icon

Malátne bábätko. Môže to byť so zúbkov?

gabika_83
2. nov 2010

Ahojte, potrebovala by som poradit. Nas maly ( 11 mesiacov) je dnes cely den velmi malatny, este nie je ani 5 hodin popoludni a uz spinka piaty krat. Inokedy spinka pravidelne 2 x po jednej hodine a dnes je stale unaveny, no vzdy si zdriemne len taku polhodku a potom mrnci. Vobec nelieta a nevyvadza ako zvycajne, len sa ku mne tuli. Je dost teply, merala som mu teplotu, mal 37,4. Este v zivote nebol chory tak som z toho dost hotova. Moze to byt zo zubkov? Zda sa mu ze mu pomaly pojde druhy zubok, ten prvy prezival v uplnej pohode. Desi ma ta nahla zmena, ako keby vobec nemal energiu, mate s tym niekto skusenosti??

bocmanka
2. nov 2010

celkom určite by som pri akejkoľvek pochybnosti vyhľadala lekára, pre každý prípad
ak ešte nebol nikdy chorý a momentálne je to dnes takto, asi to nebude iba počasím či zmenou času..
radšej ísť skôr ako prísť neskoro..
matka nezvyčajné správanie vycíti hneď, takže ak sa ti niečo nezdá, určite choď...

strapco13
2. nov 2010

@gabika_83 bude to tou teplotou..pricina je bud zubky alebo je v pociatocnom sadiu nejakeho infektu
sleduj ci ma dostatok tekutin, ak stupa teplota alebo sa prejavia ine znamky choroby tak postupuj podla toho, ak ma este fontanelu..tak ak je prilis vpacena, tak je to znamka dehydratacie, ak vystupla, moze ist o infekt, vtedy ihned k dr
drzim palce, nech su to "len" zubky 😉

gabika_83
autor
2. nov 2010

Dakujem, zoberiem ho zajtra k doktorke. Vedeli by ste mi este poradit co na tu zvysenu teplotu? Dufam ze bude v poriadku, velmi sa bojim ☹

strapco13
2. nov 2010

@gabika_83 na teplotu pod 38 st /po odcitani o,5 st ak merias v konecniku/ netreba nic 😉 ziadne lieky, len mamu

bocmanka
3. nov 2010

@gabika_83 TAK AKO DNES? už lepšie???

gabika_83
autor
3. nov 2010

Cez den to uz vyzeralo celkom lepsie, aj ked unaveny bol stale, ale teraz vecer zase 39.1 ☹ Mame panadol sirup ale velmi nezabera, tak som akurat tatina poslala do lekarne kupit cipky. Co na taku horucku? Volala som aj na pohotovost ci s nim mame prist ale vraj ho mame nechat spat, a ked sa zobudi, zrazat teplotu a vela tekutin. Juuuuuuj dufam ze sa z toho dostane. Ale hlavne ma ubija ta jeho letargia, inokedy je ako na baterky, volame ho Duracelko 😀 a posledne dva dni len spinka a spinka a mrnci 😒

veronika81
3. nov 2010

@gabika_83 ak máš Panadol sirup a nezaberá, striedaj ho napríklad s Nurofenom, kľudne každé 3 hodiny. Ide o to, že sú tam rôzne liečivá a to paracetamol (napr. v Panadole alebo Paralene) a Ibuprofenum (napr. ten Nurofen), takéto rôzne liečivá môžeš prestriedať častejšie (samozrejme detské lieky a dávkovať podľa návodu). Mám to od lekárky, aj na pohotovosti mi to poriadili 😉 Nám to vždy zaberie.

Prípadne skús "zábaly", ale nie také klasické so studenými plienkami, ale posaď/postav malého do vane a oblievaj ho VLAŽNOU vodou alebo ho osprchuj.

A má aj nejaké iné príznaky choroby okrem horúčky a tej malátnosti? (nádcha, kašeľ..)

fidka79
Odpoveď bola odstránená
dadis
4. nov 2010

u nas bolo v piatok, sobotu, nedelu to iste...striedala som po 6hodinach Paralen a 6hodinach Nurofen, t.j. cca kazde 3 hodiny nieco dostala a to malokedy klesla teplota pod 38, v nedelu vecer sa z nicoho nic zacala potit, teplota klesla pod 37, uz nestupla...cakala som, ci sa nevyhadze (5., alebo 6.choroba) - no nic take...no odvtedy je stale viac unavena, umraucana, uplakana , stale len pri mne, najradsej si zoberie cumlik a oddychuje u mna v naruci...volala som dr, ze to bola asi nejaka viroza....teraz neviem ci je taka malatna a mrzuta po tej prekonanej viroze, alebo z toho ze jej idu ocne zubky (3 naraz)

@fidka79 a chytal sa maly za uska? nasa sa nechyta, a tiez nema soplik, kasel ani cervene hrdielko, ani vytok z usiek...

tiez neviem, ci zajst este k doktorke, nech ju vysetri, ale zase moze chytit opat nieco ine v cakarni 😒

fidka79
Odpoveď bola odstránená