Laryngitídový kašeľ u sedemročného dieťaťa
Syn 7 ročný ma 3-4 deň sopeľ a dnes do toho začal aj kašľať. Kašeľ je úplne ako pri laryngitide, taky akoby do hrnca, skôr suchý. Mladší syn laryngitidu máva pravidelne, takže to viem podľa toho. Ale tento starší ju nikdy nemal, ani takýto kašeľ. Inak nemá ani teplotu, ani hrdlo ho neboli. A sople mu ide dobre smrkat. Len neviem co na ten otrasný kašel. Začala som mu dávať Sinupret ale neviem ci je vhodný, keďže Dr. mi vždy pri laryngitide mladšiemu kázala dávať len kalciovy sirup a kvapky do nosa.
Calciovy a Stoptussin , ak máš inhalátor tak môžeš aj Vincentku ,syn to máva často , a keď je veľmi zle že nevie dýchať doslova lapal po dychu tak na okno alebo otvoriť balkónové dvere a dýchať uľaví sa
Presne ako píše @linki90. Kalciovy, stoptussin a inhalovat
@linki90
@lucia13022023 baby ja s tým Stoptussinom nemám dobré skúsenosti, syn sa po ňom dvakrát co som ho nasadila pri iných chorobách, veľmi rožkašlal, mala som pocit, že robí viac škody ako osohu. Inhaluje už od včera a asi nechám ten Sinupret a kalciovy pridám.
Tak nedávaj stoptusssin keď mu nerobí dobre , samotné inhalovanie viac krát denne pomôže
Ved nemusis davat stoptussin, daj hocijake antitusikum - tussin, ditustat, paxeladine, vyber je naozaj siroky.
Pri laryngitide je suchy kasel, takze praveze antitusikum nasad a sinupret je skor zbytocny, ale neuskodi, kalciovy duplom.
Za mňa iba calcium, antihistaminikum a inhalovanie

Ja nedavam nic za par dni to vzdy prejde.