icon

Má pri zležanej hlavičke nosenie prilbičky po 12 mesiacoch zmysel?

Dnes o 11:14

Ahojte mam otazku, syncek ma zlezanu hlavicku od narodenia, uz bude mat 12 mesiacov a oproti tomu ako to mal na zaciatku je to rozhodne lepsie. Boli sme aj v Plagio centre v BA kde nam povedali ze to nie je na prilbicku este ale ze mame sa rozhodnut. Tak sne si povedali ze skusime bez, polohovali sme a potom uz coraz menej travil cas na chrbte a zlepsovalo sa to. Boli obdobia kedy som to neriesila ze vsak je to fajn ale ked vidim ostatne deticky tak to maoproti nim stale plochsie. Intuicia mi vravi ze by som to mala este dat pozriet....mate niekto skusenosti s nosenin prilbicky aj neskor? Vraj sa to odporuca do 14 mesiaca

anonym_5acd28
Dnes o 11:16

Dieta sa so zlezanou hlavou nenarodi, ak ste nechali rozhodnutie az takto neskoro, tak sprav co mozes aby si dietatu pomohla, nie tu, ale s lekarmi

anonym_3487b4
Dnes o 11:19

No pravda je taká, že už je dosť neskoro 🙈 lebo kým dostanete termín, kým by eventuálne vyrobili helmicku a začali by ste ju nosiť, tak prejde ďalší čas a v tomto veku rastie hlava už veľmi pomaly...

anonym_8a22dc
Dnes o 11:19

@anonym_autor tak choď znova kamarátka bola u neurologicky a tá odporúčala helmu, ale nosil ju od 3 m

melynda
Dnes o 11:42

No teraz už je podľa mňa celkom aj neskoro to riešiť... Tak či tak by som sa istotne poradila s lekárom, nie tu...

lauha21
Dnes o 12:05

Už je neskoro, tak proste bude mať taku hlavu 🤷🏼‍♀️ ale tak skúsiť znova možeš, ale hlava už rastie pomaly oproti prvému roku života

anonym_5cb8ef
Dnes o 12:07

Ak sa ti da urob foto, tvar prekri, z boku a z hora. Mozno sa ti to len zda. Napiseme ti nazory, ci naozaj ma zlezanu hlavku.

januska12323
Dnes o 12:07

Choď znova na kontrolu, my nevieme čo sa ešte dá robiť.

anonym_22660a
Dnes o 12:55

Dieta sa so zlezanou hlavou nenarodi. Teraz je uz dost neskoro, zanedbali ste to. Mali ste na tom pracovat skor a pekne hlavicku systematicky polohovat.
Vzdy ked vidim ludi so zlezanou hlavou, je mi jasne ze rodicia nieco odflakli.

anonym_5acd28
Dnes o 13:20
@anonym_22660a

Dieta sa so zlezanou hlavou nenarodi. Teraz je uz dost neskoro, zanedbali ste to. Mali ste na tom pracovat skor a pekne hlavicku systematicky polohovat.
Vzdy ked vidim ludi so zlezanou hlavou, je mi jasne ze rodicia nieco odflakli.

@anonym_22660a presne tak, je to len a len vizitka starostlivosti rodicov

kacena4
Dnes o 14:27

ide o esteticky vzhlad, ak vam to nevadi nerieste, v tomto veku uz by musel nosit helmicku dlllho by to malo efekt. dieta do 6-10m sa vyvija rychlo tak tam to ma zmysel. ak vam dr povedal ze nie je dovod na helmicku nerieste

cyberk
Dnes o 14:49

Chod, dieta so zlezanou hlavickou vyzera ako retardovane, zial je to vizitka matky, ktora ho zanedbala…

anonym_5acd28
Dnes o 14:52
@kacena4

ide o esteticky vzhlad, ak vam to nevadi nerieste, v tomto veku uz by musel nosit helmicku dlllho by to malo efekt. dieta do 6-10m sa vyvija rychlo tak tam to ma zmysel. ak vam dr povedal ze nie je dovod na helmicku nerieste

@kacena4 to teda vobec nejde len o esteticky vzhlad, ma to aj zdravotne rizika

anonym_5cb8ef
Dnes o 15:11

Ja som zlezanu hlavicku videla iba u jedneho 2 rocneho chlapceka. Naozaj to bolo velmi vidno. Ako keby mal vzadu odrezane z hlavy. Take rovne to tam mal. Chlapcek bol od babatka adoptovany. Takze adoptivni rodicia by to stihli riesit. Nuz asi k nemu az taku lasku necitili, ked to neriesili helmou. Ako bolo vysie pisane, vyzeral ako retardovany chudacik s tou hlavkou. Ale nebol retardovany.