icon

Laryngitída u trojročného

moon123
14. mar 2018

Syn ma skoro 3 roky a až teraz sme prekonali prvý laryngitídový záchvat :( chcem sa spýtať mamičiek ako dlho to trvá..zachvat bol z piatka na sobotu, uz je streda a stále máme zachrípnuty hlas..cez den min.naznak vykašlania, stale suchy kasel sem tam taky štekotavy...nie je to uz dlho? Uz som zufala, len ho sledujem, bojim sa ze sa to vrati :( boli sme v pondelok na pohotovosti pobalena ze si nas tam nechaju pre ten suchy kasel dusivy ale poslali nas domov zeto nieje na prijem :(

moon123
autor
•
14. mar 2018

Okrem toho berie aj ATB Unasyn pretoze mal z vytery v nosteku premnozeneho zl.stafylokoka...teploty nemame...soplik číry, riedky minimum...strasne sa bojim, uz to nechcem zazit :( dcera mala laryngitidu v 2 rokoch raz ale len strata hlasu nie toto dusenie a kasel neustupujuci...na kontrolu mam ist zajtra...chcem len vediet ci sa to tak dlho moze vliect :( dakujem

pininka
•
14. mar 2018

Tak laryngitida nieje na prijem, aj nas strasne kaslal, az vracal. Prisli sme na pohotovost a nic, doktorka pozerala ze naco tam sme. Treba vela vetrat ked kasle, kludne ho dat pred otvorenu chladnicku. Jasne ze je zachripnuty ked tak velmi kaslal. A nedali ti tie cipky na laryngitidu? Ak sa ti zda ze to dlho trva treba ist na orl, ale ked berie atb tak asi treba len vyckat.

kikus48
•
14. mar 2018

@moon123 zachvat sa objavuje vacsinou vecer. Prva pomoc je studeny vzduch - dychat pri okne ci pri v krajnom pripade aj je teplo tak pri otvorenom mrazaku. Treba podat prednizonovy cipok ktory stazenenu dychaniu hned ulavi. V liecbe sa davaju antihistaminika stoptussin a calcium.Larynitida trva 5 dni cca a opakuje sa.

moon123
autor
•
14. mar 2018

Takto upresnim to...v sobotu rano po zachvate sme utekali na pohotovost dostal prednison...v sobotu vecer druhy...v pondelok u doktorky obvodnej sa nezdalo ze stale štekavo sucho kasle a dala nam listok na prijem nech ho maju pod dozorom...tam nam povedali ze to nie je na prijem...trapi ma ten kasel uz by mal byt produktovny vykasliavaci a my len min. inak stale suchy..aj to pripisujem tym soplikom ze mu asi stecu a to vykasle troska :( a ako casto sa moze opakovat? Ked citam diskusie pisu baby ze skoro kazdy mesiac :(

moon123
autor
•
14. mar 2018

Zvlcujem, inhalujeme, vetrame...uz neviem co viac robit

hanka_se
•
14. mar 2018

Dcerka mava toto casto, aj sme boli u pediatra viac krat, ale lieky nedal nastastie ziadne. Ja som za prirodnu / alternativnu liecbu. Ked ma ten "prvotny" zachvat, nechavam v izbe aj celu noc otvorene okno, spim s nou na sebe, aby som ju kontrolovala (ale skor kvoli chladu, aby bola zakryta alebo nedajboze nesla do okna 🙂 ). Potom cca 3-4 dni mava suchy kasel. Davam vysoke davky C-ecka, D-ecka a kapucinku. Na noc k posteli nakrajanu cibulu. Kludne mozes aj cibulovy sirup davat. Jediny sirup co nam z lekarne celkom dobre robi je Stodal 🙂 Drzim palce, nech to mate cim skor za sebou

mirka2405
•
14. mar 2018

Syn ma uz 12 rokov a mava laryngitidY doteraz, tiez cca od 3 rokov. Bol uz aj hospitalizovany, nevedel sa nadychnut. Na ten kasel je najlepsi calciovy sirup, maju uz aj rozne prichute, prve 3 dni, ked je laryngitida akutna a zle sa mu dycha uziva prednison aj aerius, plus mame doma vzdy cipky Rectodelt. Kasel odznievat aj 2 tyzdne. Zial casto sa to opakuje hlavne v zime. Malo by to prestat cca po 6 roku , ale u nas to zial pravda nie je.

mirka2405
•
14. mar 2018

A este, dodrziavat hlasovy klud, suche teple zabaly na krk, v pripade zhorseneho dychania dat ho na chladny vzduch, ked je vonku teplo, otvorit mraznicku a dat ho dychat ten chladny vzduch(...toto urobila dr.,ked mal posledny zachvat u nej v ambulancii..)

danielahamar
•
14. mar 2018

my sme len raz ležali s laryng., aj to len vtedy, keď prestal úplne piť a jesť, čo ho hrdlo bolelo, mal asi rok, odvtedy sme mali doma vždy čípky, trvalo to cca 7rokov

kikus48
•
14. mar 2018

@moon123stoptussin promethazin kalcium.zvlcovat vela a v pripade zachvatu predznizon cipok okamzite...atb netreba

moon123
autor
•
14. mar 2018

Uz to nechcem zazit...je to 5ty den a stale sme neni OK ... zajtra uvidim co mi povie doktorka na ten suchy kasel drazdivy...neni uz vyslovene laryngitidovy ale skaredy az ho napne

moon123
autor
•
14. mar 2018

Tie ATB mame hlavne kvoli tomu zlatemu stafylokoku v nose Unasyn vysla nanho citlivost

andrejockat
•
14. mar 2018

dcerka 4,5 rocna tiez mava laryngitidu, prvy krat v oktobri a druhy mala pred dvoma tyzdnami, zdedila predpispoziciu po tatkovi. zobudila sa vzdy, ze nevie dychat. akonahle sa ukludni a vie da lepsie nadychnut, dostala fenistil (antihistaminikum), a kalciovy sirup. potom od zachranky cipok rectodelt (vydrzi aj 2 mesiace v chladnicke, treba si pytat od obvodnej predpis). laryngitida sa objavu u deti od oktobra do marca, zvacsa sa opakuje a deti maju tendenciu z nej vyrast, tak do 6 rokov, takze si myslim, ze sa s nou este stretnes a treba byt pripraveny. doktor predpisal stoptussin na kasel, ale ked mala suchy drazdivy, tak sme davali namiesta stoptussinu ditustat a pekne ustal uz na druhy den. niekedy prudam aj cibulovy sirup. a aby isli sopliky von (trochu sa zriedili) sinupret. vzdy bola do 7 dni uz ok. toto je nasa osvacsena klasika. mat doma fenistil, kalciovy sirup od generiky s vanilkovou prichutou (inak je hnusny) a do novej “sezony” si zabezoecime aj cipok do chladnicky. potom na kasel ked dusivy ditustat, ked bezny stoptussin. pekny den a nech ste skoro zdravy.