Malo vaše dieťa zúženú predkožku?

zdenika21
22. okt 2013

Ahojte baby,boli sme s malym pred cca dvomi tyzdnami na pretahovani pipika u urologa.Dnes znova lebo sa mu to zapalilo.A doktor povedal ze ma zuzenu predkozku,ze sa mu bude musiet zrejme robit obriezka.Napisal spravu detskej urologicke do BB kde s nim mame ist kvoli detskemu pruhu a mame s nou konzultovat aj tento problem.Doktor povedal ze sa mu moze predkozka hocikedy dole zaseknut.Ja uz neviem.Cele zle.

phoebee1
22. okt 2013

skus mu robit kupel zo slezu nebadaneho a pomalicky kazdy den pretahovat, nie nasilu, iba kolko pojde. slez uvolnuje pokozku. kolko ma rokov? u nas to lekari silou mocou chcu riesti, ked to niekedy este ani nie je treba.
http://nanicmama.sme.sk/node/6692

matuskusnir
22. okt 2013

pracoval som na urologii .... na operacke. takychto pripadov sme mali dennodenne min. 3. deti od 2. max. do 4 rokov.
nie je to nic zvlastne....babo sa uspi (s tym je najvacsi boj zobrat ho mamine a polozit na stol.) urobi sa obriezka, zasije sa a budicek 🙂)
treba na to pozerat trosku z nadhladu. maminky mi tam vyplakavali. no tu ide o dost velku pomoc drobcovi. nikto mu nechce ublizit a v buducnosti bude rad, ze nema (intimne, sexualne a ine) problemy.
Ak nechcete dlho cakat, sup do IP kedy mozte prist do ZA a vybavime ;) (min. 4 dni očerka s drobcom)

dobi382
22. okt 2013

Ahojte chcela by som sa spítat,synček bude mat 3 ročky,detska lekarka mu pretiahla pipíka a nešla mu krvička je to v poriadku?Ale kazala mi po alebo pred kupaním mu to pretiahnut.Chcela by som však vediet či 3 ročnemu chlapcovi ma už aj vidiet žalud neviem ako to napísat aby ste ma pochopili.Dakujem za každu informáciu

sissika
22. okt 2013

@dobi382 3 rocnemu by to malo ist celkom dole, aby bol cely zalud vonku, aspon si myslim

vodnicka
22. okt 2013

Moj syn bude mat v januari 19 rok.a nikdy nemal taky problem ak sa narodil povedali mi v nemocke aj detsky pediater aby som mu od mala pretahovala pipika a hlavne vo vode a neskor ako rastol a mal viac ako 6 rokov som mu vysvetlovala ako si ho ma natahovat vo vode aby nemal neskor problem na urologii a hvala bohu nema dodnes nic.No jak sa hovori 100 lekarov 100 nazorov a este ako bol maly novorodenec az kym sme prestali plienkovat som mu davala pipika smerom dohora ku pupku aj to mi poradili lekari.drzim palce 😉

sashabb
22. okt 2013

@zdenika21 @dobi382
je tu jedna dosť obsiahla diskusia
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/problem-so-stahovanim-predkozky/ je tam toho dosť popísaného.
Alebo choďte na stránku hajanky, ktorá tam taktiež prispieva. Má všeliaké odborné články a pod.

A môj osobný názor, obriezka NIEJE iba take nič ako to popisuje "pán" vyššie 🙄
@zdenika21 inak mali ste nejaky problem keď ste boli u Dr? ak nie tak zrejme to bolo zbytočné a VĎAKA doktorovi máte teraz problém! Každý chlapec má totižto zúženú resp. prilepenú predkožku. Je to ochrana pred nečistotami a VEKOM sa to poddá. NIČ netreba siliť, lebo môžete deťom iba uškodiť (viď. tvoj prípad 😒 )

Čiže teraz ako písala @phoebee1 kúpiť slez a malého v tom kúpať. Prípadne su ešte maste ktoré sa dajú použiť a ktoré vedia pomôcť.
No pokiaľ mu to doktor natrhol a urobili sa mu zrasty tak zrejme vďaka nemu budete musieť isť na danu obriezku 🙄
Teraz treba iba vela trpezlivosti, predkožku preliečiť, neskôr začať postupne sťahovať a je možné, že sa to napraví.
Držím palce!
a ako som už x-krát písala, doktorom by som ruky za toto dolámala!!! 🙄 🙄 🙄

sylvia78
22. okt 2013

Aj my sme boli vyslani k urologovi, lebo sme mali opakovane zapaleneho pipika,na predkozke iba dierocka ako spendlikova hlavička,vdaka MK som tam radsej nesla a nelutujem. Boli sme na chirurgii,dostali sme kremik a kontrola o 2mes, cakaln nas uz len odlepenie jemnej kozicky,nakolko kremik zabral a predkozka sa uvolnila. Dr. Odlepila kozicku, jedna minuta placu par obkladov z repika a hotovo. Po tejto skusenosti som vdacna mamickam z MK,ktore napisali skusenosti z urologie a preto som tam nesla. Uz je tomu rok a maly si predkozku pretahuje sam a aj umyva.

senta_sofia
22. okt 2013

@zdenika21 o sleze som sa aj ja dozvedela nedavno, no my sme praktizovali kazdodenny dlhy kupel v teplej vodicke a postupne stahovali, kazdy den to slo lepsie a lepsie, asi po mesiaci a pol uz vykukal zalud a postupne sla predkozka stiahnut uplne... malemu sa uz pri cikani robil balonik, taku mal uzku tu kozicku, ja by som ho rezat nedala u teba je vsak problem aj ten zapal, nevies sa dostat k framykoinovej masti?

bazoskaa
31. mar 2019

Ak niekto potrebuje slezovy krém mám vždy v zásobe hneď k odoslaniu ak treba poradiť kľudne napíšte rada pomôžem..

sisina0987
30. apr 2019

@bazoskaa prosím vás čo stojí ten slezovy krém

bazoskaa
30. apr 2019

@sisina0987 18,50 €

sisina0987
30. apr 2019

@bazoskaa viete mi ho poslať poštou

bazoskaa
30. apr 2019

@sisina0987 áno samozrejme ,napíšem Vám IP