icon

Mali ste koliky pri Nutrilone AR/Bebe AR?

kralicica
7. mar 2012

Naša 6 týždňová dcérka mala skoro po narodení infekciu, musela piť Nutrilon Low Lactose. Kvôli zistenému silnému refluxu nám predpísali Nutrlion AR. Papá ho cca 3 týždne a bola celkom OK. Síce mala občas hnačky, občas ju zas veľmi zapekal, nebolo to katastrofálne. Až donedávna. Už asi 3 dni má otrasné koliky, po zaspaní sa zobudí a plače, vidím, že tlačí do plienky, má zastavené vetry, zvíja sa ako luk aj hneď po napapaní. Nevie sa vyprdkať a strašne plače a celá sa krúti. Raz má hnačky, raz strašné zápchy, niekedy tak spolu = tvrdý štuplík a potom ide hnačka. Je toto normálne??? Syna som kojila vyše roka takže nemám s týmto žiadne skúsenosti. Ako mám postupovať? Myslela som, že na UM bývajú detičky trochu spokojnejšie. Žeby jej mliečko len nesadlo? Ale ako je možné , že 2 týždne bola OK a začalo to až teraz? Prosím poraďte, napíšte skúsenosti... Ďakujem

macamac
7. mar 2012

moje boli obe na Bebe , malý na HA, malá na AR a nikdy sme nemali problémy.
môže to byť aj tým,že jej mliečko nesadlo.
asi sa treba poradiť s dr. ono ani to striedanie mliek nie je dobré-ak je moc časté-a nerobí sa to formou ráno Nutrilon, na obed Beba, na to ma upozorňovala dr. keby čosi. to sa potom robí tak,že ak napr. pije Nutrilon a budeš chcieť prejsť na iné,tak nasledujúca fľaša sa zarobí 1/3 nového mlieka a 2/3 Nutrilon,...postupne sa zväčšuje podiel nového mlieka v starom.
nechcem byť za múdru,ale mne to tak bolo vysvetlené.
možno niekto skúša nárazovo-a nič.
ako píšem, každé dieťa je iné.
určite oslov dr.
držím palce

katren
7. mar 2012

ano, ked si najdes debatu o Nutrilone AR, tak tam vela mamiciek pisalo, ze mali take problemy....velmi zapekal....Michal mal tiez Nutrilon AR, ale nemali sme ziadne problemy, az ked sme presli na AR2, tak katastrofa....presli sme na Hipp, vsetko sa upravilo, kakal ako mal, ale bolo riedke.....ale nechcela som skusat dalsie mlieko, ked mu toto vyhovuje, tak ho zahustujem 1 odmerkou Nemliecnej kase.....a nemame problem 😉
a Beba AR u nas nepresla, tiez mu bola riedka a vracal mi z nej.....
a 2 tyzdne trva, pokym si crievka zvyknu na nove mliecko...

beruska.zuzanka
7. mar 2012

Ema pila AR nutrilon do roka a bola v pohode, z beby mi grcala, podľa mňa to nemusí byť len z mlieka, naša mala koliky od cca troch týždňov do troch masiacov a z mlieka to isto nebolo, AR začala piť až okolo 4tého mesiaca....
takéto mini detičky koliky prosto mávajú, nemusia mať všetky a neplatí to ani tak, že to majú od narodenia, prosto si ich tráviaci trakt zvyká na nové prostredie, spôsob príjmu stravy, typ stravy, spôsob vylučovania.

Takže asi len trpezlivosť, cviky na bruško, prípadne prípravky proti nadúvaniu, na uvoľnenie... my sme sa veľa nosili 🙂 držím prsty 😉

klincek
7. mar 2012

mojim babam Nutrilon nesadol, grcali z neho, a dost dlho, lebo som sa bala zmenit mlieko a hovorila som si, ze ved predsa Nutrilon je najlepsi /no zrejme ako pre koho.../, ze su este malinke, ze co ak im to uskodi, a ze uz to musi prejst..nepreslo, kym sme ho ozaj nezmenili. Nutrilon nesedi mnohym babatkam, vraj az tretine.
keby som vtedy vedela, co viem teraz, urcite by som zmenila mlieko ovela skor. podla mna nie je na co cakat, ak sa malicka tak trapi. ten system, ako pise macamac, nepoznam, ja som rovno zarobila celu davku noveho a nebol problem. ale radsej to skus prebrat s lekarom, pri takom malom babatku.
urcite netreba skusat kazdy den nieco ine, ale ci nove mliecko sadlo, uvidis uz po par dnoch.
nam sa velmi osvedcil Sunar. nie Nutradefense, ale ten klasicky /complex 1/. vraj je dobre aj babylove mlieko z dm-ky, no osobne nemam skusenost. je tu o tom niekde diskusia..
a ak mozem poradit, davaj malej probiotika. moje baby ich maju odmalicka a ja neviem, co je kolika. my pouzivame Infants Dophilus. asi tri mesiace ho brali denne, teraz uz len obden, a bruska su v pohode 🙂

andrema
28. júl 2012

no ja som prikrmoval amalu cca od 1 mesiaca ,ale to tiez len tak,co ja viem,ze jednu davku mliecko denne mala nutrilon najskor comfort..no potom sa zacal prejavovat skryty reflx,tak sme presli na nutrilon AR...no ale koliky zasa boli. Prva dcerka mavala strasne koliky a to sme jej davali aj nutrilon comfort, niekde takto som citala,ze nutrilon vela detom robi zle,tak ze treba skusit zmenit mlieko, no ale nechcela som experimentovat a tak sme si to pretrpeli. Druhu dcerku nechcem tak trapi,tak skusame Bebu,ale asi tiez nic moc...vobec sa nic nezmenilo...a kakame ci z nutrilonu,alebo z beby,tak 1x za 3 dni

dejnas
28. júl 2012

dcérka bola na AR nutrilone cca do 8 -9 mesiacov... žiadne koliky, hnačky ani zapekanie... jej sadol výborne, práveže s ínými mala mliekami problém.. 😝 my sme síce neexperimentovali, ale v čase, keď ho "užívala" bol takmer 2 mesiace z nejakého dôvodu výpadok tohto typu nutrilonu (dec - jan 2009) 😕 skúšali sme alternatívy, ale nebolo dobre, napokon sme vykúpili zostatkové zásoby nutrilonu po, asi všetkých, lekárňach u nás, niektoré lekárne mi "sťahovali" balenia z menších dedinských lekární, takže nejak sme ten výpadok "prežili" 😉