icon

Mám dať 13 ročnú dcéru zaočkovať proti kiahňam?

rene2
10. jún 2020

Ahojte, čo si myslíte o injekcii proti ovčím kiahňam?
Moja dcéra ma 13 rokov a ešte nemala kiahne a teraz rozmýšľame, či jej dať injekciu alebo nie....
Ďakujem za odpovede☺

Strana
z3
kikusa008
10. jún 2020

Aj ja mam obe deti očkované, prvou vakcínou, v júli nás čaká druhá a teda, mladší mal len ruky nohy ústa a ďakujem, neprosím, otvorené pľuzgiere v ústach, nevedel papať, spinkať... A nemali vôbec nežiaduce účinky..

nefertiti7
13. jún 2020

Ja som kiahne osýpky a mums veru tiez nemala ..a to mám už po 40tke. Deti som zaočkovať na kiahne dala kupovala som vakciny, boli 2...a spájali im to s nejakým iným očkovaním naraz. A teraz aj ja uvažujem že sa asi dám.

mania
14. jún 2020

@rene2 Ahoj, radšej očkovať, ak to dobrý lekár odporučí. Očkovanie zabezpečí protilátky a to bez tých nepríjemností a niekedy aj následkov, ktoré môže priniesť choroba. Môže byť, že niekedy aj zaočkovaní ochoreju, ale tam býva ľahší priebeh. Ženy pred materstvom by na to mali pamätať. Konečne som dala aj syna (5,5 r.) zaočkovať - ešte ho čaká preočkovanie po 12 tyzdnoch. Naša detská lekárka ma 3x predtým odhovarala a tvrdila, že je lepšie, ak chorobu dieťa prekoná a ze aj tak sa nedá zohnať vakcína Varivax. Lekárnička mi však zistila, že je dostupná u dodávateľa. Stojí asi 45 €. Tiež lekárka tvrdila, že ona už dávno nemala ťažký priebeh. Moji kolegovia a známi mi hovorili ako ich deti skončili a infekčnom s horúčkou, ako známych syn odpadol, ci ako dievcatko malo fľak veľký cez celý krk. Synov spolužiak mal tiež rozsiahly výsev. Na druhej strane, toto sú tie vážne prípady, o ktorých sa hovorí viac, ako o ľahkom priebehu. Môj otec napr. to prekonal bez problémov keď mal 62 rokov. Kamarátka z detstva ako 6 ročná mala ťažký priebeh a zostali jej jazvicky na tvári do dospelého veku. Treba zvážiť, snáď lekár dobre poradí.

Strana
z3