Lieky pre deti pri COVID-e 19

3. júl 2022

Zdravím, moja 12ročná dcéra je od včera rána chorá bolí ju hrdlo pri prehltani, bolesť hlavy ale čo ju najviac trápi sú vysoké teploty, včera večer mala do 40,6 písala som našej dr ta len odpísala, že mám jej spraviť test, ten vyšiel pozitívny. Dávam na striedačku paralen, nurofen, Cčko, Dčko, sprchujem vlažnou vodou. Čo môžem ešte jej dať. Pondelok budem volať dr.
Ďakujem za odpovede

jaja1979
3. júl 2022

Ja som dávala to čo ty, ale keď sa potrebuješ poradiť s dr., Zavolaj radšej na pohotovosť, poradia aj telefonicky.

guudy
3. júl 2022

Nam este odporucala davat zinok, vit. B a Kalobu. Kalobu 3xdenne.
Vela pit a oddychovat.

akinom0077
3. júl 2022

Zabaly alebo vlazna sprcha pri vysokej teplote. A v podstate to iste ako pri kazdom prechladnuti/chripke/angine atd. Paralen, alebo Nurofen, na hrdlo nieco od bolesti- pastilky, sprej… na nadchu- sprej do nosa, na kasel- sirup… co ine? hlavne nebehat aby sa nenakazili dalsi a ziadne 5 dni ale do uplneho vyliecenia ziadne casove limity o karantenach

akinom0077
3. júl 2022

@akinom0077 lekar by mal predpisat antibiotika a antivirotika

merrymajer
3. júl 2022

My sme ešte k všetkému užívali Isoprinosin, ale ten nám predpísala Dr. To je na imunitu.

1mina
3. júl 2022

Ja som davala tiez tak nurofen/panadol, c-cko, d-cko, kalobu, a potom uz na konkret. Veci ako bolest hrdla glimbax, na vykasliavanie solmucol...ale starsia aj tak dostala z toho potom este zapal priedusiek, a rocny to zvladol celkom lepsie, takze je to asi velmi individualne

vejapa76
3. júl 2022

Zavolaj na pohotovosť. Zrejme jej predpíšu antibiotiká alebo aspoň isoprinosine. Syn mal 40 teplotu, po dvoch dávkach (teda 2x2 tablety) už do 38 a na druhý deň bez teploty. Dcéra takisto na druhý deň bez teploty.

luccija
3. júl 2022

Viac zinku ako bezne aj cecko, imunoglukan

sovica
3. júl 2022

Tiež mám 12 ročnú, Covid mala niekedy február-marec, už si nepamätám presne. Teploty mala len prvé dva dni (do 39) a veľmi ju bolela hlava. Dávala som len Nurofen a vitamíny (C, D, zinok). Po dvoch dňoch ako keby uťalo a mala potom už len slabú nádchu a občas zakašľala. Ale test jej vykazoval pozitivitu 10 dní. Podľa mňa len znižuj teplotu a nech veľa pije. Ak by jej tie teploty neprešli do 3 dní, tak by som to určite riešila s lekárom. My sme v DE a naša pediatrička nám nepredpísala absolútne nič.
Prajem skoré uzdravenie🙏🍀

gloria31
25. júl 2022

Ahojte dievčatá môjmu 3r dnes vyšiel pozitívny test. Včera večer teplota 38,5 a dnes ráno 37,9 dala som nurofen. Ma iba sopeľ, zatiaľ hrdlo neboli. Môžem čakať ze začne? A ešte otázka co je účinnejšie imunoglukanom alebo ta kaloba?