Laryngitída u detí: Ako dlho kašeľ trvá?
Ahojte mamičky!
Môj malý mal asi pred 4 týždňami laryngitídu, potom sa na pár dní objavil vlhký kašeľ a teraz je opäť suchý. Nie je to nič vážne, len občas zakašle a hovorí, že ho v hrdle „šteklí“. Máte s tým niektorá skúsenosť? Ako dlho je toto ešte normálne?
Ahoj, my sme s laryngitidou vela bojovali, uz to vekom ide do zabudnutia, ale nie, nezbavili sme sa jej uplne.
Mne bolo poradene po hospitalizacii ze aj po odozneni laryngitidy odporucali mi zvlhcovat miestnost, stoptussin a aerius kludne aj tyzden. Ono to prejde najskor do vlhkeho kaslu a obcas sme skoncili aj na atb - nie hned, ale postupne obcas ano.
Za mna vela tekutin a zvlhcovat prostredie. Dokonca prechadzky vonku - samozrejme nie v kolektive na ihrisku, ale prechadzka vy sami, resp dieta v kociku - nech dycha cerstvy vzduch. Ono to cele casom odznie a vypari sa, ale nie uplne. Syn maval laryngitidu brutalne casto - az 10-15x rocne. Dcera to obcas tiez chytila ale snazila som sa ich oddelit vtedy (izbu nemaju spolu ale ako na potvoru sa vzdy ako krpec ochorel, tak spolu pozerali rozpravky, alebo sa hrali... tak som ich rozdelovala).

@szabcsuka a este som zabudla ze v noci vobec nekašle