Má zmysel pokračovať v uskladnení pupočníkovej krvi?
Ahojte, prosím Vás tie čo máte pupočníkovú krv v banke ako ste sa rozhodli teraz po tej afere? Pokračujete ďalej v uskladnenie ale ste to zrušili?
nad tymto tiez dlho uzvazujem co s tym... ja som sa snazila zohnat aj nejake pripady ohladom tej krvi.. ale vzdy to skoncilo tak, ze som to proste uhraidla, nic som nenasla... tento rok som to intenzivnejsie zistovala = aj my poslali nejake linky, clanky ale to take o nicom... som rada ze sa to tu rozdebatovalo. Vobec neviem ci to nechat, ci nie... ono mne aj na tu nizku vahu bolo povedane, ze to nevadi, lebo "da sa z tym pracovat" .. neviem ako a co...
nad tymto tiez dlho uzvazujem co s tym... ja som sa snazila zohnat aj nejake pripady ohladom tej krvi.. ale vzdy to skoncilo tak, ze som to proste uhraidla, nic som nenasla... tento rok som to intenzivnejsie zistovala = aj my poslali nejake linky, clanky ale to take o nicom... som rada ze sa to tu rozdebatovalo. Vobec neviem ci to nechat, ci nie... ono mne aj na tu nizku vahu bolo povedane, ze to nevadi, lebo "da sa z tym pracovat" .. neviem ako a co...
@simca06022011 zrušiť
Riešim to tiež, ale nakoľko to bolo dlhé roky 10 eur ročne, naposledy tuším 13 eur po inflácii, tak stále platím, asi aj z poverčivosti 😁
No pomaly nikde v Európe sa to už nerobí, pupocnikova krv patrí bábätku pri dotepani pupočníka pri pôrode.. na to su aj reálne dôkazy, že to má benefity pre babo.
Nenechala by som a teda, ja som u jedneho dietata darovala pre onko deticky, ostatne moje deti mali dotepany pupocnik. U nas v nemecku to vobec ani nie je ponukane, iba pri planovanych sekciach sa darovava bud na vyskumne alebo akutne liecebne ucely. Doteraz som tu nestretla ani jednu osobu, ktora si to nechala uskladnit (u nas to stoji aj inu palku a zdravotnici to absolutne neodporucaju...).
Riešim to tiež, ale nakoľko to bolo dlhé roky 10 eur ročne, naposledy tuším 13 eur po inflácii, tak stále platím, asi aj z poverčivosti 😁
@anonym_e7ba6b ale asi mesačne myslíte?
V zahranici to ani neponukaju - cisty biznis bez vysledkov
Na Slovensku hlavne nevedia tuto krv použiť, nemaju na to príslušné vybavenie. Keď moja kamarátka ochorela na rakovinu, ako prve sa pýtala na to ze ma pupočníkovu krv dietata ci sa neda využiť... lekar jej povedal že ze na Slovensku nie. Takze o com to je? 🤷
Na Slovensku hlavne nevedia tuto krv použiť, nemaju na to príslušné vybavenie. Keď moja kamarátka ochorela na rakovinu, ako prve sa pýtala na to ze ma pupočníkovu krv dietata ci sa neda využiť... lekar jej povedal že ze na Slovensku nie. Takze o com to je? 🤷
@anonym_222b9b p peniazoch a nás blbých dôverčivých 😁
@anonym_222b9b Bože 🙈😡

Zrušila som minulý týždeň.
@koniarova a dala si ju zničiť? Či si darovala