Má sa podávať Panadol hneď po očkovaní?
Dnes ma kamoška šokovala tým,že bola malého zaočkovať / má okolo 4 mesiacov / a lekárka jej povedala,že mu má hned podať panadol a potom ešte raz zopakovať,vraj kvôli bolesti alebo keby dostal teplotu. Kamoška má ešte dcérku,ktorá má 2 roky a vraj aj pri nej to tak po očkovaní praktizovala.Ja som to tak nerobila,teda podala som liek až pri teplote.Dosť ma to teda zaujíma.Žeby lekári vymysleli zas niečo nové? Alebo ste sa už s tým stretli,Ďakujem
Antibiotika se taky preventivně nepodávají, stejné je to s ostatními léky 😉 Po očkování by se neměl paracetamol podávat vůbec, pokud není vysoká horečka... Teplota je známka toho že tělo si tvoří protilátky na očkování (což je účelem očkování) a tím že hned (nedej bože preventivně) blokuješ tuto reakci, potlačuješ účinnost očkování.
U dětí se říká podávat paracetamol až nad teplotu 38 - 38,5, já kdyby jsem po očkování dávala léky, tak když už leda při teplotě těsně nad 39,5 protože jsem věděla, že když přestřelí tuto hranici, tak už ani paracetamol nepomůže a bude zle, ale tuto reakci (s tak vysokou teplotou) jsem zažila jen jednou.
Takže to co jí radila doktorka je kardinální hovadina, ale i to občas doktoři zvládnou vyplodit, chvála bohu je to jen ojedinělejší 😅
Ja by som to rieslil normalne : ak rodic sa rozhodne nezaockovat a dieta dostane chorobu, proti ktorej malo byt ockovane preventivne , tak rodic uhradza liecebne naklady a basta.
@repik - a liecenie vsetkych ekzemov, horucok, narusenej imunity a chorob s tym spojenymi az po rakovinu a cukrovku po OCKOVANI, to si tiez budu rodicia platit sami, lebo "odvazne" zaockovali? A ti, ktori dostanu danu chorobu napriek ockovaniu - ockovanie nie je stopercentne ucinne!A rodicia, kde dieta ockovane byt nemohlo kvoli zdravotnemu stavu? Kde su hranice? Vidis svet velmi cierno-biely.
za takúto radu dať paracetamol po očkovaní alebo dokonca aj pred by som normálne brala tituly a licencie...
Ked ste uz dala ockovat,tak urcite by som liek nepodala! A @repik aj ked mimo temu rodic neockovaneho si rovnako plati zdravotku ako aj rodic ockovaneho!!! A ked dieta opacne ma tazke neziaduce ucinky po ocko tak kto sa o neho postara potom,hm??? Tento p....stat isto nie kt.ocko nariadil!! Si treba trosku precitat aj o inych veciach ako len bezhlavo vsetko detom napichať hned ako niekto kaze...ale o tom je tu kopec inych tem uz....
Bábo nevie povedať, že ho niečo bolí a panadol je aj od bolesti, aj od teploty. Určite by som ho však dávala až nad 38℃. Očkovaním dostáva do tela oslabené alebo inaktivne vírusy/baktérie a zvýšená teplota je znakom, že imunita dieťaťa pracuje. Tak radšej 1 deň s bolesťou, ale účinnosť vakciny.
Ja po očkovaní dám - má to od bolesti a potom jej dám na noc-pokojne spinká aspoň---
tuna je to samy odborny lekar, pozeram 😀 😀 bozeeeee 😀 daktorym ide dobre materska na mozog
Co ja viem,tak sa po ockovani nema hned take daco podavat..jedine,ze by mal bolesti alebo dost vystupila teplota..
Nam dr.kazala len v tych pripadoch..
A na nozicky studeny obklad,to sa preventivne ma... Tie mozu boliet... (ja si pamatam,ze ked mi ako cca 8r. pichali B12 ,tak som raz zabudla a stiahla stehenny sval namiesto uvolnenia,paradne ma 2 dni bolela noha a babatko nevie,ze ma uvolnit svalstvo pri pichani,preto si myslim,ze maju bolesti v nozickach aj z toho)

nam tiez nic lekar nekazal, neznasam ockovania, pri prvom nam syn ziapal ako pavian, bolo vidno, ze je uboleny, nedal sa vobec utisit, tak vtedy sme mu dali sirupcek, ale IBA raz. Pri druhom a tretom ockovanie sme nedali VOBEC nic a poznam kopec mamiciek, ktore davaju "preventivne" - az mi je z toho na grc ☹