icon

Mali vaše deti mononukleózu?

22. apr 2023

Ahojte prosím vas mali vaše deticky mononukleózu ? Ako to zvládali plus aké mali príznaky ,boli ste aj v nemocnici ?

akinomel
•
22. apr 2023

16 ročný chlapec mal, únava a angína so zvýšenými teplotami. Po asi mesiaci lekárka zistila z odberu krvi, že je to mononukleóza. Hneď sme nasadili prísnu diétu, našťastie pečeňové testy boli v poriadku. Po asi pol roku je všetko ok.

tenerifka
•
22. apr 2023

moje mali vsetky, kedy?....netusime....maju protilatky, takze to prekonali, pravdepodobne ked boli male a presli to ako beznu virozu

maca2014
•
22. apr 2023

práve sme sa vrátili z nemocnice, začalo to nádchou, horučkami, hnisavá angína, zvačšené uzliny, zvačšená slezina. zvládala to ťažko, kvôli angíne nejedla a nepila, preto bola hospitalizovaná

tinka_1807
•
22. apr 2023

Sestra neprekonala ako malá, ale až v tenegerskom veku. Mala ťažký priebeh. Stále unavená, v podstate týžden len spala, nevládala ani prehĺtať, mala silnú bolesť hrdla. Najskôr si mysleli, že chrípka, dali jej antibiotiká, no po týždni nepomohlo, ešte sa zhoršilo a tak odber krvi ukazal zlú pečeň. Potom sa nasadila dieta. Sestra sa z tej únavy dostávala ešte dobrý rok. Prvé týždneala problém fungovať aj pár hodin, či prejsť malú prechádzku, hneď bola unavená.

sella38
•
22. apr 2023

syn prekobal 2x. Druhykrat priserny priebeh, nastastie sme zvladli bez nemocnice.

kamowa
•
22. apr 2023

syn, 5-rocny, mal priznaky anginy... silna bolest hrdla, horucka, celkova slabost. Nastastie sme zvladli doma bez nutnosti navstevy nemocnice.

janinah
•
22. apr 2023

15 r syn.horucka.biely povlak v hrdle.mega uzliny na krku...boli sme na odbery.ale hosp.nie...najdolezitejsia je diéta.

1mina
•
22. apr 2023

Dcera mala teraz v januari ako 4.5 rocna - zvladala to ok, riesila sa hlavne hnisava angina a teploty, potom som sa vratila k dr s tim ze ma stale hnis v hrdle aj ked po dobrati atb tak jej brali krv, inak sa uz citila dobre, nemocnica vobec ani nehrozila. Syn mal teraz ako 2 rocny, zvladal tazsie, horucky, ale hlavne nechcel jest a pit - nejaky 7/8ty den choroby uz doktorka hrozila nemocnicou ak sa neda do 2 dni trocha dokopy, nastastie zrovna dalsi den sa z toho akosi vyspal, teploty zmizli, zacal hned pit jest a uz bolo ok. Tazke nemocnica ani pri jednom dietati, len mladsiemu hrozila

roja01
•
22. apr 2023

Mal ako 3.5r s pobytom na infekcnom 2 tyzdne. Bezne Atb nezaberali.

zuju2
•
22. apr 2023

Môj syn mal asi ako 9 ročný,zistili mu to z krvi,že prekonal mononukleózu. Mal zvýšenu teplotu a robili sa mu herpesy. Asi dva mesiace užival Isoprinisine.

sadika
•
22. apr 2023

Moja starsia ako 1,5 rocna prekonala- 3 tyzdne horucky co.sa nedali zrazit. Inak ine priznaky nemala. Virus jej potvrdil az odber krvi...

11mirka22
•
23. apr 2023

Syn 16 ročný, ATB kazali vysadiť akonáhle sa potvrdila mononukleoza. Veľmi zlé hodnoty pečeňových testov, polroka mal zvacsenu slezinu..

jaskolka
•
28. apr 2023

Ja som ju sama prekonala ako 12 ročná. Začalo to ako obyčajne prechladnutie, no postupne sa zhorsovalo, horúčky 40 som mala, hrdlo ma bolelo že som nevedela jest a už ani piť, ATB mi vôbec nezaberali. A keď som raz poobede povedala mame, že sa nemôžem nadýchnuť a ťažko sa mi dýcha, okamžite šli na pohotovost. Tam doktor povedal, že sme prišli v hodine 12,ze kde sme boli dotetaz, že už hrozilo dusenie,take opuchnuté uzliny a hrtan som mala. Okamžite na infekčné, infúzie, kyslík,calcium, a obrovské dávky vitamínov do mňa pchali. Potom sa to ale veľmi rýchlo zlepšovalo

lucka109
•
17. jan 2024

Ahojte, my si týmto hnusným ochorením prechádzame teraz, mononukleóza nám bola zistená z krvi po mesiaci neustálej chorobnosti a teplôt, malá má 7 rokov, boli sme aj cez vianočné prázdniny v nemocnici. Teraz 15.1. nastúpila do školy a dnes 17.1. opäť doma, teplota do 38 a nádcha :(, už som zúfalá

anonymous87
•
17. jan 2024

Starsi syn mal, kedy nevieme 🤷‍♀️ iba sa mu zacali supat ruky trosku. Doktorka vzala krv a zistila mu protilatky 🤷‍♀️

pianina
•
15. feb 2024

@zuju2 bývali ste opakovane chorý?u nás to je,každý mesiac chorý 🙉

zuju2
•
17. feb 2024

@pianina Ani nie ale jedno obdobie mal.stále zvýšenú teplotu 37,5 a herpesy

frederika2011
•
23. máj 2024

@sella38 môžem sa spýtať ako je možné že ju prekonal dva krát a priebeh

sella38
•
23. máj 2024

@frederika2011 tak to netusim, vraj sa to stava. Prvy aj druhykrat potvrdene krvou. Druhykrat ale naozaj katastrofalny priebeh....

frederika2011
•
8. jún 2024

@sella38 ahano neprajem to nikomu to ti je pliaga