icon

Mali vaše deti hemangióm?

katuska01
12. dec 2007

ahoj malo niektore z vasich deticiek hemangiom?

pibza
1. máj 2017

@simona_lukas v to sa modlím

simona_lukas
4. máj 2017

Ahojte neviete ake ma ordinacne hodiny doktorka tereza rosenbergerov... na internete niesu

barborenka333
4. máj 2017

Ahojte.pisem Vám s prosbou o radu.nasa mala má 10mes a má na kolienku hemangiom ,.cca kruh s priemerom 3cm.nema to povrchové a vyzerá to ako červená modrina.od narodenia je sledovaná v Martine na onkologii.ked sa narodila tak všetci lekári vraveli že je to len estetickeho charakteru.tak sme boli radi.po mesiaci od narodenia nám dali timolol mastičku a dvakrát denne potierať. Nemala som pocit že to nejako funguje,navyše to mala podráždené z nej tak som cca od pol roka prestala.ked mala pol roka,lekárka nám ponúkla liečbu,na ktorú by sme museli žiadať výnimku...sirup...o výnimku neide...nepáčili sa nám vedľajšie učinky...a keďže máme brutál náročné dieťa extra živé a každú hodinu hore v noci...som si povedala že som rada že vykrývam starostlivosť teraz a nie to ešte merať pulzy a riesit ďaľšie vedľajšie učinky zázračného sirupu...tak sme liečbu odmietli...teraz opäť nám navrhla liečbu nejakým práškom s rovnakými účinkami (aj vedľajšími)ako sirup.a zase sa máme rozhodnúť.ja už neviem,čo je najlepšie pre naše dieťa,a preto ak má niekto skúsenosť poraďte.doteraz sa tieto hemangiomy až tak neriešili keďže ten sirup nebol na svk registrovaný...navyše mám pocit že ti lekári do toho tlačia lebo je to u nás novinka(nejake tie roky)...hemangiom malej nerastie.postupne bledne ale pomaly...kolienkuje ostošesť po ňom a som si vedomá poranenia.boli sme s tým aj u kožnej(u nás v Žiline,čiže nič moc prístup)a tá povedala že by to moc neriešila...ďakujem za akykolvek slušný názor.hladam ešte ďalšieho lekára na posudenie,ale bola mi odporucena MUDr.zelenkova zo svidnika ale tá bola niekde v zahraniči na stáží a citala som jej štúdiu ohľadom sirupu,čiže asi tiež nestranne posúdenie liecby to nebude...ešte raz ďakujem za názory a pomoc.peace

meganka13
4. máj 2017

@barborenka333
Ahoj aj my sme zo Ziliny a chodili sme do Martina. Mali sme vela ale mensich hemangiomov po celom tele. Nam zabrala masticka. Jeden hemangiom mame na spodnej strane chodidla, tym ze je vlastne stale drazdeny a pod tlakom mizne velmi pomaly oproti ostatnym. Mozno ked uz zacne chodit a kolienko nebude az v takom kontakte so zemou, tak zacne rychlejsie miznut. Na pripadne krvacanie sme vsade nosili Gelaspon so sebou, nastastie nebolo nikdy treba.

budkat
7. máj 2017

@barborenka333 zdravim. My sme na sirupe uz od 24.2. Mame dva hemangiony. Jeden pekne mizne,druhy zatial male zlepsienie. Sledujeme raz za mesiac tlak,tep a niekedy i cukor. Bol to stres zo zaciatku. Keby ze to nemame na sanke tak asi sirup neberieme. Bolo to poranene,krvacalo a zacalo hnisat...a to bol najhoršie,hospitalizacia,pretoze sa bali aby sme nedostali otavu krvi alebo infekciu mozgu....a tak som uz velmi nerozmyslala a isli sme na sirup.

barborenka333
8. máj 2017

@budkat mozem Ti napisat sukr.spravu?dakujem

mazecek
17. máj 2017

Ahojte baby neviete mi niektora z Vas napisat ci odstranuju chirurgicky hemangiom aj v KE?

pitufinka
17. máj 2017

Je tu niekto s hemangiomom na dolnej pere a dasnach? Riesite niekto homeopaticku liecbu? Ak ano aku? Nejske bylinky? Odporucite mi niekto bylinkarku? Liecite niekto v zahranici? Ak ano, kde? Dakujem.

karolina16
17. máj 2017

@mazecek pytala som sa v skupine hemangiom a vraj to v ke nerobia

budkat
19. máj 2017

@barborenka333 áno,kludne.

mazecek
20. máj 2017

@karolina16 dakujem. Takze len BA no co uz.

anamor
31. máj 2017

ahojte, pridam svoju skusenost, naposledy som v tejto teme pisala takmer pred deviatimi rokmi... ked moja dcera "prisla" k hemangionu na ruke o velkosti asi 4cm ustipnutim iného dievcatka tiez babatka /moja mala vtedy tri mesiace/.. z malej bodky vznikol velky hemangion naliaty krvou.. mala som obavy z krvacania, ze si ho udrie v skolke... takmer cely skolkarsky vek nosila na rucicke potitko - cez pol rucky aby to mala chranene, i stiahnute /najprv sme stahovali obväzom no to bolo neprakticke casom a nasli sme si tento sposob/... absolvovali sme vysetrenia ocnej sietnice, chirurgii, neurologii, sono brusnych organov... ci sa nenachadza hemangion aj inde... a potom bola uz sledovana iba detskou lekarkou a na chirurgii.. kedze hemangion nerastol chirurgicky sme to neriesli... ked mala par mesiacov mi lekari tvrdili, ze ako pojde do skoly sa to vstrebe a nebude tam ma nic. A naozaj, dcerka je bez hemangionu od cca tych siestich rokov a prvej triedy, kožička na danom mieste je rovnakej farby, mozno trošku mäkšia, no po hemangióne ani stopy.... teraz ma dcerka 9 rokov.

anemari92
31. máj 2017

Ahojte aj moj syn 2 mesacny to ma na hlavicke od narodenia je do velke ako jeho dlan a zistili mu tam 2 cisty 3mm boli sme minuli tyzden na kontrole jedna uz zmizla a o mesiac kontrola znova dufam a modlim sa aby cista zmizla znamienko si nevsimam hlavne he aby bol zdravy a nic mu nehrozilo...stretli ste sa niekto tiez s podobnym pripadom ze tam boli cisty ? Dakujem vopred za odpovede 😉

miskamiska1301
5. jún 2017

Ahojte mamičky,idem sa pridať k vám do diskusie o tých "hemošoch"!momentálne som so 4-mesačnou dcérkou v nemocnici v PO kde nás hospitalizovali,pretože moja malá ho má na takom nešťastnom mieste-na pipinke a na dupke!začali sa jej na hemangiome robiť také veľké ako keby pľuzgieriky,tak nám bolo povedané,že kvôli tomu lebo je to namáhané močom v plienke!dva tie pľuzgieriky sa jej pekne zahojili a ten tretí za dostal do takého štádia,že jej mokvá a hnisá!takže sme tu aby nedostala nejakú infekciu...ak máte baby niektorá z vás skúsenosti s niečím podobnymr,budem rada za každý príspevok🙂

kvietocka7
5. jún 2017

@barborenka333 zdravím, ja len ze som prekvapená aké haló sa robí teraz z hemangionov, teraz neviem ci sme niečo nezanedbali. Synovi (ročník 2012) sa krátko po narodení objavili dva, jeden uprostred čela pod vlasmi, druhý väčší na semenníku, to bolo horšie lebo mu to mokvalo,praskalo...ale postupne asi do dvoch rokov mu oba zmizli,na čele nie je vôbec nič a na semenníku trochu akoby jazvicky ale nič extra viditeľné. Len chcem povedať že náš pediater to sledoval ale neriešil nijak inak...viem ze vravel ze sú to nedovyvinuté cievy,kozmetická záležitosť čo sa časom vstrebe. Tak neviem ci závisí od toho kde a koľko toho je ale teda my sme to prešli
celkom pohodovo našťastie ;)

miskamiska1301
5. jún 2017

Kvietocka7 a ako mu riešili tie prasklinky na semenníku?lebo ako som vyššie písala,moja 4-mesačná dcérka to má po celej pipine aj na zadočku a práve asom pipine jej to praskalo až jej to začalo hnisať!a to sa o ňu starám,prebaľujem často ako sa len dá,v priebehu dňa sa ju snažím nechávať aj odkrytú nech sa jej to vetrá... nám na to odporučila dr. fucicort mastičku,ktorá nepomohla samozrejme a teraz jej dávajú antibiotiká aby sa jej ta mokvavá rana zahojila!

miskamiska1301
5. jún 2017

Zabudla som ťa označiť @kvietocka7

kvietocka7
5. jún 2017

@miskamiska1301 nepametam si presne ale mali sme masť na vysušenie mokvavych rán, ja si spomeniem a napíšem, pomohlo to, a tiež to vetranie. Najväčší problém sme mali okolo 4 mesiacov potom sa to stabilizovalo a postupne zmenšovalo...tá masť mala takú zelenú potlač ale pokúsim sa spomenúť..

miskamiska1301
5. jún 2017

@kvietocek7 nevolala sa náhodou belogent?no našej to tiež teraz tak prepuklo,dovtedy sme žili s hemangiomom v kamarátskom vzťahu,no teraz robí len zlobu!a ju tu chudinku štípe, nemôžme ju ani kúpať len osprchovať hypermangánom!

miskamiska1301
5. jún 2017

Tento @kvietocek7?

lili303
5. jún 2017

@anamor dobry den. Nasa bude mas uz 3 roky a stale to ma na rucke cca 2x2 cm a vypukle asi 1cm. Boli sme na vysetreniach ako aj vy a ako liecbu nam odporucili betablokatory ktore mozu aj nemusia pomoct tak sme to odmietli a detska lekarka nas s tym posiela na plastiku.. a ja stale cakam a cakam ci to nezmizne. Mne sa to zda casom ze jej to zmaklo als velkostne asi rovnake. Mame to nechat tak alebo ist na tu plastiku?

didamt
5. jún 2017

@barborenka333 aj my chodime s hemangiomom do Martina..mastime timolol.madtickou a za 2 roky neskutocny progres. Zo xaciatku vyzeralo ze to ide pomaly. Mali sme velkost 4x4cm a vystupoval nad cm nad kozu. Teraz je vyblednuty..zarovno s kozou..uz len radtim.sa nam koza natiahne. Este syale natierame kvoli par cievkam. Nedam.na pani doktorku Murgasovu dopustit.

kvietocka7
5. jún 2017

@miskamiska1301 Imazol pravdepodobne krempasta...to pomohlo a potom už sa to začalo deliť na menšie časti a vstrebávat a presne že od stredu to začalo ustupovať...ale my sme mali malé, na čele asi pol centimetra a na semenníku možno niečo málo cez centimeter...

lili303
5. jún 2017

@didamt aky lekar nam predpise timolol masticku? Kožny alebo kam sa mam obratit? Sme z Ke. Niesu nejake vedlajsie ucinky? Mam 3 rocnu dcerku na ruke ma hemangiom od narodenia.

jana954
6. jún 2017

@lili303 nám masticku predpisali na detskej onkologii v BB.

barborenka333
6. jún 2017

@kvietocka7 my to máme na kolienku,čo je blbé miesto,ak sa to porani,že vraj to bude veľmi krvácať a potom to treba chirurgicky odstrániť.to mi bolo povedané.preto sa toho bojím,ale zase nechcem do dieťaťa pchať niečo čo nemusím.zatial sme bez zranenia.akurat lekárka stále nám navrhuje liečbu,o ktorej sme jej vraveli,že sa nám moc nepáči...preto sa informujem.ma to pod kožou a bledne to,aj keď pomaly,lebo keďže kolienkuje,tak sa to prekrvuje.

kvietocka7
6. jún 2017

@barborenka333 kolienko nie je veru ideálne miesto na hemangion, ale keď už má desať mesiacov čoskoro začne chodiť, kolienko nebude toľko namáhané, aj keď zraniť sa môže kedykoľvek, to je pravda, a hlavne kolenaaaa.... Ja som zvykla deťom vyrábať niečo ako potitko na kolená, vystrihla som to z ponožky 🙂 lebo sme mali drsnú podlahu aby som ich chránila od modrin v case keď boli lezuni, väčšinou si to samozrejme stiahli dole lebo vyhodnotili že som len precitlivene matka 🙂 ale tak možno by to na chvíľu pomohlo ochrániť...každopádne nie som doktor a ani neviem aké ucinky má ten sirup, ale keď si spojím vek dieťaťa , fakt ze to mizne a fakt ze farmácia má svoje pozadie počkala by som a sledovala, nám to zmizlo úplne až okolo dvoch rokov, ale mal to oveľa menšie teda. Do diskusie som sa zapojila len preto ze ma prekvapilo všetko to haló okolo, no nikoho tu nechcem presviedčať ani podceňovať situáciu...držte sa ;)

budkat
6. jún 2017

@miskamiska1301 ahoj, nám začal hnisat hemangion asi keď mala mala tri mesiace. Tiekol z toho pár dní hnis. V nemocnici nám nasadili antibiotiká,aby nevznikla infekcia. Dlho pár mesiacov nám potom trvalo kým sa chrasta zahojila a odpadla. Sme od februára na sirupe hemangion,zmensil sa jeden hemangiol. Druhý hemangiol čo hnisal len trošku bledne veľkosť ostáva rovnaká. Poradila mi jedna baba natierať konopnou masťou (kúpila som od firmy cutis help na ekzém) a mne sa zdá že pomáha. Súkromné ti môžem poslať fotky ako to vyzeralo. Máš viber?

maaaaaaaria7
6. jún 2017

ahojte, až teraz čítam o nejakej mastičke... moja dcéra má hemangiom na nose.. a ideme už tretí krát na konzultáciu do bratislavy na dermatovenerologické oddelenie.. má 4 mesiace a zvažujú liečbu propranololom.. tú ale nechcem.. žiadnu mastičku nespomínali, nerozumiem.. na základe čoho čo predpisujú...

lili303
6. jún 2017

@maaaaaaaria7 tiez mala bude mat uz 3 roky a nikto o ziadnej masticke ani slovo nepovedal az vcera som sa tu dočitala. Idem ju zhanat