Mám 13 rokov a posledné tri dni mám časté bolesti hlavy
Ahojte/Dobrý deň... Nie je to nič vážne, už som sa o tom rozprávala aj s mamkou, aj som googlila, ale chcem sa opýtať aj Vás, či nemáte skúsenosti.
Ako som písala vyššie, mám 13 a už asi 3. deň sa mi "pravidelne" - hlavne večer/v noci stáva, že ma len tak rozbolí hlava... Včera (no, vlastne dnes skoro ráno) keď som zaspávala to bolo také dosť silné pulzovanie v spánkoch aj na šiji, ale potom som mala pocit, že sa mi to rozšírilo po celej hlave a mala som chuť si ju buď niekde otrieskať alebo strčiť pod zem ako pštros... 🤦♀️😃 Predvčerom a deň predtým to bolo o niečo slabšie... Neviete, z čoho by to mohlo byť? Toto bude znieť asi sebecky, ale ja mám aj dosť vysoký prah bolesti no toto sa mi už akosi nepozdáva, žeby ma 3 dni za sebou bolela hlava... Môže to byť z toho, že mám večer už vyťažené oči z čítania? (Teraz cez prázdniny zostávam hore aj po polnoci s knihou) Alebo to môže byť z nepravidelného spánku? (PS: keď si dám obklad alebo tabletku tak to zaberie, aspoň na čas)
Za každú skúsenosť a radu budem vďačná 🙂. Ďakujem.
Môj muž mal ako.dieta hrozne migrény. Nikto to s nim neriešil akurát ho poslali spať. Dosť zle na to spomína...
Na tabletky si ešte dosť mladá, poradím ti, čo používam.ja (keďže tehotná tabletky nemosem/ nechcem).
https://esencialneoleje.sk/past-tense-zmes-prot...
@bambulienka25 Noo, neviem, ono to nie je také silné ako migréna...
@ckatka zas, ono to nie je tak hrozné, a moji rodiča nie sú ten typ, žeby ma len poslali do postele...Keď už to je horšie, tak si vezmem max. Paralen alebo Ibalgin...ale ďakujem 🙂
Ahoj, 3dni ak to mas iba teraz mozes mat nejaku lahku virozu, inak ta nic neboli, telo a tak ? ak by si to mala ako migrenu, v tom pripade ta asi nieco trapi, nieco co ti trebars niekto povedal, alebo nieco doma, nezmenilo sa nieco ?
Toto nepisalo 13-rocne dieta
@lienka_katulienka presne tomi tiez napadlo pri citani, ze takto sa 13 rocne dieta nevyjadruje 🙂
@alenahvizdova je to stylisticky aj gramaticky na urovni a dokonca su bezchybne aj ciarky. Klobuk dolu pred autorkou, ale 13 rokov urcite nema
@brita7777 Nie, inak nič - to sa ma už samozrejme aj mamka pýtala, pretože stačí že zakašlem a ona už hneď stresuje, boji sa o mňa, či ma iné nebolí, že môžem mať takú chorobu, taký vírus (zdravotná sestra..🙈😆) -, včera síce kúsok žalúdok, ale to bolo iba raz...A trápiť ma nič netrápi, aj doma všetko OK, a včera som dokonca mala aj dosť pekný deň s rodičmi, takže v psychike to nebude...
@bambulienka25 podľa toho čo viem a čo som googlila, tak migrénu ako takú som ešte nemala...ale ako vravíte, môže byť, tak ak by sa mi to nezlepšilo, spomeniem si že je aj ľahká forma...vďaka 🙏
Piješ dosť? Lebo aj dehydrovanie môže byť príčinou bolesti hlavy. Od očí zvyčajne bolí hlava vzadu, v zátylku. Pulzovanie v spánkoch môže byť tlakom.
Takže: pi veľa vody, pomeraj si tlak, nenamáhaj zbytočne oči, a keď už začína hlava bolieť, skús si dať Ataralgin (Paracetamol-kofeín). Ak ti zaberá čistý Paralen, tak toto by malo tiež. Mne na bolesť hlavy zaberá len Ataralgin - aj to len ak ho vezmem včas.
@alenahvizdova
@lienka_katulienka
ďakujeem, teraz ste mi vylepšili deň 🤭...ale ozaj, neviem, prečo by si niekto vymýšľal, že má 13, ak by mal viac..a možno sa pýtate, že čo robí 13 ročná na MK, keď má aj mamku zdravotnú sestru...no, ja som sa tu neprišla baviť, proste viem, že tuna je veľa skúsených žien, tak či na niečo neprídem...aale ďakujem za kompliment 🙂
@alienkami to mi tiež napadlo, že možno by som mala viac piť...ďakujem za rady 🙏
Ahoj, kludne to moze byt z citania alebo nedostatku spanku, tiez s tym mavam problem. A moze to byt aj nedostatocny pitny rezim. Urcite skus pravidelne a dostatocne dlho spavat a necitaj tak dlho a uvidis, ci sa to upravi. Aj ked sama viem, ake je tazke odtrhnut sa od napinavej knihy 😀
Nie je to priznak prichodu menzesu ? Alebo uz mas ?
Syna takmer 13 ročného bolieva hlava, ale aj nohy má niekedy akoby unavené. Som to spomenula na preventívke (kde mal aj tlak vyšší) a už sme absolvovali neurológa a chystáme sa k endokrinológovi.
V takom veku ako si ty som to mala aj ja
@alenahvizdova prečo by sa nemohlo sú aj 13 ročne ktoré sú mentálne vyspelejsie ako nejaká 18tka 🙂kľudne sa tak môže vyjadrovať ja som bola taka istá v 12tich 13tich 😉
@viikkki ale pise a vyjadruje sa lepsie ako ty
@lienka_katulienka nechcela som ta uraziť alebo nahnevať, nemusís hneď vyvolávať hádku 🤦♀️myslela som to v dobrom
Na 13 rocnu vyjadrovanie klobuk dole, ale ozaj vek neverim... Bolest hlavy mozes mat z roznych dôvodov.. Zly spánok, chrbtica,malo tekutín bilest z hlavy aj namahanie oci citanim robi, malo svetla pri citani večer... Ako ze mas mamu zdravotnu sestru a nevie ti pomôcť? Hm.....
@viikkki kde vidis, ze vyvolavam hadku. Len konstatujem...
@malzeville Už mám "dávno", pred pár dňami sa mi skončil, takže z toho to myslím nebude...
@cica8 Čo máte všetky s mojím vekom, prosím vás? 😔🙈 🤣A presne toto som čakala, že keď napíšem, že mamina je zdravotníčka, tak sa začnete "navážať", že prečo píšem na MK, a či mi ona nevie pomôcť...Nevytvorila som túto diskusiu, lebo potrebujem POMOC. Ak by to bolo vážne, jasné, že by som už dávno sedela u doktorky, nepoznáte moju mamku. Napr. dnes ma hlava nebolela ani trochu. Chcela som iba názor/radu, ak niekto už mal podobný problém, bližšie zistiť, či to môže byť migréna alebo nie... Asi si myslíte, že sa o mňa doma nestarajú...to už je váš predsudok, ja Vás nebudem nasilu presviedčať o opaku. 🤷♀️🙂
Keby ze, mas migrenu dievča, tak ti rucim xe by si ju nepredychala tak lahko... Ako vies ze to neni vazne... Toto by mna osobne napr zaujímalo... Vies, mala som známu... Tiez ju bolela sem tam hlava, tiez nic vaxne podla nej, smiala sa... Isla na dake vysetrenie.... Tam jej xistili bohuxial xe ma asi rok života.... Z blbej bolesti sa vyklul nador hups...takže asi tak. Kedze sa tak pytas... A co si myslime my ostatne to ta trapit nemusí!
@cica8 Dovoľte, je mi ľúto vašej známej... A vedzte, že ja toto píšem v dobrom, hádať sa na MK s dospelými je to posledné, o čo mám záujem...Ale vážne chcete argumentovať s dieťaťom, alebo ak chcete, s pubertiačkou? 😃 O desiatej v noci? Prečo by ste to robili? Založila som toto fórum práve preto, aby som sa dozvedela, čo si "Vy ostatné" myslíte, ale máte pravdu, do iného ma nič...Preto Vás pekne, pekne prosím, aby ste tu nenačínali iné témy...vyjadrili ste sa, ďakujem..Ale nenapísala som nič zlé, ani vulgárne, ani som Vás konkrétne neurazila (či áno)? Pretože mi to tak pripadá. Dobrú noc 🖐️