Lekárka odmietla dieťaťu urobiť odber krvi
Dnes som bola u pediatričky s tým, že ideme na plánovanú kontrolu k detskej psychiatricke, či nám dá ospravedlnenku, keďže som nechcela ospravedlnenku do práce od psychiatričky. Všetko prebehlo v poriadku, spomínala som, že dcéra sa necíti dobre, že už dávno jej tak nebolo. Lekárka jej pozrela hrdlo a popocuvala ju. Odišli sme k psychiatričke. Tam sme poriešili čo sme mali a doktorka mi povedala, nech sa vrátime k pediatričke, nech dcére urobí odbery na krvný obraz, že je veľmi bledá, že kľudne môže mať málo železa a potom sa k tomu priidavajú ostatné problémy. Cestou som volala lekárke, sestrička sa na mňa oborila, že krvný obraz robili prednedávnom že to pozre v karte, nech zavolám o 15min. Zavolala som a bolo mi povedané, že krvný obraz robili pred pol rokom, že bolo všetko v poriadku a buď nech prinesiem výmenný lístok od psychiatričky, alebo mám íst do sukromného zariadenia a zaplatiť si odbery na vlastné náklady. Následne som volala psychiatričke, či mi dá výmenný lístok, tá odmietla s tým, že ona predsa nevypisuje výmenný lístok k pediatrovi na odber krvi.. Myslím si, že by ju to nič nestalo... Úprimne sklamali má obe lekárky. Ale viac pediatrička. Pediatricka je ukrajinka čo tu má všetko zadarmo aj jej krajania a ja si mám ísť platiť odbery do súkromneho zariadenia. To kde sme?! Ja som taká vytočena. Zavolala som aj do našej poisťovne a opísala som im situáciu.Daju mi zajtra vyjadrenie k situácii. Ja som už rozhodnutá čo urobím, chcem vedieť váš názor na situáciu. Ďakujem.
No tak ja by som si hlavne nikdy nevybrala lekara ukrajinca. To co ta k tomu viedlo??
@anonym_autor lebo to poznam, tiez mi vybehne tlak len ked si spomeniem na tu nasu doktorku
@anonym_autor Maš pravdu, mňa by to tiež naštvalo....Ukrajinci tu majú veľké výhody a neplatia plno veci, ale asi ta lekarka je u niekoho v ambulancii a ten rozhoduje o všetkom..Ale asi by som psychiatričke povedala, že teraz mech rieši to čo ma a k pediatričke sa pojdeš dohodnúť....Treba občas lekarom povedať čo si mysliš a neskakat podla nich....
@anonym_autor
Tak mne keby prišiel rano pacient s tým, že sa necíti dobre, vyšetrím ho, zadokumentujem všetko ohľadom anamnézy a fyzikálneho vyšetrenia, tiež by som nevidela dôvod na to, aby som krvný obraz na žiadosť matky (bez anamnestického a klinického podkladu) nechala zaplatiť poisťovňu, veď to platíme všetci.
A určite má všetko zadarmo, keď denne sedí v ambulancii a vyšetruje choré deti. To bude asi nejaká dobrovoľníčka.
@anonym_autor
A posudzovať odbornosť lekára na základe pôvodu alebo národnosti je fakt výkon.
@anonym_autor
Zbytočne nadávaš na Ukrajincov, všetci vidia, čo tu predvádzaš svojim inteligentným prejavom. Tú lekárku ľutujem stále viac
Transfuzia pred rokom.
Odber pred pol rokom v poiriadku.akt.dr.nevidi dovod na odber.Bud si najdi ineho pediatra alebo si odber zaplať.
Komu vadia ukrajinski lekari...asi ste si nevšimli počty a hlavne vek obv.lekarov a pediatrov zvlašť.Vďaka Bohu za kazdeho lekara z cudziny ktorý pracuje u nas v pidmienkach ake tu sú.
@anonym_autor co vsetko ma ukrajinka a jej krajania zadarmo, daj! Myslis, ze pracuje len preto, aby sa bavila s matkami, co sa hanbia priniest peciatku psychiatricky na priepustke?
@anonym_autor Maš pravdu, mňa by to tiež naštvalo....Ukrajinci tu majú veľké výhody a neplatia plno veci, ale asi ta lekarka je u niekoho v ambulancii a ten rozhoduje o všetkom..Ale asi by som psychiatričke povedala, že teraz mech rieši to čo ma a k pediatričke sa pojdeš dohodnúť....Treba občas lekarom povedať čo si mysliš a neskakat podla nich....
@anonym_da29ff ake vyhody tu maju ukrajinci?
@anonym_autor ja nikde nepisem.ze zdrav.stav sa nemoze zmenit.Ja pusem.ze pediatricka dieťa videla a nevyhodnotila to ze treba riesit moznu anemiu.
Ale vidim.ze si ides svoje...tak nechsapači.
@anonym_da29ff ake vyhody tu maju ukrajinci?
@julish No napr ak zomrie tak poistovna zaplati prevoz 8000€...takisto zaplati aj prevoz na Ukrajinu pri prepusteni čo je tiež dosť celká suma....študenti maju cestovanie zadarmo, školy, VŠ ...atď
Keby to nebola ukrajinka tak by si nebola taká hustá...🫢
Ale na ospravedlnenky ti je dobrá 👀
Vieš čo lepšie je sa radiť s Al ako tu....tu to nemá vyznam...lebo si si dovolila spomenúť ukrajinu....ukrajinci sa tu moc rozťahujú a su arogantní hlavne ako pacienti a o pribuzných ani nehovorím....Pediatra by som určite zmenila...veď o čom je jej praca?...lekari zabudajú na prísahu a stali sa z nich úradnici...
No aj nase deti su vsetky blede, a stale som pocuvala, ze hlavne dcera je urcite anemicka. Nebola. A nie je...🤔
No aj nase deti su vsetky blede, a stale som pocuvala, ze hlavne dcera je urcite anemicka. Nebola. A nie je...🤔
@anonym_267ca5 No vidíš, buď rada. Moja býva anemická.
@anonym_autor Neviem čo k tomu povedať ..
Asi len toľko, že my všetci v okolí máme naopak najlepšie skúsenosti s lekárni Ukrajincami a dosť sa ma dotklo také vyjadrenie v hneve.
Kiež by sme ich mali aj viac keď je málo lekárov.
Povedať neviem kde je pravda ..si nahnevaná. Samozrejme v právom.Pretoze to teraz momentálne tak cítiš...
Ak si vôbec prečítaš poviem ti našu skúsenosť s detskou lekárkou.
Syn bol chorí minulý mesiac. Keď začal byť chorí prvé dni sme tradične vyskúšali liečiť sa doma. Ako väčšina ľudí..Keďže choroba neustupovala ani po troch dňoch naparovania,nahrievania,všelijaké sirupy, bežné pri chrípke a ani teplota neklesala, kašeľ upchaté dutiny tak som s ním ráno išla k lekárke .V noci ho už začalo bolieť ucho. A keďže syn nebýva chorí tak nevedela, že už sa treba objednať. Ráno termín nebol už, ale keď sa človek bojí a je to jrho lekárka tak sme šli.
S tým, že snáď ho vezme k eď je taký veľmi chorí a navyše uši.
NIE NEZOBRALA! NEBOL OBJEDNANÝ SMOLA..!
Poctivo sme si dobrú polhodinku odsedeli ,kým sestrička vyšla.
Mala tam časové okno, pretože po nás mali termín až o20m.
Sestrička nám strčila do ruky výmenný lístok na krčné.
Ešte povedala, že nie si je istá, či nás niekde zoberú pretože majú veľa a inde sa treba objednať !
Našťastie zobrali!
Diagnóza zápal stredného ucha, zápal čeľustnej kosti, zápal pohrudnice aj zápal hrdla.
Liečil sa s toho mesiac!
K lekárke sme mali hneď prisť s výsledkom .
Nedalo sa...uz poobede na ďalší deň nebol termín..
Volala som, že lieky má všetko, že je veľmi chori.
Viete čo povedala?
Nemusíte chodiť až keď doberie lieky a pošle ho potom na kontrolný Rtg pľúc.
Medzitým začalo veľmi syna bolieť na hrudi,až ďalší den sme mohli ísť..Navela ho popočúvala a povedala,že je to normálne pri zápale pohrudnice.
Zľakli sme sa aj on.
Keď sme mali ísť zase nebol termín, tak sme išli na krcne sami a keď som ken volala povedala, že už to necháme na nich,že už len nakoniec, že vypíše PN!
A pritom mladá lekárka a samozrejme naša nie ukrajinka.
Tak že len aby ste vedeli!
Krásne si "podčiarkla", že lekárka je Ukrajinka a že má všetko zadarmo. A tam bude zrejme v Tvojom prípade pes zakopaný. Nechápem, prečo k nej s dieťaťom chodíš, keď Ti prekáža jej národnosť. A nie, nemusí spraviť na Tvoju žiadosť KO. Ak by som ja nebola spokojná s pediatrom, tak by som ho proste zmenila.

@anonym_autor ja ta chapem snazis sa pre svoju dceru vsetko najlepsie. Zase toho tolko nechces ako je krvny obraz. Skoda ze pediatrov je tak zalostne malo a oni si mozu dovolit prist o pacienta tak cepuju rodicov. Tiez mame mizernu pediatricku vsetko co sa da riesim bez nej. Ja osobne si krv a rozne stery davam robit za plnu uhradu lebo sa nechcem nikomu doprosovat a vysvetlovat.