Malá hmotnosť na svoj vek
Ahojte žienky🙂
Je tu nejaká mamička, čo by ma upokojila ?
Máme 14m a 7,5kg a 70cm. Chodíme na gastro samozrejme a všetky výsledky boli v poriadku.
Tak môžem to pripísať genetike ? Zmení sa to neskôr? Je tu nejaké také drobátko?
Ďakujem 🙏
este uvediem priklad, co sa tyka hmotnosti.
kamoska ma 2 dcery. mladsia ma nedostatok RH, preto bol medzi nimi tak velky rozdiel, to ale nemeni nic na tom, ze jednoducho vysoke dieta musi mat inu priemernu hmotnost, ako nizke dieta,
cize kontrolovat samostatne hmotnost dietata v tabulke na dany vek je nezmysel. musi sa pozerat k vyske, ktoru ma.
najdu sa take grafy,a j ked je ich na nete menej. ja mam program, v ktorom to kontrolujem.
jedna sa o vek 2r, kde je priemerne pasmo priblizne 85-90cm a 11,3-13,4kg.
( norma je medzi 25-75% )
1.
cize jej starsia dcera mala v 2r 101cm a 19kg, cim bola vyskovo na 100% a aj hmotnostne na 100%. no vahu mala aj tak o nieco vyssiu ako by mala mat na svoju vysku, preto mala pomer vaha a vyska na 97%. cize v norme by bola, keby ma asi 16kg, ale keby je v pasme normalnej hmotnosti, cize tych 13,5kg, uz by bola velmi stihla.
2.
mladsia mala v 2r 76,5cm a 9,5kg, vyskovo bola na 0% a hmotnostne na 1%.
pomer vaha a vyska bol na 34%, cize uplne v norme. keby ma na tuto vysku aspon 11,5kg, uz by bola baculka. to je 2kg navyse oproti hmotnosti ktoru mala.
tu su nejake grafy pomeru hmotnost k vyske - su nizsie a je ich viac, podla vekua pohlavia https://www.dastacr.cz/DS3/hypertext/HKAAD.htm
@majamat vysku netusim dlhsie mala okolo 105cm ked sme ju merali stale nosi obleceni3 110 tricko aj 116
@lola124 poslala nás pediatrička, lebo mala 2 zlomeniny. Ja mám celiakiu aj osteoporózu. Krv je tam brali iba raz v tých 2 rokoch a potom každý rok na prehliadke nám povedali - mala by pribrať. No povedz mi niečo čo neviem, ale jej vzťah k jedlu bol veľmi vlažný - jedlo a jej galaxia sa len letmo dotýkali, aj to zmenila pubertálna žravka.
Keď mala 5, tak sme tam už nešli. Liezli mi na nervy s tým priberaním, naša pediatrička nevidela problém, bola šikovná.
@mery34 presne u nás vôbec nezaostáva je veľmi akčná neobsedí ani trochu a jedlo od narodenia nepila mlieko ako iné deti takže🙂 máme to také pestré s jedlom ale tak evidentné krv všetko okej keď na gastre kontrolovali všetko možné ...uvidíme no neskôr čo s tým RH ale nerada by som ju pichala 🙈

@zuzkaa1991 zavisi od vysky. moja dcera mala v 5r 15,5kg a bola v norme.
netreba pozerat graf hmotnostny, ale pomer vyska a vaha.