icon

Má zmysel pokračovať v uskladnení pupočníkovej krvi?

belusa
21. okt 2025

Ahojte, prosím Vás tie čo máte pupočníkovú krv v banke ako ste sa rozhodli teraz po tej afere? Pokračujete ďalej v uskladnenie ale ste to zrušili?

Strana
z2
luliu
21. okt 2025
@koniarova

Zrušila som minulý týždeň.

@koniarova a dala si ju zničiť? Či si darovala

simca06022011
21. okt 2025

nad tymto tiez dlho uzvazujem co s tym... ja som sa snazila zohnat aj nejake pripady ohladom tej krvi.. ale vzdy to skoncilo tak, ze som to proste uhraidla, nic som nenasla... tento rok som to intenzivnejsie zistovala = aj my poslali nejake linky, clanky ale to take o nicom... som rada ze sa to tu rozdebatovalo. Vobec neviem ci to nechat, ci nie... ono mne aj na tu nizku vahu bolo povedane, ze to nevadi, lebo "da sa z tym pracovat" .. neviem ako a co...

ibrunova
21. okt 2025
@simca06022011

nad tymto tiez dlho uzvazujem co s tym... ja som sa snazila zohnat aj nejake pripady ohladom tej krvi.. ale vzdy to skoncilo tak, ze som to proste uhraidla, nic som nenasla... tento rok som to intenzivnejsie zistovala = aj my poslali nejake linky, clanky ale to take o nicom... som rada ze sa to tu rozdebatovalo. Vobec neviem ci to nechat, ci nie... ono mne aj na tu nizku vahu bolo povedane, ze to nevadi, lebo "da sa z tym pracovat" .. neviem ako a co...

@simca06022011 zrušiť

zuzu11166
21. okt 2025
@anonym_b8c0ba

@simoli Materinsky pud ti hovori, ze budes dalsie roky vyhadzovat peniaze von oknom? Resp. niekomu posielat len tak na ucet? Trosku si o tom nastuduj. A kludne to cele zrus.

@anonym_b8c0ba presne tak!!
Radsej tie peniaze treba sporit a odkladat pre deti

anonym_e7ba6b
21. okt 2025

Riešim to tiež, ale nakoľko to bolo dlhé roky 10 eur ročne, naposledy tuším 13 eur po inflácii, tak stále platím, asi aj z poverčivosti 😁

koniarova
21. okt 2025

@luliu darovala na vedecké účely

babulka5678
21. okt 2025

No pomaly nikde v Európe sa to už nerobí, pupocnikova krv patrí bábätku pri dotepani pupočníka pri pôrode.. na to su aj reálne dôkazy, že to má benefity pre babo.

vevesh
21. okt 2025

Nenechala by som a teda, ja som u jedneho dietata darovala pre onko deticky, ostatne moje deti mali dotepany pupocnik. U nas v nemecku to vobec ani nie je ponukane, iba pri planovanych sekciach sa darovava bud na vyskumne alebo akutne liecebne ucely. Doteraz som tu nestretla ani jednu osobu, ktora si to nechala uskladnit (u nas to stoji aj inu palku a zdravotnici to absolutne neodporucaju...).

belusa
autor
21. okt 2025
@anonym_e7ba6b

Riešim to tiež, ale nakoľko to bolo dlhé roky 10 eur ročne, naposledy tuším 13 eur po inflácii, tak stále platím, asi aj z poverčivosti 😁

@anonym_e7ba6b ale asi mesačne myslíte?

belusa
autor
21. okt 2025
@luliu

@koniarova a dala si ju zničiť? Či si darovala

@luliu a čo si s ňou dala urobiť?

april171
21. okt 2025
@belusa

@anonym_e7ba6b ale asi mesačne myslíte?

@belusa ročne 😁, je to fakt malá suma

andrea2323
21. okt 2025

V zahranici to ani neponukaju - cisty biznis bez vysledkov

luliu
21. okt 2025
@koniarova

@luliu darovala na vedecké účely

@koniarova nebránili sa zrušeniu?

belusa
autor
21. okt 2025
@april171

@belusa ročne 😁, je to fakt malá suma

@april171 a prečo ja platím skoro 90 eur

ibrunova
21. okt 2025
@belusa

@belusa závisí to od toho, kedy bola zmluva uzatvorená. Ja som tiež platila málo.

zoja6913
21. okt 2025
@belusa

@belusa tiez som platila kazdy rok viac a viac, ozvali sa len ked pxtali olatbu, nikdy neposlali mail ze nejake nove vyskumy poznatky pouzitie tak som to dala zrusit takto ored rokom a teraz ked bola ta afera som si len povedala ze som dobre spravila

koniarova
22. okt 2025
@luliu

@luliu absolútne. Ešte mi poslali aj formulár na zrušenie zmluvy. Stačilo emailom poslať.

anonym_222b9b
22. okt 2025

Na Slovensku hlavne nevedia tuto krv použiť, nemaju na to príslušné vybavenie. Keď moja kamarátka ochorela na rakovinu, ako prve sa pýtala na to ze ma pupočníkovu krv dietata ci sa neda využiť... lekar jej povedal že ze na Slovensku nie. Takze o com to je? 🤷

anonym_f71aae
22. okt 2025
@anonym_222b9b

Na Slovensku hlavne nevedia tuto krv použiť, nemaju na to príslušné vybavenie. Keď moja kamarátka ochorela na rakovinu, ako prve sa pýtala na to ze ma pupočníkovu krv dietata ci sa neda využiť... lekar jej povedal že ze na Slovensku nie. Takze o com to je? 🤷

@anonym_222b9b p peniazoch a nás blbých dôverčivých 😁

koniarova
22. okt 2025
@luliu

@luliu nezabudnite sa obaja rodičia podpísať.

belusa
autor
22. okt 2025
@anonym_222b9b

@anonym_222b9b Bože 🙈😡

belusa
autor
24. nov 2025
@belusa

@anonym_222b9b Bože 🙈😡

@belusa takže ešte pol roka musíme platiť uskladnenie 😡

Strana
z2