Má váš syn stále suchý kašeľ a teplotu?
Ahojte mamičky.
Už som na pokraji nervového zrútenia. Začnem hneď od začiatku.
Koncom novembra sme mali kovid všetci. Syn 5rocny občas pokasliaval ale nic strašne.
Od 15.11.2023 začal kašlať hlienivy kašeľ. 17.-19.12. Som sa snažila spojiť s našou pediatrickou ale ku nej sa dovolať je umenie. Tak som zatiaľ nasadila Stoptussin. Nemal teploty ani nic čo by nám vadilo alebo prekážalo. Hneď 27.12 som sa snažila opäť spojiť s ňou a neúspešne. Ku nej sa inak ako telefonicky nedostanete. 28.12 dala na svoju stránku zastupujúci pani doktorku ale ta vôbec na telefon nereagovala taktiež. Tak som jej napisla dlhu správu čo a ako synovi je a pýtala som sa čo mame robiť. Len medzitým som išla do lekárne a povedali mi nech mu dám mucosolvan. Tak som mu ho nasadila. V správe pre zastupujúci doktorku bolo napísané a poprosím som ju či by synovi nemohla urobiť CRP a popočúvať ho. Od odpoved bola “postupujte ďalej s mucosolvanom” 30.12. Sme skončili na Kramároch s tým že ten kašeľ bol extrémnya ešte sa mu aj zapálili šponovky, nikdy som taký kašeľ nepočula. Prišli sme na Kramáre ale žiaľ kým nás zobrali bolo 01:00 ráno a syna som v čakárni zobudila a vôbec nechcel spolupracovať s doktormi tak aj napísali do správy že “Nespolupracoval”
Predpísali nám Trifet žltý (na suchy kašeľ) to nám dali zle sme sa neskôr dozvedeli lebo nám mali dať zelený a uniflox do očká. Napísali nám že ihneď 2.1. Sa mame hlásiť u svojej doktorky bezodkladne.
2.1.2024 som prišla ku doktorke, boli sme tam prvý. Doktorka došla vynadala mi že sa treba objednať a nie prísť. Že oni
Nebudú robiť pod tlakom. Skoro som odpadla. Povedala so. Jej že sme boli na pohotovosti a povedali nám že mame ihneď prísť.
Po veľkom naťahovani nás zobrala do vnútra. Popocuvala ho a že dýchanie čisté. Prosila som ju aby mu zobrala krv a vyterí. Povedala že dnes mi ich už nemôže zobrať a že je to zbytočne. Ak sa stav nezlepší nech sa vi štvrtok 4.1.2024 ozvem a v piatok by som prišla na odbery. Štvrtok hneď ráno som jej volala a povedala že na piatok už má plne že nech prídeme 8.1.2024 ráno o 8:45
8.1.2024 sme ráno prišli na odbery a vyteri v piatok 12.1.2024 nám vola že všetko je negatívne. Sobotu 13.1.2024 večer nám mali dostal teploty. Nedeľu 14.1.2024 ráno vracal aj teologická 38,5+
V pondelok som volala doktorke 15.1.2024 s tým že mal 39,5teplotu. Doktorka povedla nech zavolám b utorok 16.1.2024 ak sa teplota nezníži. Volala som jej. Teplota sa znížila na 37,5 tak povedla že je to b poriadku. Potom 1den bol mali bez teplôt. Včera 18.1.2024 sme skončili opäť na pohotovosti zo silnou bolesťou bruska a nechutenstvom do jedla od nedele . Dostal ATB, že zapaceny nevedeli pozrieť slepé crievko. Že mame sa objednať preistotu na RTG či náhodou nema/l studený zápal pľúc.
Maly mi stále kašle každé 2min. Je to náročné. Ja som už zúfalá. ATB môžem nasadiť až keď sa vyprázdni čo sa nevie ani po glycerinovom čipku a espumisale L. Nechce nám absolutne jest. Aktuálna teplota teraz 37,5
Mamičky mali ste alebo máte s takýmto niečím skúsenosť.? Prosím 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
@stevi8 na vasom mieste mením lekara hned dokonca mesiaca mate cas spisat novu dohodu s lekarom normálnym po tyzdni by vasa lekarka by mala.taky cirkus plus kontrolu ze by si ma velmi dobre zapamätala....ja som.chodila.k nasej byvalej kazdy 2. 3. Ked tak silno kaslala minuly rok aby ju pocuvala...po tyzdni mala.az zapal priedusiek....a nie 2 mes sa natahovat 🙈🙈🙈 obdivujem vasu trpezlivosť a trapit dieťa
Trifed by som nedala moja dostala.prvykrat a skoro sa mi zadusila presla.som ja mucosolvan...a určite dajte vecer dithiaden ak ma moja zachvaty kaslu vzdy davam dithiaden a to mi nie raz odporučili na pohotovosti ......alebo este cibuľu davam ku posteli narezanu
@zuzkaa1991 No zial v dnesnej dobe nie je vobec lahkw zmenit pediatra, clovek je rad, ze vobec k niekomu patri.
@stevi8 Skuste na kasel tu cibulu, ako sa radi vyssie. Mojmu malemu minule nastupil po chorobe kasel, vratane nocnych zachvatov. K doktorke sa dostat je u nas tiez umenie, takze som este skusila cibulovy sirup - odstavena cibula+cerstvy zazvor, do toho medovicovy med. Podavala som lyzicku tak kazde 2hod. K tomu na noc k posteli nakrajanu cibulu. Kasel po prvom dni tejto kury presiel, este som potom pokracovala dalsi den a noc.
@stevi8 Na vyprázdnenie skúste dať lyžicu olivového oleja u mojich 2-och deti zabralo do 5 min.
Čo sa týka jedla keby ste sa opýtali na čo má chuť čo by si dal ani tak by nejedol?
Na kašeľ skúste inhalovat, cibuľový/ majorankovy čaj, cibuľový sirup, jazvečiu/tymiánovu masť, éterické oleje do difuzera
A okamžite zmeniť lekára
Držím palce (dcéra tiež bojuje s kašľom viem čo prežívate aj ja som z toho na nervy)
@marianarem tak podľa mna vzdy sa najde nejaký ano je tazke ale z 10 aspon 3 určite beru...

@stevi8 strasne, akú dobu žijeme, čo to za mutácie vírusov a baktérií vznikli a aké následky a priebehy tych ochorení sú, mysleli sme, že najhoršie bolo, keď covid začal a museli sme nosiť ruska, ale veru nie, teraz je to najhoršie a bude možno ešte viac, ale to by už bolo na inú debatu. Môže byť za tým všetkým covid, ktorý mohol spustiť iné ochorenia. Neviem ti presne poradiť, snáď len to,že sa nenechať odbiť doktormi a naozaj pýtat opätovné odbery, vyšetrenie na gastre a všetko čo bude potrebné. Dovtedy snáď len nejaké naozaj dobre probiotika na podporu trávenia v kombinácii s posilnenim imunity (okrem vit. C kolostrum,covirin, čokoľvek s obsahom echinaceii alebo hlivy ,sirup zo smrekových vyhonkov atď., podľa vlastného uvazenia). Drzim palce, nech to prejde syncekovi čím skôr.