icon

Má šancu prežiť bábätko s váhou 700 - 800 g?

2. máj 2022

Baby myslíte že ma šancu prežiť 700-800g bábätko? Odteka mi voda pomaličky a qk by prišlo k pôrodu myslíte že by to zvladlo ?

Strana
z3
deti95060810
2. máj 2022

v ktorom si týždni?

slawka2208
2. máj 2022

tam sa skôr jedná v ktorom ste týždni, či sú pľúca vyvinuté a nie koľko váži mimčiatko.

autor
2. máj 2022

25 týždeň podané 2x kortikoidy voda zatiaľ neodteka nejak sa to zastavilo len ležím..

dzulik_
2. máj 2022

Ona sa môže postupne doplniť. Mali sme v termínovke kočku, ktorej odtekala zhruba od takéhoto týždňa voda a dotiahla to až takmer do termínu 🙂 ak by bol pôrod na spadnutie, tak ťa prevezú (ak nie, treba si vydupkať) do nemocnice s neonatológiou, na Slovensku ich je asi 7, tam vedia bábätko vypiplať 👍

slawka2208
2. máj 2022

kamarátkina dcérka sa narodila v 26tt + 0. Je úplne zdravá, chodí, rozpráva, všetko dobehla, iba je o niečo menšia ako rovesníci. Myslím, že v takomto týždni, s podaními kortikoidmi to bábo už zvládne. Držím palce až to vydržíte čo najdlhšie.

autor
2. máj 2022

Baby dúfam že to dobre dopadne aj keby mam ísť domov o "pol roka "odtiaľto strašný strach mam

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
2. máj 2022

@evamarek77 a prestala odtekat úplne alebo po trochu sa niečo našlo? Keby to bol môj prípad vysnene dieťatko a takto to dopadne

viestta
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
2. máj 2022

Aj moja sefka mala tak ze jej pomaly zacala odtekat voda v polke tehotenstva, ale zase sa obnovovala, takze ani lezat nemusela, len ju vela pozorovali. Dufam ze vydrzis co najdlhsie.

pininka1
2. máj 2022

Znama rodila v 26tt, ale maly mal cez 1000g, je v pohode. Jej odtiekla komplet cela voda

rebeka7501
2. máj 2022

Svokra sa narodila s váhou cca 900 g v r 1954, spolužiačka s váhou 800 g v r 1975.
Vsetko je možné.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
2. máj 2022

má šancu, poznám také dievčatko, malo 700g, keď sa narodilo, ale bližšie okolnosti nepoznám, no dieťatko je úplne zdravé. Aj druhé dieťa tej mamičky mali nízku pôrodnú váhu a narodilo sa skôr, ale nie až o toľko. Držím palce, aby ste vydržali čo najdlhšie ❤

biankalea
2. máj 2022

Dcérka sa narodila v 26tt 620 gr a syn v 28tt 950 gr. Obaja sú tu, zdraví aj keď nejaké menšie problémy máme ale je to v pohode. Držím palce aby to dobre dopadlo.

portret7
2. máj 2022

Kamarátova dcéra 750g, šikovne, krasne dievčatko, výborný prospech, vzrastovo ako rovesníci, 12r😀držím palce

autor
2. máj 2022

@biankalea môžem sa opýtať na dôvod pôrodu? A dávali šance bábätku? Mne hneď hovoria ze je mala šanca

luccija
2. máj 2022

Suseda porodila v 26 t dvojičky tiež dostávala kortikoidy a v 28 t porodila.Deti sú zdravé len drobné už mali rok.Drz sa bude to dobre!

zanetakovacsova
2. máj 2022

Kamarátka predčasne rodila,chlapček 800g 25tt, žije bol 3 mesiace v nemocnici

mable123
2. máj 2022

Poznam holku ktora mala 800g a v 7. Mesiaci sa narodila a teraz ma 22 ak sa nemylim pali jej to a je sikovna, zamestnana a nic jej nechyba...

kiki68
2. máj 2022

700-800g su super sance skrz vahu,25tt je uz taka dobra hranica toho, ze babatko sa podari vypiplat bez nasledkov. Dnes uz piplu 400g babatka a uspesne. Len sa drzte kym sa bude dat, kazdy tyzden je k dobru veci. Ale na take, ze by sa nepodarilo ho vypiplat z toho ani nemysli. Takych deti beha po svete kopec a su v pohode.

yanni
2. máj 2022

Mne tiez od ca. polovice tehu odtekala voda po troskach. Ale doplnala sa. Vydrzali sme to az do 38.tt .

biankalea
2. máj 2022

Áno šance boli malé ale tieto detičky si bojovníci...oba prípady preeklamsia

didi2102
2. máj 2022

Ja poznám teraz už 31r žieňa,moja naj kamoška kt sa narodila ako 650g v 6m , na tú dobu to bolo prvé dieťa takéto n SR , je úplne ok , jej doteraz keď pozrú napr v nemocnici do karty , nech je na akomkoľvek oddelení príde ju pozrieť celé.konzilium dr 🤭🤗 ale samozrejme ona bola jedna z milióna

kikushaa
2. máj 2022

Voda sa postupne aj doplna, podstatne je aby dieta neostalo uplne bez plodovej vody. Ja mam dve predcasniatka 29tt a 32tt oba razy preeklampsia. Lezala som aj s maminami co mali rovnaky problem ako ty. Kazdy den navyse je dobry, kortikoidy uz mas🙏 Treba len dufat, prajem ti aby si vydrzala este dlho 2v1🌷

ildiko36
2. máj 2022

Pokial viem aj keby si porodila, deti sa zachraňujú ked maju ca500g, ja si myslim že má šancu prežiť,moja teta čakala dvojičky ca pred 22r a zachranili jej dvojičky, nemali ani 800g,akurat chlapcek dostal illeus a porazku ale prežil a je z neho zdravy chlap, dievcatko nosi okuliare ale už je tiež mamičkou❤️
Mysli pozitivne, drzim ti palce

mia_von_prag
2. máj 2022

Áno, môže. Moja kamarátka rodila v 25 +2tt dvojičky s váhou 700 a 800g. Teraz majú skoro 3 roky, sú zdravé a všetko dohnali.

kacena4
2. máj 2022

v 25tt je to v pohode, urcite zaciatky budu narocne ale dietatko casto prezije. drzim palceky

lija22
2. máj 2022

ano, samozrejme, ze prezije. Ale teba to trapit nemusi, este vydrzite 2 v 1 🙏🙏🙏🙏

silceb
2. máj 2022

Takto vyzera dieťa nar v 24tt s váhou 650g, nar pred 4 rokmi 😉 držíme palce

Strana
z3