalu. A je to neporovnatelne s Lucivnou, tam je o 100% ina uroven.

miskaska
13. feb 2017

@evahora mne tam televizor nechybal..pre mna o bolo uplne vypnutie od reality 🙂 A problem so signalom ma Orange. O2 a T-mobile je OK. Mne by praveze kupele nevyhovovali, kvoli mladsej dcerke...chodit na procedury a tak. Tu sme boli viazani iba casom, kedy sa podavalo jedlo. Myslim, ze kazdy vnima Zelezno inak 🙂, preto vzdy zdoraznujem, ze som nenarocna 😀

evahora
14. feb 2017

presne tak, kazdy to vnima inak, ja ked riesim taketo zalezitosti kvoli detom tak mne ide predovsetkym o to co maju z toho deti, pohodu kludu a odpocinok pre seba si viem aj s detmi vytvorit doma ked vypnem. Kazdopadne to nema nic spolocne so zdravotnickym zariadenim, starali sme sa tam kazda o seba a robili program pre deti same. Cize v podstate ide o to ze pobyt na horach za deti mi preplatila zdravotna poistovna. No nabuduce si radsej priplatim a pojdem ako uz tu @janula2511 uviedla do Vysokych alebo do nejakeho turistickeho strediska aby aj deti z toho nieco mali a hlavne nejaku spomienku oproti prechadzkam len 100m nalavo a 100m napravo od ubytovne. A v ziadnom pripade by som tam dieta nedala na samostatny pobyt, nebudem to zdovodnovat, to by bolo na dlhe pisanie. Jedinne co je tam vynikajuce je strava. Kazdopadne Lucivna je o nieco inom, je tam taky zaujem ze je doslovne poradovnik a diagnozami su to iste ako toto statne zdravotnicko-turisticke zariadenie.

miskaska
14. feb 2017

@evahora tak zase ten pobyt nebol o mne 🙂 moja dcerka tam spokojne spavala v kociku na cerstvom vzduchu a bola maximalne spokojna a syn bol nadseny z lesa a prechadzok, zubrienok, hadzania kamenov do potoka a aj z kamaratov, ktorych si tam nasiel....my totizto byvame v Bratislave, pri velkej krizovatke. Pre nas to bola zmena dennej rutiny. Ja ma len dobre spomienky 🙂

katecameron
15. feb 2017

@evahora ja by som bola rada keby si mi zdovodnila aj di IP preco by si tam nedala deti same.Kedze na mna Alergo.robila tlaky z3 synov tam mam dat samozrejm3 samych lebo su vacsi uz.aale ja som zatial nepovolila.

evahora
15. feb 2017

@katecameron ,ked dat deti samostatne, tak len v tych turnusoch ked nie su tam deti z detskych domovov, ukazka diagnoz z ich stranky zelezno.sk
V. Duševné poruchy a poruchy správania
Reakcia na ťažký stres a adaptačné poruchy (F43.1, F43.2, F43.8, F43.9), neurasténia(F48.), neorganická enuréza (F98.0)
!!! Neindikované(ani ako vedľajšie diagnózy) sú iné ochorenia z V. indikačnej skupiny, najmä závažné poruchy správania, často na kombinovanej psychofarmakologickej liečbe, závažné formy mentálnej a (alebo) motorickej retardácie !!

tieto tam zaradili a este aj podciarkli aby mali obhajobu na "LIecenie" chovancov za peniaze poistovni aby ozdravovna prezila mimo letnych turnusov. Cize su turnusy ze su tam len tieto deti /chovanci DD/, pri nastupe tychto sa vykonava napr. aj kontrola vyskytu vsi a pripadne aj nasledne potrebne odvsivavanie. Dokonca boli pripady aj vyskytu svrabu. Sama si neviem predstavit liecenie spolu pelovej alergie u jedneho dietata a psychicke poruchy spravania u druheho dietata. Nemam nic proti detom z DD, ale rozhodne by som na tri tyzdne do toho kolektivu /75% romskych deti/ svoje nedala pri takych diagnozach spolupacientov a este aj ked musia byt doobeda spolu na vyucovani. Niekedy si sestricky ked su nastvane pustia jazyk nasparic aj pred rodicmi a ver nie je to prijemna spoved. Skus to riesit ze budete aj so svojimi detmi cely pobyt, pripadne sa ako rodicovsky dozor striedat s manzelom alebo starym rodicom. Vtedy si urobite vlastne dovolenku v krasnom prostredi a hlavne treba tam mat auto, lebo obcas treba aj vylet do okolia. A este, musi vyjst aj pocasie, lebo inak tam naozaj nie je co robit.

miskaska
15. feb 2017

@katecameron s tym suhlasim..nedala by som deti same na pobyt s detmi z domovov. Tie deti su uplne ine,fakt maju komplikovane spravanie. Takze ak same deti, tak cez prazdniny.

katecameron
16. feb 2017

Aha tak to by som ich nedala lebo to by zle dopadlo

evahora
16. feb 2017

Ja by som si vedala predstavit minut rozumnejsie tie statisice eur rocne od zdravotnych poistovni za liecenie akoze "pacientov" z detskych domovov, ktori to vlastne ani nepotrebuju a to len aby ozdravovna prezila. Ked sa v nejakej akcii /zbierky/ vyzbiera pre chore deti obcas okolo 5000 euro tak su toho plne telky. A to tu ide do vzduchu za iba 10 "chorych" chovancov, presne 5000 euro . A ked to preratam na rocnu hodnotu tak som radovo v peknych par stotisicoch.. Ale ty si kup za svoje batoh toaletneho papiera a prebalov ked nahodou ides s dietatom na nejaky zakrok a to este budu v zdravotnej poistovni spekulovat na co mas narok a co ti vlastne preplatia. Aj 100 euro naviac je obrovsky problem preplatit.

miskaska
15. mar 2017

Tak a tento rok sa nas pobyt neuskutocni. Vraj nemaju splnene nejake podmienky od VSZP. Takze poistenci VSZP nemozu na pobyt ist ☹ . Som z toho smutna a velmi ☹