icon

Malej zabudli steh. Môže mať z toho problém?

wickend
2. dec 2010

Ahoj chcem sa opytat ci nema niekto nahodou skúsenosti s vyberaním stehov u babetka.Dnes mojej dcerke vyberali stehy a doma som zistila že jej tam jeden steh doktor nechal a na kotrolu mame íst až o tyžden a ja sa chcem opytat ci sa jej to nejako nezapáli alebo nezarastie a potom jej to budu musiet znova rozbabravat?prosím poradte mi velmi sa bojím dcerka ma polroka a pobyt v nemocnici ju dost vycerpal nechcela by som sa tam s nou vracat koli doktorovej nepozornosti

strapco13
2. dec 2010

niekedy sa steh schova pred zrakom lekara...nemalo by sa stat nic, pokial sa tam nejak nezanesie infekcia /cize hygiena musi byt..ale netreba anio prehanat..normalne bezna/, a pokial sa steh o nieco nezachyti a nepotiahne..mohla by sa pootvorit ranka
ak sa bojis..skoc zajtra k dr, nech ho vyberie...do zajtra sa urco nic nestane 😉

burina111
2. dec 2010

ja by som šla zajtra k dr. vyberateľné stehy sa musia dať von, môže sa jej to tam vrásť a to bude ešte horšie..okrem toho, zápal, infekcia.....nedávajú sa pre nič za nič von. dcérke už len kopec zdravia 😉

feb13
5. dec 2010

Nevstrebatelne stehy by sa mali vybrat najneskor cca. 14 dni od sitia. No nemalo by sa nic stat, ak to tam zostane trosku dlhsie, su aj pripady, kedy to doktori nechavaju cielene o niekolko dni dlhsie takze nemusis sa bat. Sice ja mam skusenosti len s dospelymi ale myslim si ze u deti to plati rovnako. Niektore stehy po case aj sami rozpadnu. Jediny problem moze byt, ze ak to tam zostane moc dlho (3 tyzdne aj viac), tak ten steh trosku zarastie a to sa potom tazsie vybera teda o nieco bolestivejsie, co pre babatko nie je prijemne, ale inak ine zdravotne rizika nehrozia.

nitka1157
26. aug 2023

@feb13 a mozem s nim v repiku normalne macat? Lebo podobne aj u mojho syna asi aabudol vybrat teraz som si to vsimla po 2 dnoch.

feb13
26. aug 2023

@nitka1157 Ano mozes.

nitka1157
27. aug 2023

@feb13 vdaka