Lieky na autizmus
Prosím chcem sa opýtať mamičiek, ktoré majú detičky autizmus, či im neurolog, alebo psychiater nepredpisuje lieky, ktoré by im pomohli. ja viem že neexistuje žiaden liek na autizmus, ale niekedy lekár predpíše aspoň niečo, aby sa aspoň troška zlepšil zdrav. stav dieťaťa.
Ak dieťatko užíva nejaký liek skúste mi napísať aký a či sa aspoň troška zlepšil zdrav. stav. Ďakujem.
Na autizmus neexistuje liek. Za tie roky, som sa stretla už s toľkými zázračnými prípravkami, diétami, terapiami - napr. MB12, "MMS", dr. Šmarda, Toamtis atď. Karnozin je tiež len obrovský biznis, ktorý niektorým autistom možno pomohol rozrozprávať sa, ale je oveľa viac tých, ktorým nijako nepomohol, skôr naopak - boli podráždenejší, hyperaktívnejší...
Merania dr. Kučeru sú pofidérne aj keď laikovi sa to môže zdať logické. Ako interný doktor nie je kompetentný zisťovať a posudzovať mieru autizmu a už vôbec nie ho merať, na to mu chýba príslušné vzdelanie. A hlavne doteraz neexistuje žiadna seriózna nezávislá štúdia potvrdzujúca účinnosť karnozínu pri autistoch. Tie deti, ktoré brali karnozin, brali aj iné veci a hlavne sa s nimi pracovalo a to ich rovnako mohlo posunúť ďalej, čiže tie výsledky nemusia byť len vďaka karnozínu. A mnohí rodičia, ktorí do liečby investovali nemalé peniaze, nedokážu pripustiť, že niečo nefungovalo, resp. ten efekt tam nebol až taký veľký, nevraviac o tom, že sa za nejaké zľavy môžu stať propagátormi nejakého prípravku a v tom prípade je dôveryhodnosť ich svedectva diskutabilná.
A reči o tom, že možno niekto mal len nesprávne dávkovanie (rozumej nízke 😉 alebo ho nebral dostatočne dlho - sú zas len o kšefte a hovoria hlavne o neserióznosti.
Radšej by som tie peniaze vrazila do vhodnej terapie (ABA) atď.
Ale ak niekto má dosť peňazí a chce podporovať biznis dr. Kučeru, nech do toho ide. Okrem už spomínanej abaterapie (čo je najdôležitejšie) je pre dieťa vhodnejšie zaradiť hipoterapiu, canisterapiu, prácu s logopédom a liečebným pedagógom, príp. aj delfinoterapiu,... Len to nie je také pohodlné ako dať nejakú "zázračnú" tabletku či sirup 😉
@akoto sama mám autistické dieťa a poznám osobne vyše 100 rodičov s takýmito deťmi a x- ďalších rodičov skrze internetové fórum, kde tiež niekto podobný sem-tam skúša s tými otrepanými frázami robiť reklamu karnozínu a dr.kučerovi. Drvivá väčšina! rodičov s tým nemá dobré skúsenosti a tak aj pokusy dotyčnej osoby vyznejú do stratena. A ako som už spomínala vyššie radšej by som investovala tie peniaze do kvalitnej ABA terapeutky, logopédky či liečebnej / špeciálnej pedagogičky, ako do pokútneho prípravku. 😉 A tie drísty: každý si zaslúži byť zdravý - si strč niekam, mňa tým neobalamutíš a ani väčšinu mamičiek s postihnutým dieťaťom nie. Apropo poznám najnovšie jednu maminu z FB, ktorá teraz strašne ospevuje karnozin, len akosi jej nedošlo, že keby jej dieťa nemalo individ. prístup v súkromnej škôlke a nerobila by s ním nejaké veci sama a nechodila k najlepšej logopedke v okolí, tak jej ten "zázračný" liek na všetko nepomôže. A hlavne viem, čo si o tomto čarovnom prípravku ako lieku na všetko vrátane autizmu myslia renomovaní odborníci v zahraničí.
@karkulka1 @ akoto
respektujem kazdy nazor avsak napriek tomu, že som lekárov dost skorou upozornovala na synov zdravotný stav, dodones nie je zaradený do ziadnej autistickej struktury, niet miesta a podobne.
Logopedka s nim odmietla pracovat nakolko najprv musi byt zaradený do nejakej struktury, psychiatry, či psychológovia si nas pohadzujú z Nitry do Bratislavy a podobne.
Ja nepoznám a ani neviem poriadne ako sa mu venovat, robim veci laicky a intuitívne ako matka.
Jediné, čo syn užíva a čo nám pomáha je karnozín v súčasnosti nám zistili nedostatok b12, D, Zinku, Medi a podobne, tiež na podnet MUDr. Kučeru. Opäť nám to veľmi pomohlo,
Určite nerobím reklamu len píšem naše skúsenosti. Každé dieťa je iné o to skôr tie naše autistické, mi sme začínali na dávkovaní 2-0-2, potom 1-0-1 a dnes sme na 1-0-0 teda nie sú to závratné dávky. Ale naozaj užívame to dlhodobo a pravidelne cca 2 roky. Osobne tiež poznám mamičku, ktorá tvrdí, že to nepomáha, mala dávkovanie od lekára 2-0-2 ako mi, ubrala na 1-0-1 a po mesiaci podávania tvrdila, že to nemá efekt, prestala podávať. sám pán doktor upozornil, že to je dlhodobá záležitosť a nemáme očakávať za prvé dva mesiace zázrak. Tak ak ja rešpektujem tých, ktorým to nepomohlo a možno aj dodržiavali dávkovanie, užívali dlhodobo a podobne, tak prosím o rešpektovanie, že nám to pomohlo, veľmi pomohlo.
@magdalenaf9 nič v zlom, ale na jednej strane tvrdíš, že tvoje dieťa má autizmus, na druhej strane žiadny odborník - ani v Bratislave!?, vám nebol ochotný potvrdiť diagnózu, čo je vyslovene zvláštne a nanajvýš nezvyčajné. Nebola si ani v Čechách? Logopédka so synom odmietla pracovať, lebo nemá diagnózu? To všetko je veľmi divné, my sme chodili nezávisle ku 2 logopédkam a syn nemal ani 3 roky a nemal ešte žiadnu diagnózu. Samozrejme ma to stálo dosť, ale bolo to predsa pre moje dieťa.
Pomáha vám sonrise, ten oficiálne ani nie je veľmi odporúčaná terapia na autizmus, resp. určite nie tá najlepšia a najvhodnejšia. Samozrejme je lepšia ako úplne nič.
Ani by som sa nedivila, keby po čase tvoje dieťa nemalo "vďaka karnozínu" žiaden autizmus nemalo, aj keď mu nikdy! nebol oficiálne diagnostikovaný. A neber to ako iróniu, ale ako konštatovanie.
@karkulka1 možno stačí čítať s porozumenim, diagnózu máme potvrdenú tromi psychiatrami, absolvovali sme rediagnostiku v spec. centre... logopedka odmietla syna, lebo bol v stave že nedokázal vôbec spolupracovať, teda mal byť nastavený na aba terapiu a potom by bola s ním ochotná pracovať, všade nás dávajú do poradilo a nikto nám nepomáha, ...
beriem,že niekomu karnozin nepomohol, ok, ale nerozumiem prečo proti nemu tak zbrojite i za cenu, že napíšete, že môj syn ani autista nie je, dopriala by som Vám osobné stretnúť sa s ním a zažiť ho, myslim, že by ste nepochybovali
@magdalenaf9 možno stačí sa vyjadrovať a písať jasne a zrozumiteľne 😉, "napriek tomu, že som lekárov dost skorou upozornovala na synov zdravotný stav, dodones nie je zaradený do ziadnej autistickej struktury". (príspevok, 5.4. o 6,52) Som prekvapená z toho, že ani v Andrease vám nepomohli?
Ďalej spomínate v príspevku z dnes 0 7,40: "Napíšete, že môj syn ani autista nie je, dopriala by som Vám osobné stretnúť sa s ním a zažiť ho, myslim, že by ste nepochybovali"
hoci v príspevku vyššie z 15.12.2017 tvrdíte, že "výsledok pri užívaní karnozínu nie je zo dna na den ale dlhodobo je efekt uzasný". Očakávam, že pri úžasnom efekte tohto prípravku, by som veľmi nemala čo zažiť 😉
Čo je ešte prinajmenšom zaujímavé, že od svojej registrácie v r. 2014 ste do dnes napísali len 3 príspevky a zhodou okolností všetky v tejto téme. Je úctyhodné, že ste sa práve sem rozhodli prispieť, hoci tu na MK je x - tém k autizmu... Nikto vám neberie, že podľa vás vášmu dieťaťu karnozín pomohol. Skúsenosť väčšiny rodičov s autistickým dieťaťom je iná.
Podľa môjho názoru, ako som tu už x-krát povedala, by rodičia mali radšej investovať tie nemalé peniaze do nejakej skutočnej terapie -zahŕňajúcu prácu s autist. dieťaťom a jeho vzdelávanie ako do zázračnej tabletky na všetko. Niekto tu propaguje Tomatisa, niekto MMS, niekto karnozín a ja si dovoľujem tvrdiť, že nič nenahradí trpezlivú a mravenčiu prácu s dieťaťom + zdravý životný štýl (pestrá, vyvážená strava, dostatok spánku a pohybu na čerstvom vzduchu,...)
@karkulka1 lekárske stanovenie diagnózy ja jedna vec a zaradenie do autistickej štruktúry druhá vec - pod zaradením do autistickej štruktúry rozumiem terapie, prácu s dieťaťom ... do andreasu čakáme na termín do dnes, odporucili nám aj pracovisko Karola Matulaja - dufam, že som teraz narýchlo nedoplietla názov, všade nás buď zaradia do poradovníka alebo skonštatujú, že nie sme s BA, tak sa nám nebudú venovať, ... navela navela nám slubili od septembra skolku. Áno, zmena nastala podstatná a u nás trpezlivá a mravenčia práca s dieťaťom bola možná až po čase užívania karnozínu, dovtedy nič moc, ja netvrdím, že stačí dat karnozín a dietatu sa netreba venovať a nedbať na zdravý životný štýl, že karnozín je zázracná pilulka, no zároveň mám lekárske správy, ktoré potvrdzujú, zachytávajú zmenu v zdravotnom stave po nasadení karnozínu, a po každej zmene davkovania karnozínu - po znížení dávkovania sa následne u lekárov potvrdilo i zlepšenie zdravotného stavu ... laik dnes určite na malého nepovie, že je autista, no lekár, či matka, ktorá s tým má skúsenosti a problematike sa rozumie, za ktorú Vás považujem, by v jeho správaní videla viac, ...a prečo neprispievam inde, ked som si prečítala rozne diskusie na tuto tému tu, ci inde, sklamalo ma ako sa mamicky vyjadrujú, ako komunikujú medzi sebou a podobne, tak radsej sa vecer porozpravam s manželom ako čítať komentáre mamiciek, ktoré ma budú presviečať, že mojmu synovi niečo nepomohlo, alebo, že mu iste pomoze niečo iné ... presne takejto komunikácii ako vediem s Vami som sa chcela vyhnúť- na druhej strane venujem čas štúdiu roznych odborných štúdií o autizme, teraz sa venujem vplyvu B12 na autistické deti a podobne a tak ani nemám veľmi čas sledovať, čo sa na ktorom diskusnom fóre napísalo, prečo som to tu napísala? len som sa chcela podelit o moju skusenost, že možno niekomu pomoze, Ak by ste mali nejaké informácie o vplyve B12, iste za ne budem vďacná, či za akýkoľvek iný postrech, napríklad určite ste si všimli, že mnohé americké, či anglické študie si navzájom odporujú, celkom zaujímavým prínosom do problematiky sú austrálske štúdie, ak keď nie sú tak propagované. Určite rada s Vami budem viesť dialóg, no skúsme si skôr vymienať poznatky o problematike než sa jedna druhú presviečať, čo komu pomoze, či nie, ved iste mi dáte za pravdu, že tieto deti sú tak jedinečné, že to čo jednému pomoze, druhému nemusí, tak si myslím, že by bolo fajn uverejniť, čo najviac info o tom, čo komu pomohlo, Budem rada ak mi opíšete ako prebieha Vaša mravenčia práca, resp. si vymeníme nejaké recepty a pod. Skusme tu diskusiu posunúť inam, ak chcete?
PS: A ak by som to písala všade, do každej diskusii o autizme, pripadala by som si ako obchodný zastupca pre karnozín a to fakt nechcem,
Pozdravujem, dávam do pozornosti ešte 3 voľné termíny na vyšetrenie u MUDr.Kučera dňa 25.4.2018 Bratislava . Ak máte záujem volajte na číslo 0905 268 332, všetko vysvetlím. Je to narýchlo, ale lepšie ako nič.
Ahoj dobre je vyzivit aj mozog rybim olejom. Dalej odporucam knihu od Dr. Struneckej Doba jedova 1
@lapersefona vďaka za typ, určite tu literatúru pozriem, čo bolo najväčším prínosom u vás?
@denuss zdravím, nam sa darí pomaličky lepšie a lepšie, ja som spokojna
Dobry den chcela by som sa opytat ci niektora mamicka ma skusenosti so sirupom Risperidon Orion...predpisala nam to psychiatricka pre syna je autista...v skolke povedali zevraj je velmi hyperaktivny a aby sa s nim dalo lepsie spolupracovat, tak neviem ci mu ho mam davat alebo nie, ci vobec ten sirup zabera...nie som s tym velmi stotoznena...ak by tu bola nejaka mamicka vopred dakujem za informacie...
Dobry den, neviem nakolko je tato skupina este aktivna, pripadne kde sa zdruzuju rodicia autistov? Mam 12r syna autistu. Kedze 12 rokov s tymto zijeme kazdy Bozi den, vieme presne co toto obnasa. Vyskusali sme takmer vsetko cez vitaminy, rybie oleje, lieky... Bez efektu a stalo nemalo financnych prostiedkov. Absolvoval aj dlhodobu terapiu na konoch - takisto bez efektu. Efekt trval 40 minut dokym bol na konikovi a potom zhola nic. Vsetko su to samozrejme nepotvrdene terapie. Vsetko ale uplne vsetko sluzilo len na vymamenie penazi - kedze co presne sposobuje autizmus zistene nie je a ani dana liecba preto NEEXISTUJE a ak Vam niekto tvrdi ze ano klame a robi to s cielom dostat z vas peniaze. Mame bohate skusenosti aj s liekmi predpisanymi psychiatrickou - ktore zial, tiez NEFUNGUJU. Z Rispenu Vam dieta zaspi pretoze je tak silny. Z Ritalinu zas mal take obrovske bolesti brucha ze sme ho jednoducho museli vysadit. Ten kto tvrdi, ze vie liecit autizmus je klamar a nerobi to bezplatne a ani v dobrej voli. Na predpisovani liekov a takzvanej zdravotnej starostlivosti o autistov na psychiatriach - zarabaju zdravotne tiez poistovne. Taktiez, suvislost s imunitnym ochorenim je uplna somarina kedze nas sym za 12 rokov zivota je a bol minimalne chory, ak vôbec niekedy je chory - ma praveze velmi dobru ukazkovu imunitu. A tiez som si vsimla, ze je aj rozdiel akého autistu maju doma rodicia - pricom asperger sa rozhodne zda sa je ´´lahsia´´ diagnoza ako Detsky VF autizmus. Ten je omnoho tazsie zvladatelny, ak vôbec, obrovska agresivita, podrazdenost a este to mame s prídavkom ADHD. Za 12 r absolutne ziadna zmena, skor k horsiemu a taktiez velmi skusena psychiatricka tiez nevie co s nim len to neprizna. Vypocuje si vas na 30 minut ale REALNE VAM POMOCT NEDOKAZE
@den12 v mnohom s vami súhlasím. Náš junior má DA NF a k tomu silné ADHD. Sladkosti nejedáva žiadne - sem tam akurát kocka vysokopercentnej horkej čokolády alebo len ovocie.
Na základe svojich skúseností si myslím, že niektoré terapie síce nevyliečia autizmus, ale pomáhajú, resp. zvyšujú kvalitu života autistov, resp. aj ich rodín. Canisterapia mu pomohla odbúrať obrovskú úzkosť a strach zo psov a tým pádom zmizlo aj nasledujúce agresívne, hlučné správanie (bezprostredne po štekaní psa), ktoré vyvolala táto úzkosť.
Kone miluje. Čím častejšie sme na ne chodili, tým viac sa zlepšovalo jeho správanie. Predtým, keď ich niekde videl (v telke, z okna vlaku, v centre mesta - napr. Viedeň) a nemohol na ne ísť, tak nasledoval strašný amok. Toto správanie nám hipoterapia úplne odbúrala.
Ale napr. taká ospevovaná delfinoterapia v Turecku s p. Mathéovou - úplne vyhodené peniaze. Tam by som už nešla ani zadarmo, to skôr do Truskavtsa na Ukrajinu, keď už. Aj keď mal z toho zážitok a tešil sa na delfína, ale nejaký efekt to neprinieslo. Imunitu má náš, veľmi dobrú, chorý býva minimálne.
Po rispene nám nikdy len tak z ničoho nič nezaspal. Ale u neho tieto psychiatrické lieky ako tak fungujú, pretože sme ich kedysi veľmi pomaly (samozrejme po dohode s predopschiatrom) vysadili a po pár týždňoch sme videli, aký by bol bez tých liekov. Takže potom sme s nimi začali postupne opäť. Samozrejme nie sme takí naivní, aby sme si mysleli, že ho vyliečia, ale jednoznačne mu pomáhajú napr. pri sústredení či pri zaspávaní. Hoci toto je u každého dieťaťa individuálne.
Je pravda, že strašne veľa ľudí chce len od vás vymámiť prachy za prísľub akejsi nádeje (a la carnozin a pod.).
Istotne je pravda, ze po istej dobe som si uvedomila,ze nie je autista ako autista,každe dieťa je iné má iné problémy. No my sme sa s diagnozy autista, dostali na aspergera a posledná rediagnostika vylúčila autizmus i aspergera, chystáme sa na nástup do bežnej školy ako bežné dieťa. Ja verim zmene, ktorú som videla na synovi. Veľmi mi pomohla kniha Son rise zázrak pokračuje a celkovo pohľad Kaufmanovcov na autizmus. Každý prejav autizmus u dieťaťa má príčinu, ak sa nájde a odstráni, prejav zmizne, ... a tak sa dá autizmus úplne vyliečiť. Samozrejme u každého dieťaťa je príčina prejavu v niečom iná. Ja som nesmierne vďačná Bohu, že sme našli to čo nám pomohlo. Ano, po čase som si vedomá, že čo pomohlo nám, nemusí iným. Ale naďalej si myslím, že zdielať to, čo pomohlo nam, môže pomoct iným. A možno som to už niekde písala ohľadne carnosinu, nie je carnosin ako carnosin a osobne poznám mamičku, ktorá chodila tam kam mi, dodnes tvrdí, že im to nepomohlo, ale po dlhsom rozhovore priznala, že nedáva také dávky ako jej boli odporúčané, že to bolo drahé a musela podľa nej stačiť polovičná dávka, a ukončili to po pár mesiacoch, ... Zároveň dĺžka užívania je odlišná od problému dieťatka... Nám postupne lekár karnosin ubral až vysadil, potom prišlo obdobie, že nástupom do škôlky sme ho nasadili na pár mesiacov, minimálnu davku na podporu adaptácie, bežná škôlka, bez asistenta, dnes opäť bez neho dlhodobo. V škôlke nikto nevie čo má syn v papieroch a žiadna pani učiteľka nas neodoslala na vyšetrenie, syn sa uplne zaradil.
Teda nesúhlasím s tvrdením, že na tom iba niekto zarába a dáva zbytočne deťom veľa, dlhodobo, .... mali sme to šťastie, že na naše problémy zabral. Poznám rodičov, ktorý ho užívajú dlhodobo a vidia zmeny, ... Chodíme na kontrolu a stav sa drží, uvidíme ako zvládneme adaptacii na školu.
Teším sa,že aj Vy ste našli to,čo pomohlo k zmenám u dieťatka a verím, že este i veľa nájdete. Držím päste!
@kiki68
@bonaqa2013 Behavior Balance DMG aj ja davam synovi.Za tyzden velka zmena.Odporucam!
@cajocka85
@magdalenaf9 mozem sa spytat, aky ste karnozin uzivali? Na trhu je ich vela .
@alenk Dobry vecer!a pomaha to pre deti s autizmom?
Dobrý deň mamičky mám otázku ale skvor pomoc 😔mám dcérku 11 ročnú má autizmus tieto dny je strašne hiperaktivna strašne kričí smeje sa mňe to nevady ale susedia sa sťažujú podaly nanas sťažnosť dneska nám volaly keď bavame v anglicku mame socialny dom rodiny zo zahradov vonku sa hraje a roby hluk im to začalo vadiť tak sťažovaly na úrady ata pani sa pitala či jej dávame lieky na ukľudnie čo mám robiť som nervózna a potom krčim na malú nek nekričí ona nerozumie ničomu a je nehovoriaca nerosprava Ďakujem vám vopred za rady
Pri autizme sa treba sustredit na uzdravenie crevneho mikrobiomu. Medicinalne huby nasadit (mycobaby draci sirup, serafinkuv detsky sirup, Hericium, Reishi) + kvalitné magnezium (Mega-Mag od Trace minerals) + kvalitne omega3 aj D3 (Rosita - tu je aj omega 3 aj D vit) + vstrebatelny vit C (Mykind Organics - Vitamín C v spreji s príchuťou pomaranča a mandarínky)
Na klinike symptomedica.com riešia mikrobióm a program FMT a vedia pozitívne ovplyvniť stav dieťaťa s autizmom a jeho budúci progres. Pozrite si ich stránky majú tam niekoľko článkov na túto tému a keď im zavoláte určite vám radi povedia viac. 🙂

Pozdravujem, autismus stretol i nás, nám velmi pomohol karnozin od Mudr. Kuceru, naozaj dodržiavanie davkovania a pravidelné podavanie = pomaha to velmi aj ked výsledok nie je zo dna na den ale dlhodobo je efekt uzasný, uzívame cca 2 roky. Tiez nam pomohol rozbor vitaminov, zistil sa u maleho nedostatok b6, b16, horčíka, zinku a medi a velmi dobrý je i prístup son rise - tiež nam pomáha zvládať situáciu ovela viac ako klasické metody, len nevýhoda resp. výhoda, že si musíte všetko naštudovať, ale da sa odkonzultovat v Cesku, aspon zatial čo viem, kedze autizmus je autoimunny, dobre je i C a všetko na podporu imunity - samozrejme na prirodnej báze, aj s potravín sa osvedčilo vytriedit všetky možné ecka, maximum si robíme doma a nakupuje od farmarov, či babiciek po dedinách, je to namáhavé, ale malému to výrazne pomáha, pšenicu sme nahradili špaldou, aj mlieko a mliečne výrobky jeme ale v bio kvalite, snažime sa aby prevayovali ovcie a kozie výrobky, určite si treba veľa naštudovať a každá mamička najlepšie pozná, čo jej dieťa potrebuje .... takže niečo malo na inšpiráciu. Prajem veľa síl s našimi originálnzmi detičkami. Držte sa