icon

Málo mliečka, ako zvýšiť laktáciu?

mirkaknm
5. okt 2018

Mamicky,prosim poradte cim mozem zvysit produkciu miecka? Uzivam benedikt a senovku uz 8.tyzden a mam pocit ze som uz zavisla. Ani neviem ci by som bez toho mala aspon dake mliecko. Ide to velmi do penazi, uzivam 2-3tabletky 3x denne.
Tiez ricinus communis homeopatika 5x denne.
Caj na kojenie,aj feniklovy.
Matysaka.
Malinka je velmi nespokojna po napapani, moc toho e nevypije,len tak cca 5 min a uz nechce,mozno nevie tahat ked oslabne tok mliecka ;(

Co este robit,pit,jest?

Strana
z3
ivi175
8. okt 2018

@mirkaknm Fotku, ani flase uz nemam. 2 rovnake flasticky s cumlikom aj s vekom. Jedna bez prerabok, kde som rozrobila a roztrepala mlieko. Druhej som zvacsila dierku v strede cumlika, kde uz jedna dierka bola. A cez nu som az na spodok flasy dala cievku. Netesnilo to uplne, ked by som flasu prevratila, mliecko by kvapkalo, ale nevyleje sa jednym supom. Malu som dala lahnut na bok, ja som si k nej, flasticku som jej polozila za hlavicku a druhy koniec cievky prilozila k bradavke a ona si cievku vzala aj s prsnikom a pekne pila. Cievku som pridrziavala, aby ju nepotiahla privelmi, mala som tak priblizne odsledovane pokadial ju moze mat v pusinke. Mozete skusit aj na flasu, ale nebude stimulovany vas prsnik a tvorba mlieka. Ale budete si odsavat, takze aj tak sa da. Moja Ivanka nemala problem ani s prsnikom, ani s flasou, ani s cievkou prve 2 mesiace. Potom uz zacala byt priberciva a cumlik nechcela vobec a ani umele mlieko jej moc nevonalo, ale nadisiel cas, kedy uz ja som mala svojho dost.

lasskonka
8. okt 2018

@mirkaknm ja som ho kupovala v lekarniach, nie v kazdej ho maju, ale ak nemali skladom tak mi dali objednat.neviem ci sem mozem hodit obrazok, tak vam idem poslat do spravy ako vyzera obal

ivi175
8. okt 2018

@mirkaknm Inak ten dzindzik na konci tej cievky som odstrihla vyvarenymi noznicami a tak som ho strcila do flase.

ivi175
8. okt 2018

@mirkaknm Alee uz si spominam, ze ked som ho odstrihla, nemala som ju ako preplachnut a prefuknut striekackou. Takze som zakazdym cievku vyhodila. Tak potom by to bolo financne neunosne. Tak som ten koniec nechavala. Pletiem vas. Pozrite videa na nete.

mirkaknm
autor
9. okt 2018

@ivi175 A ako kedy si mliecko zohrievala? Na aku teplltu ako viem ze je dost teple? Toto je cista veda okolo toho. Aj cakat ci bude mala este chciet mimo prska,ci jeje to bude stacit,mat to miecko p

mirkaknm
autor
9. okt 2018

@mirkaknm Mat to mliecko pripravene co ak nahodou a este aj zohriate,ako to cele robit?

ivi175
9. okt 2018

@mirkaknm Mlieko sa nesmie pripravovat vopred. Na obale je napisane, ci moze stat pol hodinu, hodinu...asi podla zlozenia to zavisi. Ja som ho robila priamo pri malej, ked bola hladna. Mala som pripravenu prevarenu vodu, zohriala som ju na peci a stale si kvapkala na ruku, ci je voda akurat tepla. Nesmie ta na kozi predlaktia ani chladit, ani palit. Takych akurat 37-39 'C. Prasok do flase podla odmeriek a zaliat primeranym mnostvom vody. Roztrepat, este skontrolovat a papat.

iva595
28. mar 2019
Používateľ iva595 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od iva595.

ahoj, ja som našla celkom fájn blog o tom https://www.adiri.eu/blog/supermamy-verzus-laktacna-kriza
A z tých rád mi pomohla hroznová šťava a tmavé pivo- nie veľa, fakt troška 🙂 Dobrú sú aj masáže prsníkov a čajíky. Tak nech sa darí 🙂

Strana
z3