icon

Kúpele Železnô

patricia2120
18. jan 2015

prosim vas nema niekto skusenosti s tymito kupelnmi? chcela by som tam ist s dcerkou. dakujem vam

Strana
z3
adalmba
18. jan 2015

ahoj ja som tam bola 5X, bolo super sla by som zas, priroda,cisty vzduch, je tam aj prirodny pramen si mozes nabrat vodu, ubytovanie v chatkach, su sice starsieho data ale ta atmosfera stoji za to... odporucam

janula2511
7. júl 2015

@adalmba a kolko vas to vyslo?to len dve ste tam boli na 21dni?

janula2511
7. júl 2015

@adalmba a to tam edte aj teraz tak vyzera ako je to na fotkach co sem pridal hugho?

adalmba
9. júl 2015

Ahoj, ja som tam bola na 28 dni, no bola som tam ako stredoskolacka a vsetko platina poistovna. Doktorka vypisa nejaky papier a poslala do ozdravovne a od nich prislo ze sme prijaty od vtedy do vtedy. Netusim ako to tam teraz funguje.

adalmba
9. júl 2015

Skuste sa spytat svojho dr. A na fcb je skupina Do Zelezno skuste sa tam popytat su tam aj sestricky co tam robili

dena10
9. júl 2015

Ja som tam bola cez školský rok (učila som deti). V priebehu roka väčšinou chodia deti z domovov, cez prázdniny deti z rodín. Príroda je pekná (pred viac ako rokom to tam síce vyváľalo, mám v albume).
Kultúrne vyžitie a luxus nečakajte - všetko je to staršie a je to v horách dosť ďaleko od dediny 😉

dena10
9. júl 2015

@hugho Tie nafotené, polorozpadnuté budovy sa nepoužívajú (bola som tam osobne). Za vojny tam sídlil partizánsky štáb. Deti bývajú nad cestou, v novších budovách - žaľ nie sú peniaze, tak to tak chátra. Ako aj Korytnica ☹

ivkadracova
9. júl 2015

@hugho ale jaky brutal, ten altanok s "jazierkom" bol top

janula2511
9. júl 2015

Tak to je asi vylucenna vec.nic moc ako citam.a ktora ozdravovna alebo kupele su takr dobre?v lucivnej sme boli tento rok.ale chcela by som aj ine skusit.a do ozdravovni sa da tiez len raz rocne ist ako do kupelov?

dena10
9. júl 2015

Prečítala som si článok. Je mi ľúto, že niekto robí takúto "reklamu". Prečo nenafotili novú a udržiavanú časť nad cestou - kde bývajú deti? Je to také isté, ako keby američanom ukázali fotky z rómskej osady a povedali - toto je Slovensko, takto sa tu žije. Mala som tú možnosť tam pobudnúť pár mesiacov. Aj ja som si bola obzrieť schátranú časť a bolo mi smutno, ako dopadli poniektoré budovy.
A bola som tam, aj keď padali stromi. Deti boli dnu, ale niekoľko metrové stromy padali priamo na budovy (veterná smršť 15.5.2014). Ak medzi budovami ostalo ešte pár stromov, (niektoré boli nachýlené), tak z bezpečnostných dôvodov museli ísť preč ☹
Nemám rada, keď niekto niečo bublikuje a nie je to objektívne, ale zavádzajúce. Na obdržanie certifikátu je potrebné splniť určité podmienky, či?!

janula2511
9. júl 2015

Taku reklamu si robi ozdravovna.a kde to je?v tatrach?a robia aj tam nejake proceduri?

monique82
9. júl 2015

na 10. "Hugovej fotke" si pozri tu budovu hore, tam sa býva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tiež som názoru, že dotyčný je absolútne neobjektívny a pobyt tam neabsolvoval. Bola som tam 2x a vyliečila som si tam alergie - dychovými cvičeniami + Hismanalom. Luxus to nie je ,ale príroda prekrásna, veď sú to Nízke Tatry.

loginexistuje
9. júl 2015

@janula2511 Nie je to tak blizko Vysokych Tatier, ako je napr. Lucivna ... tu najdes viac... http://www.zelezno.sk/poloha/
nie su tam take procedury ako v Lucivnej .. my chodime do Smokovca alebo Lucivnu v Zelezno sme boli len na navsteve co bola kamoska s detmi a to sa neda porovnat .. Lucivna su kupele... do Zelezno chodia dost deti z domovov treba ratat ze sa mozu a vyskytuju vsi a cez leto tam davaju aj problemove deti...

a co sa tyka platenia .. tam ti nepreplaca poistovna ako doprovodu nic .. /do kupelov mne preplacala/ a Zelezno vychadzalo viac ako Lucivna pre mna ako sprievodcu.

darkchoco
9. júl 2015

Bola som tam pred 18.rokmi a teda taký bordel tam nebol. Mám len dobré spomienky, bola som v zime,krásna príroda, ale áno žiadny luxus...Ale nebol problém

janula2511
9. júl 2015

@monique82 co to je hismanal?a na akej je to urovni?lebo za tie peniaze uz viem ist do kupelov.

janula2511
9. júl 2015

@loginexistuje v akej poistovni si?ja vszp a ani cent mi nepreplatila ako doprovod.mi sme boli raz v lucivnej.

monique82
9. júl 2015

@janula2511 liek na alergiu, predpísala mi ho detská alergologička- imunologička, keď mi dala pobyt do ozdravovne, odvtedy mám pokoj s alegiami

loginexistuje
9. júl 2015

@janula2511 ja som bola aj v Dovere aktualne sme vo VsZP moj ma diagnozu /kvoli nej nebol v kupeloch inu/ kedy mi schvalili aj sprievodcu..

janula2511
9. júl 2015

@loginexistuje a s doverov si nebola spokojna?vszp je lepsia?lebo ja rozmyslam ze prejdem do unionu

loginexistuje
9. júl 2015

@janula2511 s Doverou som nebola spokojna ... strasne dlhe cakacky na planovane operacie... nepreplacali liecbu ... atd.. s VsZP nemam problem ...ale teda moj ma za sebou toho dost .. u nas mi to na rovinu povedali v nemocnici ze Dovera neni dobra ak ma dieta zdravotne problemy...

janula2511
9. júl 2015

@loginexistuje to mne prave dnes povedali na endokrinologii ze dovera a union o nicom.vszp je najlepsia.ale cosa tyka kupelov neschvaluje doprovod.takze som si doprovod cely platila.

hugho
10. júl 2015

nech sa paci dena10..cela ozdravovna Zelezno, v tom areali sa mozu pohybovat deti..a pokial vidite stromy ziadne nachylenie nevykazovali.. v tom blogu sa panieruje stav ozdravovne, hygiena a pristup vedenia k prostrediu a to ze sa pol roku po kalamite /vase fotky su kilometer od ozdravovne/ dalo zbytocne spusta uplne zdravych stromov dole...vid pramen. 😕
https://www.flickr.com/photos/133067390@N06/

hugho
10. júl 2015

a tu aj potvrdene uradmi ako to tam vyzera...cize nic tendencne na blogu
http://pado.blog.sme.sk/c/383678/ad-ozdravovna-...

dena10
10. júl 2015

@hugho Ja som reagovala na článok a diskusiu. Tam je uvedené, že smršť sa prehnala mimo - prosím ešte raz si pozorne pozrite môj album 4 fotky sú priamo z areálu a zachytávajú aj horu (jej pozostatok za ozdravovňou).
@hugho Prečo fotky nezachytávajú uvedené - ubytovacie a stravovacie priestory, ako aj technické vybavenie obývaných budov? Myslím, že úrady hodnotili najmä to.
V reportáži sú iba neobývané a rozpadnuté budovy.

hugho
10. júl 2015

ja tam velke poskodenie nevidim..jeden oprety smrek a zhodeny pristresok..to je bezne aj po burke v mestach..skuste vycislit skodu na budovach a spolocensku skodu hodnotu stromov ktore boli vyrezane potom..keby boli nieco ohrozovali tak su predsa vypilene hned po kalamite.. Ok..neobyvane a rozpadnute budovy?..to patri do arealu kde muju deti volny pohyb???? Nie je tych budov nejako moc. A koho vinou su rozpadnute, kto mal na nich robit udrziavaciu udrzbu. A urady nebudu hodnotit to co sa nevyuziva, ale realne pouzivane ubytovacia a stravovacie zariadenia. Ako vidno dost tam toho nasli v tom co odpisali blogerovi.
Neviem ked pisete ze tam pracujete....vam nevadi ze obsluha kuchyne ide do hnusu kde je odpad a potom to na obleceni a obuti prinesie do kuchyne? Aj tam ste bola niekedy? Dobru chut vam prajem

dena10
10. júl 2015

@hugho Takže ešte raz:
I. Ja som reagovala na článok a diskusiu. Tam je uvedené, že smršť sa prehnala mimo areál a budov...
Sám ste videli "opretý smrek" a prístrešok. Takže nepravdivú informáciu som vyvrátila.
II. Reagovala som na fotky - prečo sú tam iba staré budovy a nie tie, ktoré sú používané a ktoré hodnotili úrady?
Vaše slová: "A urady nebudu hodnotit to co sa nevyuziva, ale realne pouzivane ubytovacia a stravovacie zariadenia." Keď sa hodnotia využívané budovy, prečo nafotím niečo iné. Keby tam bola len1 fotka - nereagujem!
Ešte k dotazom:
Prvoradé bolo sprístupnenie ciest - trvalo to dlhšie (kalamita sa odstraňuje doteraz).
Deti nemajú voľný pohyb - vždy pod dozorom vychovávateľa, učiteľa (rodiča).
Majú na to viac vyčlenených a upravených miest.
Nepracujem (bol použitý min.čas) a ako som uviedla v škole - takže do jedálne som nemala prístup.
Otázka koho vinou sú rozpadnuté (budovy)? To neviem...

hugho
10. júl 2015

takze..mimo areal znamena ze naokolo v lese padlo tisice stromov a a areali z 200 asi 10 aj to vyslovene okrajovych zo strany lesa. Zvysok 100 dali vypilit uplne zdrave bez toho ze by niekoho a nieco ohrozovali...videli ste pramen?..co chybalo tym stromom?
Podme mimo kalamity..to povedal bloger ze ta bola a uz ho nezaujima. To sa vyriesilo, ale preco ja tam doslovne hnus co sa tyka hygieny, udrzby budov a arealu ako celok...Deti maju na ubytovanie len dve budovy, jednu z unimobuniek co v dnesnej dobe je naozaj pod uroven, robotnicke ubytovne sluzia detom aj po 40tich rokoch, to iste jedalen. A ta druha honosne nazyvana Villa Žufa..no hnus uz len z vonku. Nic ine deti nemaju k dispozicii. Ako tu uviedla diskutujuca, skoro 50% deti je na pobytoch z detskych domovov, prevazne pocernejsich. Neviem,ale ten jej prispevok bol o vsiach a
urovni tych deti. Ja by som tam nedal dieta do toho kolektivu.
Fotim nieco ine..co ine by ste tam chceli?..je tam len to co vyuzivaju lieciace sa deti.
A ten volny pohyb? Kto ustrazi 14-15 rocne decka a deti na pobytoch s rodicmi, to predsa tam nepridem aby som chodil s dietatom za ruku .

dena10
10. júl 2015

@hugho Stále píšete to isté a opakujete sa. Musím sa opakovať aj ja. Napísala som, čo mi vadilo (nepravdivá informácia a neobjektívne fotky (objektívnosť - teraz Vám to vysvetlím ako žiakovi ZŠ. Keď budem rozprávať o Košiciach ľuďom, čo tam neboli, nedám tam len a len fotky Luníka XI).

hugho
10. júl 2015

nemusite opakovat...vy nechapete jednu vec, obhajujete co?..ze niekto napisal ze vichrica tam nebola, to je jeho problem, tam bolo pranierovane o co ide blogerovi .. o tom ze je tam doslovny bordel,spina a hygiena na urovni presne Lunika IX..kto tu na fore pisal ze to bolo mimo ozdravovne.?.inak ziadne kupele, len obycajne ozdravovna. Skuste sa vyjadrit k tomu neporiadku a potom som zvedavy. Ja vychadzam z fotiek,tie ukazuju realitu, cokolvek ine napisane nie je na zaklade skutocnosti. To je stav co tam je roky a ziadna vichrica na to nemala vplyv.

Strana
z3