Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Listerióza a jej vznik

sisiska
15. jún 2012

Baby, moze listerioza vzniknut v chladnicke? Myslim tym, ci je mozne, aby som dala do chladnicky dobru bryndzu bez listeriozy a v chladnicke by nejako v tej bryndzi ta listeria vznikla? alebo sa ta listeria dostane do bryndze jedine zo zvierata, od ktoreho je bryndza robena?

anjelicek26
15. jún 2012

@sisiska - ak ta nie su zarodky, nic nevznikne. Ak su, tak sa to len spomali - prave som citala pri wikipedii, ze sa rozmnozuje aj pri hladnikovej teplote... takze bryndzu len pasterizovanu alebo zo spolahliveho zdroja

sisiska
autor
15. jún 2012

@anjelicek26 co sa spomali?...asi som tatar, ale nerozumiem...

anjelicek26
15. jún 2012

@sisiska - mnozenie bakterii je rychlejsie v teple - teda mimo chladnicky... v chladnicke sa pri teplote 7 stupnov väcsinou zastavi - ale pri listerioze nie - ta sa mnozi aj tam, aj ked pomalsie.

sisiska
autor
15. jún 2012

@anjelicek26 jaj tak...uz chapem.....ale teda len vtedy, ak uz nejake bakterie pociatocne v tej bryndzi boli...ano?

anjelicek26
15. jún 2012

@sisiska - ano, uz tam musia byt. Ak tam neboli - tak sa nepricaruju 😉

korenbaba
15. jún 2012

ako si prišla k tomu podozreniu? Alebo čo ta k tomu viedlo?

Tu začni písať odpoveď...

Odošli