Má 19 mesačná dcéra autizmus?
Zeny poradte. Mam dcerku staru rok a sedem mesiacov. Uz 3 mesiace ma mladsiu sestricku. Prichodom z porodnice sa zmenilo jej spravanie - nocne desi, nervozita... proste ziarlivost. Detska nas s nou poslala k psychologicke, aby mi ta poradila ako zvladat urputnu ziarlivost. V psychologickej poradni nas pripravila lekarka na mozne narusenie autistickeho spektea... lebo mala je svohska,tvrdohlava..robi to co ona chce, nepotrebuje byt na mne nalepena 24 h....ma taku povahu, vie sa zahrat sama, ale koleltiv deti je pre nu tiez radist. Pozera do oci,prejavuje lasku....hladkanas, tuli. Len nerozprava...ale ked pustim Smejka, tak spieva s nimi tancuje...je zive a hrave dieta. Len je tvrdohlava a ked chce mat pokoj, vie byt aj 20 min sama v izbicke a tam sa hraje.lekarke sa nepozdava ta jej ,,uzavretost" a to ze nerozprava a nevedela priradit farby zlozit tvary... mate niekto skusenost?
Pozrela som sa do tvojho profilu. Uz si tuto temu rozoberala.
Ja ti tak poviem, na co si si narobila 3 deti, ked ich nezvladas.
Je nefer nalepkovat vlastne dieta diagnozou len preto ze ty sama 3 deti nezvladas. Tvoje dieta je pravdepodobne v poriadku, ziarli, nepripravila si ju dostatocne na prichod surodenca, nie si schopna tieto zmeny ako matka medzi surodencami spravne regulovat. Vlacis ju ako 1,7 rocnu po psychologoch...pripisujes jej autizmus....cele forum tu o tom presviedcas.
Uz len to ako to tu rozoberas mi pride chore....silou mocou pretlacit a rozoberat, ze ma nejaku diagnozu.
Je to male dieta, ktore pravdepodobne nebolo dostatocne pripravene vlastnou matkou na prichod dalsieho surodenca. Bud vlastnej dcere vacsou oporou.
Tymto sa nechcem dotknut deti s realnou diagnozou...
To fakt niekto chcel od 19 mesačného dieťaťa aby priradovalo farby a tvary ? Si vás pomýlili a mysleli si, že ste na testoch školskej zrelosti alebo čo ?
@number19 prepáč ale 19 mesačné dieťa môžeš pripraviť ako chces aj tak si nevie tu situáciu predstaviť kým reálne nenastane, takže môže úplne rôzne reagovať. Neštudovala som profil autorky ale to že akceptovala odporúčanie pediatricky a išla k psychológovi z nej robí zlú matku alebo čo ? Veď to dieťa nevie že bolo u psychologicky a radšej skôr ako neskoro. V práci sa stretávam aj s deťmi ktorých rodičia si myslia že ešte sú malé na psychológa a žiaľ nato doplácajú. Tak radšej skoro a zbytočne ako neskoro
@number19 Veď tá psychologička neodhryzne dieťaťu z nosa, ani nespôsobí traumu do konca života. Môže akurát tak rodine poradiť, čo by sa dalo robiť, zlepšiť alebo ďalej nasmerovať.
@number19 áno ako ja usudzujem tiež že dieťa je podľa opisu v poriadku ale tak to je chyba skôr obvodnej že to nevyhodnotila ako normálny prejav a nie mamičky že ju poslúchla. A zas z dieťaťa neubudne že bolo u psychológa, veď to nieje nejaká trauma. A keď matku psychologička takto zneistila tak je prirodzené že má obavy.
Z dietata neubudne, ale mamicky by mohli spracovat vlastny pretlak inym sposobom ako nasivat diagnozy na deti...ved sa tu 2 strany debatutje o autizme, to podla mna nie je sranda. A preco? Lebo dievcatko ziarli na mladsieho surodenca.