Má šancu prežiť bábätko s váhou 700 - 800 g?
Baby myslíte že ma šancu prežiť 700-800g bábätko? Odteka mi voda pomaličky a qk by prišlo k pôrodu myslíte že by to zvladlo ?
@marrria1 odtekala vám prosím vás voda stále alebo občas išlo občas nie ?
Nebolo to vkuse, niekedy aj pol dna nič ale keď som sa postavila (mala som prísny kludivy režim iba na wc a do sprchy) tak vtedy väčšinou vytiekla.. Mala som pravdepodobne dierku v plodovom obale, tak mi to bolo vysvetlene a keď sa nahromadila voda začala vytekat niekedy to bolo viac niekedy menej.. Rovnako keď sa malinka velmi hýbala, vtedy tiež viac odtekala.. Vam uz ako dlho odteka?
@marrria1 o 3 ráno odtiejlo trochu doma trochu tu počas dňa vôbec nič a teraz zas trošku začalo ale ležím tak netečie.... veľmi by som si priala aby sme potiahli aspoň tie 2-3 týždne. Bolesti nemám žiadne qni sa neotvaram
Ináč ja som od 28tt ležala v nemocnici s odtokom vody v nemocnici v BB celé leto. Bolo to na psychiku dosť..ale myslela som hlavne na zdravie mojej maleh slečny... potiahli sme do 37tt... je pravda že som v živote nebrala toľko liekov a infuzii ako tam ale stálo to zato..malá nemusela byť ani v inkubátore ani nič. Rodila som sekciou kvoli CRP.
Len si davajte pozor kvoli porušenemu vaku ste už nachylnejšia na infekcie. Držim palce.
Verím ze potiahnete ešte dlho, poznám prípady kedy ležali takto s odtekajucou vodou aj niekoľko týždňov dôležité je myslieť pozitívne a nič zlé si nepripúšťat 🙏. Ja som tiež nemala bolesti ani kontrakcie, neotvarala som sa ani nekrvacala.. Robili mi sono každý druhý deň brala som magnézium a atb di žily, kortikoidy na dozretie pľúc.. Len uz po 2 týždňoch som mala minimum vody a hlavne sa doktori báli infekcie ktorá nám hrozila tak som nakoniec musela rodiť akútnou sekciou.. A v akej nemocnici lezite? Dôležité je aby tam bola neonatologia. Mne sa dcérka narodila v NZ, do konca života im budem vďačná ze mi ju zachránili.
Kde lezis? Maju tam neonant. oddelenie? To je velmi dolezite ak by sa predsa len porod spustil, ked nemusia babatko prevazat, ma ovela vacsiu sancu. Ja som si tak vydupala preklad zo ziliny do martina a som tomu velmi rada. Dvojicky 25tt , boli komplikacie, ale dali to bez nasledkov.
Sanca je. A ked ti vravia, ze mala, zmen nemocnicu. Ako ti vravia baby, zisti si, kde je najblizsia neonatologia pri tebe a chod do tej nemocnice. Lebo priklad, porodila by si v Michalovciach. Ty ostavas v MI, ale babatko by prevazali do KE. Vyber si taku nemocnicu, aby ste boli spolu, aby si len pendlovala medzi poschodiami. Tam maju skusenejsi personal aj na gyn na taketo stavy. Drzim palce
A to ti povedali že je mala šanca na udržanie tehotenstva dlhšie alebo na dobre vyhliadky pre bábo? A kde si ak môžem vedieť v ktorej nemocnici?
Moje tak prežilo 😇
Ked uz zacne odtekat tak odteka stale. Tak isto sa aj stale tvori. Vsetko bude zalezat od toho ako sa bude mat babatko a od tvojich zapalovych parametrov. Nezalezi od vahy ale ako sa bude vladat adaptovat na vonkajsie prostredie. Drzim palce.
Jasne ze ano,moja mala vahu 660 g a je ziva,zdrava,krasna a velmi sikovna ❤
Mala som dvojičky s váhou 2000 g ,áno prežili ,ale boli postihnuté .Dnes sa rodia omnoho menšie a sú zdravé .Ja som rodila prirodzenou cestou ,nie cisárskym .V dnešnej dobe by to bolo inak ,a možno by boli aj zdravé
Mne odtiekla voda 23+6 ,,,len" voda /ťažký oligahydramion/nemala som žiadne pôrodné bolesti,ležala som do 30+0 kedy už sa rozhodli urobiť cisársky rez.Voda odtekala celý čas.Dcérka zabojovala,dýchala sama.
Dnes má 12rokov,je zdravá.💜
Kamarátke zacala odtekat, aj jej odtiekla nakoniec cela po par dnoch a i nepriek tomu este tyzden nerodila, sledovali ju veľmi prisne kazdu chvilku a natahovali cas. Narodil sa v 7m neviem presne nakoniec tyzden ale uplne zdravy. Akurat ze prvy polrok dohanal za rovesníkmi
Držím vám palce🤍 ako sa cítite?
My mame v rodine narodene s vahou 500 g dievcatko, a je v poriadku. Ale ja si myslim, ze sa ti to da do poriadku a porodis tak ako mas :-*
Držím ti veľmi palce🙏, vydržať čo najdlhšie 2v1, pozitívne myslieť, mne sa narodilo dievčatko 26tt s váhou 750g,bol to boj ale zázraky sa dejú, dnes má 10rokov a je úplne zdravá
Baby ste uzasne ďakujem...ležím v nemocnici bábätko ma zatiaľ vodu ale začala som trochu krvácať dr povedal ze aj preto ze sa narušil obal ...zatvorená som úplne takže neviem co bude s nami
25tt, 530 gramov, 4 mesiace v nemocnici....bolo to pred rokom, zvladli sme to, je uzasna, krasna a zdrava ❤ treba byt v nemocnici kde su na taketo pripady pripraveni a verit v silu babatka a schopnost nasich lekarov
je doležité v akej nemocnici ležíš, aby bola špecializovana! to ti tu baby hovoria.....
ak si len v obyčajnej miestnej nemocnici trvaj na preložení.....
@ejbyk v BB som vraj sa budú vedieť postarať ale šance nedávajú veľké keďže 25 týždeň
Ležala som s maminami, ktorým tiež odtekala, niektoré vydržali kľudne 6-7 týždňov, takže šanca je. Podstatný je týždeň narodenia, nie váha. Takže čím dlhšie potiahnete, tým lepšie. Budú vám kontrolovať zápalové parametre, pokiaľ nebude zápal a bábo sa bude mať dobre, tak budú lekári čakať. Dôležité je, aby ste boli v jednom z perinatologických centier, kde bude mať bábätko top starostlivosť, ak sa vypýta sa svet skôr. Držím palce🍀
určte to zvladnete a vsetko dobre dopadne....
V BB s nami bola maminka čo rodila v 24tt a dieťatko prežilo. V BB sú skvelí, budem veľmi držať palce
Držím palce 🙏🙏🙏🙏🙏🙏. TREBA pozitívne myslenie. Aj keby sa bábätko narodilo TERAZ je šanca,že všetko bude v poriadku.
Verím,že všetko dobre dopadne 😘😘🙏🍀
Dnes uz vedia babatko dochovat v inkubatore..sestrin syn mal 900g a teraz ma 12rokov a taky macko je chutny..a kamoskyna malinka mala 450g teraz je ziva jak striebro nestihaju zanou😁 uz ma 3roky...tak sa neboj drzim palce nech vsetko dobre dopadne...

Aj mne odtekala voda od 23tt, dcérka sa narodila v v 25tt s váhou 820gr. Čoskoro bude mať 2 roky a je zdravá, zázraky sa deju ❤️. Veľmi vám držím palce viem cim si prechádzate 🙏