icon

Malá začala hnačkovať a vracať. Mám zmeniť mliečko?

lucsia
3. júl 2010

Mamičky, už 4 deň sa trápime s mojím 2 mesačným dievčatkom, začalo mi hnačkovať a vracať, automaticky ako vypije mliečko všetko ide von a to do slova z každej strany. Od 2 týždna je prikrmované kvôli nízkej hmotnosti Humanou RA a kojila som ju do 2 mesiaca .. Jemne mi už zvracala aj predtým tak som si dala predpísať Humanu AR , ktorú jej riedim z RA pretože je príliš hustá. Robím chybu? Mám zmeniť dávky AR? Alebo mliečko? Alebo je možne, že z týchto teplôt mohla dostať črevnú chrípku?
Poradťe prosím, Ďakujem..

exupery
3. júl 2010

myslim,ze by bolo dobre ist k lekarovi na vyter,nech mas istotu a skusit jej dat cistu vodicku,ak udrzi v sebe tu,tak potom skusit ryzovy odvar a potom male davky mliecka...a hlavne co povie lekar...2mesiace je este dost malo,aby sa riskovalo,take babo moze byt okamzite dehydrovane a to je nebezpecne...skus aspon tu vodicku.

cmulinko
3. júl 2010

Moj syn mal do 5 mesiacov reflux a tiez som mu davala AR mlieko a ten by som nikdy neriedila,vsak prave o to tam ide,ze mlieko je hustejsie cize sa usadi hned v zaludku...obsahuje latku,ktora hned zabezpecuje,ze mlieko sa v zaludku zmeni na hrudkovitu a tazsiu a teda babo to nevygrcka hned supom.Samozrejme som musela pouzivat cumel s velkym otvorom a aj stolicu mal tvrdu,ale snazila som sa mu davat viac tekutin pocas dna...caj alebo vodu.Po 5 mesiacoch sa nam to pekne upravilo a mohla som prestat davat AR mlieko.Ak nebude pricina zvracania v chorobe,tak by mohla byt v tom riedeni....ak riedis,tak vlastne AR mlieko nemoze fungovat ako AR

ralanka
3. júl 2010

presne ako píše cmulinko aj my máme reflux a mliečko neriedim. Stačí ísť na sono s dieťatkom a tam zistia či je to diagnoza GER čiže reflux nie je to nič bolestivé len sono pozrú prázdny žalúdok a potom po papaní budú sledovať 10min. kolkokrát sa vráti potrava smerom von a ak to je viac ako 3x tak máte reflux my máme hraničný mali sme 4x a teraz v stredu idem na kontrolu či sa to upravilo a môžme papkať obyčajné mliečko. A fakt treba ponúkať dieťatko vodu a čajík ak používaš AR mliečko pretože je hustené a tým pádom sa dieťatku ťažko kaká prípadne sa nevykaká s tvojou pomocou.
Takže jednoznačne ísť najprv na potvrdenie GER a potom už uvidíš či ti predpíše AR mlieko alebo Nutriton na zahusťovanie materského mlieka potom budeš múdrejšia 😉

zabka4
3. júl 2010

moja malá mala kedysi reflux ale to sme nevedeli preto sme jej zacali menit mliecka a to sa jej odrazilo na crievkach.zacala hnackovat az nam skoro umrela. nastastie to lekari podchytili vcas. robili jej ryzovy odvar uvarili ryzu potom ju aj s vodou rozmixovali a precedili aby voda bola hustejsia ale aby tam neboli hrudky a dala som jej do toho normalne tolko naberaciek kolko bolo potrebne dat normalne aj na vodu.asi 5 dni som jej to tak davala..ale hnacky mala stale tak jej dali Nutrilo Alergy care a teraz je sledovana uz pol roka na gastre.v utorok ideme na kontrolu a uz zacneme brusko zatazovat UM s bielkovinou kravskeho mlieka.co v Alergy care nie je.testy je vysli na hranici a ni pozi. ani negat. takze alergia na BKM nie je . dufam ze jej to uz neublizi..lebo je dost narocne kupovat jej AC dava sa na predpis vtedy to stoji okolo 6 eur ale inak 12eur.tak pokial ma reflux tak zbytocne nestriedaj mlieka ale rob ryz. odvar. ja som vyskusala nutrilon Ha to mala ako prve potom nutrilon imunofortis zeleny, potom sunar a nakoniec hipp. a teraz toho lutujem. zacalo to radou jednej sprostej kravy.a skus ju davat spavat do zvysenej polohy tych 45 stupnov.aby neodgrckavala.my sme uz v januari boli na detskom odd. a od vtedy az po maj sme ju mali vo zvysenej polohe a pomohlo to. ak mozem poradit my sme dali na madrac do postielky vankus taky ako byva na gaucoch a nan sme dali prebalovaciu podlozku kupenu na rajdeti.sk a jej vankusik sme nedali po sirke ale na vysku cize mala polozene cele telicko na vankusi.a teraz uz spinkava uplne super na rovine..hlavne ju vzdy daj odgrgnut. aj keby to malo byt hodinu..to je dolezite.inak sa ti v noci povracka. dufam ze som pomohla 🙂

suzik77
11. júl 2010

@lucsia ahoj, moja mala ma tiez reflux (potvrdeny, potrava sa za 10 minut vratila 5x a to bola 1,5 hodiny po jedle!!!)
ja som mala podozrenie na reflux uz v jej 2.tyzdni, pretoze len co sa nacicala, velakrat to vyvratila hned, ale brutalne, aj nosom aj ustami, velakrat pri tom sa aj pridusila, no strasne...
v 3.mesiaci som prisla postupne o mlieko (neviem preco), tak som presla na obycajny Nutrilon1. Bolo to o malicko lepsie, nez pri mojom mlieku, no velmi malo papala a velmi, velmi vela mi pocas dna prerevala (neskor som si uvedomila, ze ju asi palievala zaha, ako sa jej obsah zaludka vracal naspat do pazeraka).
na konci 3.mesiaca sme boli na tom vysetreni, co pisem v uvode, no a odvtedy papa Nutrilon AR a som s nim velmi spokojna, nemusela som nic menit, ani skusat ine, stolicu ma v pohode, ziadne vyrazne riedenie sa nekona (iba teraz v horucavach jej pri davke dam o 1 odmerku menej, nech ma viac tekutin, ale aj reflux je uz na dobrej ceste k odchodu)

Ja u teba mam podozrenie na nejaku virozu alebo chorobku, treba s tym ist k lekarovi, dieta nie je pokusny zajacik, ze skusim to a hento bez toho, aby si sa poradila. Predsa len, tie mliecka su z roznych zlozeni a aby si jej nechtiac neublizila!
Ja, kebyze nam nepomoze ten nutrilon AR, by som bez rady a odporucania lekarky vo veku 2 mesiace absolutne nic neskusala!
Ako ti radili ostatne baby, okamzite prejdi k ryzovemu odvaru (recept ti ktorasi napisala), ten jej neuskodi, pre lepsiu chut tam mozes zamiesat aj trosku toho suseneho mliecka, aby ti ho pila, lebo mne ked mala nedavno hnackovala (viroza), tak cisty ryzovy - ani pocut! ked mala v nom aspon trosku mliecka, hned ho vypila.
Takze ryzovy odvar v pohode a sup sup k lekarke, ze co dalej, nech ti poradi, nech vezmu vytery atd. a potom uvidis, ako dalej!
vela stastia!

andrejka1974
30. máj 2011

ahoj nam potvrdili reflux 2 mesiacoch a najlepsie mlicko je nutrilon ar my uz reflux nemame ale mala si zvykla velmi rychlo na toto mliecko a ine nechce do jedneho roka ho mas aj na recept platis polovicu my ho pijeme este aj teraz tak 3 krat pocas dna po 200 ml a to mame uz 2 roky 8 mesiacov