icon

Lieky na dovolenku pre 2,5-ročné dieťa: Tipy a rady

11. jún 2024

Ideme na dovolenku a rozmyslam ake lieky vziat malemu mate nejake navrhy? Hlavne na bolest bruska, nadcha a teplota ... dakujem

ukulela
11. jún 2024

ako pises, od teploty (overene - co mu lepsie zabera, paralen, alebo nurofen), sprej do nosa .... ja zvyknem pribalit aj na hnacku a kvapky do oci (ocuflash) ... zalezi, kam idete. ale zakladne lieky kupis vsade ... a nam sa casto opakoval zapal stredneho ucha, to som nosila otipax ...

autor
11. jún 2024

@ukulela a na hnacku co konkretne je?

viestta
11. jún 2024

Na hnacku hylak, uz je na trhu, preventivne nasadit probiotika aspon tyzden pred odchodom

ukulela
11. jún 2024

hylak, smecta, od 3 r cierne uhlie ... porad sa s lekarom/v lekarni.

autor
11. jún 2024

@ukulela vies co minule v lekarni vravim syn ma rok a 11 mesiacov potrebujem nieco na nadchu.. toto moze. Ja som si samozrejme neprecitala pridem domov a tam vhodne pre deti od 6 rokov.. tak dik
.

titla
12. jún 2024

Ja vzdy nosim na cesty aj enterinu a kulisek v pripade hnaciek ale aj glycerinove cipky, keby bola zapcha. A antihistaminika.
Celkovo sa snazim mat po ruke lieky od bolesti, na horucku, na hnacku, na zapchu a v pripade alergickej reakcie.

3petka
12. jún 2024

Ja beravam, hylak, imodium (toto ale nie je pre tak malé dieťa). Paralen aj pre dospelých aj pre deti, kalciovy sirup a riadnu detinfekciu v prípade úrazu.

jana_eyre_2
12. jún 2024

Ja vždy beriem lieky tak, že idem od vrchu hlavy

Oči (aspoň ocuflash, ja však už ako mama furt chorých detí mám uniflox a viem kedy je potrebný)
Uši (aspoň Borová voda, ja už teda ten uniflox)
Nos (nasivin)
Hrdlo (pre také malé niečo vhodné, ja už mám veľké deti)
Kašeľ (tussin kvapky v Tom veku na suchý, solmucol sáčky na vlhky)
Lepky, obväzy na rany, dezinfekcia
Čierne uhlie na hnačky a zal.problemy, kinedryl
Na teploty paracetamol a ibuprofen na prípadné striedanie..
Koža - niečo na premastenie, zaparenie, odreniny (napríklad pasta yecoris) octanovu mast na štípance a opuchy
Ja potom v prvom rade ich lieky, to ale asi tvoj nič neužíva pravidelne..