Malo vaše dieťa komplikácie po salmonelóze?

aemka
17. jan 2014

dcerka prave prekonala salmonelozu. nieje este uplne vyliecena, sme stale na diete, doma, uzivame probiotika, cierne uhlie... co ma vsak nznepokojuje, su informacie na nete. stale sa snazim vediet o pripadnych ochoreniach mojich deti co najviac, no nie vzdy je mi to na osoh. momentalne som sa dostala k informaciam, ake vedlajsie komplikacie moze salmoneloza sposobit: zapal mozgovych blan a pod... som viac nez nervozna!!! mate niektora s takym niecim skusenosti? prosim piste skutocne len v opodstatnenych pripadoch a tie, ktore mate so salmonelou nejaku skusenost. odpovede typu: myslim si... mi nepomozu. nic v zlom, ale potrebujem naozaj osobne skusenosti. dakujem!

cerez
17. jan 2014

Obe moje deti prekonali salmonelu, dcérka ani nie dvojmesačná a syn mal ako 22mesačný. Dcérka užívala antibiotiká, synovi nedali, ale bol na kapačke. Držali sme diétu, boli obaja hospitalizovaný, ale ani jeden nemal po salmonele komplikácie.

obcansr
17. jan 2014

moj mal tiež salmonelu, ale musím povedat že nemá nič , žiadne komplikácie , moc mu kupované koláče nedávam, ani majonézy, a vajíčka poriadne uvarené , všetko musí byt čerstvé na to si dávam pozor

mirkami7
17. jan 2014

Ahoj môj syn mal salmonelu asi v troch rokoch,hnačky mal asi tri dni,potom akokeby uťalo a viac nič,akúrát pri výteroch mal v sebe tú salmonelu ešte neaký čas.Potom asi za týždeň,chytil neakú inú virózu,tým že bol z tej salmonely oslabený a vtedy mal vysoké teploty a skoro sa nám dehydroval,teplotu sme mu nemohli zraziť,dávali sme aj zábaly,pretože vždy ked niečo vypil hned sa povracal,potom sme volali našej doktorke,ktorá nám dala inštrukcie čo robiť a našťastie mu teplota klesla a už niečo aj udržal v žalúdku,tak sme ho nalievali kolko sa dalo,na druhý deň sme boli na kontrole moču a už mal hodnoty v norme,takže mu nemusela dávať ani infúzku.Takže týmto vyrózam sa človek ťažko vie ubrániť,ale pokial sa dá teraz ked je oslabená asi sa radšej vyhýbať neakým kolektívom aby nechytila hned aj niečo iné.

mata1001
17. jan 2014

Ahoj moj syn prekonal salmonelozu v oktobri .boli sme hospitalizovani v nemocke .Dostal antibiotika a infuziu a hylak kvapky. Nemal ziadne komplikacie po chorobe. Nastastie .Dufam ze ju uz nikdy nebude mat. Hnackoval za 1.noc 13x. Mal velmi oslabenu imunitu, davam mu biogayu ...neboj vyliecite sa, len mysli pozitivne.drzim palce .

pokemonkaa
15. nov 2014

ahoj, moj 7 rocny syn "prechodil" salmonelozu. Ziskal ju v sk. jedalni. Na zaciatku sa len stazoval na bolesti v podbrusku, trosku viac chodil na toaletu, ale nemal hnacku, ani teplotu, nezvracal. Nakoniec po mnohych vysetreniach sa zistilo, ze je to salmoneloza. Kedze mal len bolesti, nemuseli nas hospitalizovat v nemocnici, ani neprestal navstevovat skolu, len som ho odhlasila zo sk. jedalni. Na radu skuseneho lekarnika som mu zakupila probiotika Floraliv vo flasticke, ich cena je priblizne 10 eur, balenie obsahuje 7 flasticiek a su naozaj skvele, uz po 3 dnoch bolo vidiet, ze ma zdravsiu stolicu a coraz menej sa zacal stazovat na bolesti bruska. Vytery z konecnika po 2 tyzdnoch boli negativne, co mna neskutocne potesilo. Syn mal vsak aj nadalej asi 2 mesiace bolesti bruska a obcas ho aj natahovalo na zvracanie, ale nezvracal. Detska lekarka nam odporucila dlhodobo uzivat probiotika a tak preliecit creva. Na striedacku uziva Biopron a Floraliv. ale uz len tablety. Tieto probiotika sice patria medzi drahsie, ale su ucinnejsie, kedze obsahuju zive bakterie. Dlhodobejsie uzivanie probiotik zlepsuje aj imunitu.

horana
15. nov 2014

Mal, on mal velmi burlivy priebeh a zial salmonela mu totalne znicila crevnu mikrofloru, napriek tomu ze probiotika preventivne dlhe doby potom, najlepsie a najdrahsie, aj menili druhy, sme davali aj diety, odvtedy prestal toletovat mlieko a ine potraviny ktore dovtedy znasal ukazkovo. Lekari sa vyjadrili jednoznacne, ze to sposobila prave salmonela. Trvalo roky nez sa z toho dostal. Pre nas to bola nocna mora ☹

maslenka47
15. nov 2014

@aemka netreba citat hluposti na internete. Zapal mozgovych blan mozes dostat z AKEHOKOLVEK zapalu v tele, teda aj z chripky. Inak zdravy clovek vnima salmonelu ako 3dnovu hnacku, zato napriklad niekoho s oslabenou alebo znicenou imunitou to moze totalne zlozit. Ale toto plati pre KAZDY virus a KAZDU bakteriu.