icon

Kvapky na spanie pre dieťa

arcticcode
23. mar 2019

Prosim vas, naozaj v roku 2019 neexistuju pre docata ziadne kvapky, po ktorych bude spat aspon tri hodiny nonstop?

evittam
23. mar 2019

@arcticcode To myslis vážne?! No kup rohypnol.

diewcatqoo
23. mar 2019

@arcticcode ahoj, chapem tvoje zufalstvo a viem, ze niekedy by clovek skusil naozaj vsetko - moj syn sa do dvoch rokov budil v noci kazdu hodinu a o dennom spanku sme mohli iba snivat. Ale naozaj by si dal dietatu nejaky taky oblbovak? Ono vacsinou zlozenia nejakych takych veci nie su bohvieco.
Inak, niektore antihistaminika maju vplyv na koncentráciu a clovek zvykne byt po nich ospaly. Moj maly ma histamin. intoleranciu a ked bolo zle, davala som antihistaminika a tak tajne som dufala, ze sa popri tom aj vyspime a prd, na toho mojho to malo opacny efekt
Treba vydrzat, prejde to. Viem, ze by si mi za take slova najradsej asi vylepil facku (ja som neznasala, ak mi to niekto hovoril), ale je to naozaj tak, ze casom sa to samo vyriesi. Prip. treba patrat ci mozno dietatko nema nejake skryte problemy, ktore ho trapia

masinka
23. mar 2019

@arcticcode Viem si zivo predstavit ako sa citis , ale ako pise diewcatqoo, to chce len cas. Nasa prostredna spravala cez den tak 2x 20 minut. V noci vrieskala aj 4 hodiny bez prestavky bez ohladu na to, ci sme ju nosili na rukach , v kociku tiez vrieskala. Potom mi kamoska pozicala manducu a moje dieta v 4 mesiacoch prvykrat prespalo celu hodinu . Tak sme ju v nej nosili az do 10 mesiacov kedy zacala sama chodit.... S liekmi by som neexperimentovala. Nasej byva zle v aute, skusali sme kinedryl po ktorom su deti spave, nasa mala tu paradoxnu reakciu a bola ako besna cely den..... ( skusali sme ho ked mala 2 roky a potom opat ked mala 6 rokov).

nikpa
23. mar 2019

@arcticcode my sme používali fenistil kvapky ale to ked isli malemu zuby a uz bol zúfalý. no skôr som mu ich dávala aby si oddychol a ulavilo sa mu pocas spanku a vždy len na noc. Neviem ale ako často sa môžu dávať a tiez to nie je riešenie len ,,aby dieťa spalo,,

lucyluv
23. mar 2019

Fenistil, ale to som dala dcérke iba pri chorobe. Veru budila sa mi aj každú hodinu, trvalo to asi rok, až kym som ju neodstavila, ale vlastne tiež sa mi ešte často budí, ale veľmi rýchlo zaspí znova sama. Casom si telo zvykne, biorytmus sa upraví aj na také nespanie.

arcticcode
autor
23. mar 2019

Problem je ten, ze ho treba hodinu a pol usoavat, aby spal pol hodiny. Neprehanam.

diewcatqoo
23. mar 2019

@arcticcode ano, pozname to.. od 11tej do 13tej pocas dna som uspacala a o 13:15 bol hore.. a v noci byval kazdu hodinu 🙄

arcticcode
autor
23. mar 2019

Teraz zas to iste. Dve hodiny sme ho mordovali, ocka male jak vevericka pytchu, ale spat ani panovi nebude. Napokon zaspal v aute. Ale toto je naozaj za trest, nehovorte ze nie. A co s tym? Ma 7 mesiacov, chvilku sam nevydrzi nemrncat. Nikdy viac ziadne dalsie deti, keby som si perlikom po vajcach mal dzignut...

beky1813
23. mar 2019

Poznam, u mojej sa to zlepsilo, ked začala sediet a stvornozkovat. A v necelom roku prespa na 1 spanok cez den. Ale prve mesisve des a hroza, nikam sa nedalo, furt revy, vecer zaspavala po polnoci, rano zase vstavat na budika odniest starsiu do skolky. Cez den spala len v kociku.

arcticcode
autor
23. mar 2019

Ach zeny, ako ste to zvladali? Mam chut sa zabit dakedy fakt. Idu zuby, tak je tomordor. Prve styri mesiace bolelo brusko, potom dva zuby, teraz dalsi zub. No ako za celych 7 mesiacov sme najviac vkuse spali jeden jediny krat 5 hodin. Inak ak spime tri hodky v kuse, tak si gratulujeme.

diewcatqoo
23. mar 2019

@arcticcode je to na nervy, kto nezazil, nepochopi. Ono si po case telo ako keby zvykne na nedostatok spanku, takze sa da fungovat na autopilota. Ale aj ked telo akosi funguje, moze sa to prejavit inde.. ja som trpela kvoli tomu strasnymi depkami. Po dvoch rokoch sa to vyrazne zlepsilo, ale tiez rozmyslam kvoli tomu, ci ist do druheho dietata alebo nie. Muz je absolutne proti

simsalabim
23. mar 2019

@arcticcode neboj, v puberte spat bude 😉 Moja starsia bola taka...spanok od 22 do 5 rano s 3 prestavkami na kojenie. Budicek o 5. Od roka a pol cez den nespala... Bolo to narocne, bez manzelovej pomoci by som to nezvladla, hlavne preto, ze mna nueco zobudi, dlho mi trva, kym opat zaspim. Vikendy sme sa striedali - jeden den cele doobedie dospaval on, druhy ja. Aj ta troska pomohla. Druhe dieta som nechcela, ale zadarilo sa. Nastastie, ta so spankom problem nemala. Ak vase nespi koli zubom, ja by som dala nieco od bolesti, nech sa netrapi. Aj ja si dam, ked ma nieco boli.

lucyluv
23. mar 2019

@arcticcode ja som mala chuť utiecť do zahraničia a nikdy sa nevratit, teraz sa už na tom smejem :D u nás sa to postupne zlepšovalo po roku a teraz má 20mesiacov a je to na neporovnanie. ja si pamätám prvý polrok, to som ju skoro celý čas prenosila na rukách, nezniesla nič, ani posteľ, ani kresielka, ani kocik, ani vajíčko, nic ju nezaujalo ani na 5sekund, iba prso. Po pol roku sa jej zhoršil spánok, takže som bola opäť na pokraji zrútenia a druhého psychického a fyzického vyčerpania. Keď mala vyše roka, moja mama odišla z práce, aby mi prišla s malou pomahat. Bola to neskutočná psychická vzpruha, od vtedy začalo byť všetko radostnejšie, keď som cez deň na ňu nebola iba sama. A po roku už vydržala aj 15minut v kočíku :D teraz vyzerám byť nad vecou, ale bolo to hrozne, teda ja som to tak brala, nezvládala som to. Ale treba sa to pozrieť tak, že to nebude večnosť. Naozaj, je to možno iba rok alebo dva a je veľká pravdepodobnosť, že sa to dieťa zmení na nepoznanie. Je to veľká výzva, takéto dieťa. Treba si uvedomiť, že ono trpí viac ako vy, lebo absolútne ničomu nerozumie, jediná jeho útecha ste tu vy a Vaša náruč.

evittam
23. mar 2019

@arcticcode Nezávidím a držím prsty nech je to čím skôr lepšie. Našťastie po tom čo tu pisete tak my mame asi "zázračné" deti. Od 3.-5.mesiaca raz v noci hore na dojcenie, od 5.mesiaca spia celu noc. Do 3.mesiaca hore v noci max.2-4x, cez deň spali aj 2x po 2-4h. O zuboch pri synovi sme nevedeli vobec a dcérka bola akurat cez den nervozna. Obom zacali cca v 9.mesiaci.

evalin88
23. mar 2019

@arcticcode Moja rada.. ktoru mi tu niekto poradil a nam pomohla. Odsledovať prve znamky unavy. Zivnutia. Žmolenie oči..... vtedy hned uspavať. Maly mal jeden čas 1,5 hodinovy režim. Medzi dvoma spankami iba 1,5 max 2 hodiny hore. Ak som to prešvihla hučal aj 2 hodiny v kuse. Ak som zachytila priznaky zaspal na rukach do cca 10 minut.

bubinko1506
23. mar 2019

Moji sú obaja nespavci. Do roka spali cez deň len v kočíku v pohybe, inak ani za svet. Majú 2,5 roka a v noci sa nadajej aspoň 3x zobudia. Celú noc prespali asi 2x. Je to na slučku, xkrat som ich chcela niekde nechať a utiecť. Vraj z toho vyrastú, tak cakam😅

valeriadk
28. mar 2019

Ahoj pridavam sa do klubu. Prvy syn bol presne taky isty 2 hodiny som uspavala spal 20 min. Sledovala som všetky znaky unavy a pod.ale nic nepomahalo. Prvy krát v 4m prespal v satke 1hodinu - zazrak. Odvtedy som každý den hopsala na fit lopte v satke.
Teraz mam druhe dieta - dufala som ze to bude lepsie.ale je to ako cez kopirak plus este starsie dieta ktore treba ukladat spat a kŕmiť. A davame to nejak. Bude lepsie hoci teraz odratavate den za dnom a hodinu za hodinou. Drzim palce

mirka_a_hrasok
28. mar 2019

@arcticcode To nie, takto sa to neriesi, niektore babatka proste nespia dobre, moja dcerka bola kazdu pol hod hore, bola som ako mala rovnaka zevraj.