Mám dať diazepam, keď má dieťa 39,5 teplotu?
Nikdy som to nepoužila,ale dokina nám kázala že preventívne mu mám dať,mali sme iné neurolog.problémy,krče febrilné zatiaľ nie....
Malý má horúčku od poobedia,nezabrali mu moc sirupy.,...
Mám mu dať ten diaazepam či nie?a kolko?veľmi pekne ďakujem,viem že to tu niekde je,ale nemám čas to teraz hľadať....
Máme 19 mesiacov....
Áno!!!!!!!!!! Dvakrát som zažila febrilné kŕče a teda vám poviem, že keby ste to videli, tak nikto z vás nenapíše na túto otázku ako odpoveď "NIE".
Určite áno, mali sme asi 2 krát takú teplotu a vždy sme brali diazepan. Stvrtinku kľudne môžeš dať. Prajem skoré uzdravenie
nie ...najprv zraz teplotu aspon vlaznou sprchou a nezakrivaj ho lebo tym ze dieta zakrijes sa zohreje a bude teplota stupat a ja by som dala radsej panadol alebo nurofen ci pralen pre deti (cipok)
Aj my sme dostali na pohotovosti diazepan, kvôli horúčke 40 stupňom. Mali sme tú šiestu chorobu.3 dni vysoké horúčky, nič nepomáhalo,ani zábaly ani lieky.Po troch dňoch horúčka zmizla a prišli červené vyrážky ako pri osípkach. Po troch dňoch sme boli bez vyrážok a úplne zdravé.
🙂
Mi to mame predpísane preventícvne ale nadam jej to ved to je sedatívum odstaví mozog:(predsa treba inak bojovať to by bolo v nutnom prípade
ja preventívne lieky nedávam ,ani ty teraz nebereš lieky preventívne proti .....xyz diágnózam čo existujú
Diazepam sa preventivne dava u deti, ktore uz febrilne krce mali alebo je predispozicia...a teda...ak je v rodine vyskyt epi alebo febril.krcov
boze, maminy ktore tu pisete take razne NIE....zazili ste niekedy febrilne krce u deti???????? ked neviete o co ide,preco pisete taketo odpovede..??? moja dcera mala febrilne krce a nikdy v zivote to uz nechcem zazit...diazepam davame od 38st. ...ak to lekar urci,treba sa radsej riadit tym a nie tu pocuvat maminy ktore mozno s tym ani nemaju absolutne ziadnu skusenost... z jednoduchych febrilnych krcov mozu byt zlozite a to potom sranda nie je.... jedna tabletka tym detom uskodit nemoze,inak by to doktori neodporucali...radsej ma dieta dostat epilepsiu z toho??? ja poradim vsetkym maminam,ktore tu radu hladaju...ak vam lekar nieco povedal,tak ho aj pocuvajte,maminy na MK nie su lekarky..;) ak ste krce nemali ani ste to s lekarom neriesili,tak sup k nemu,za to nic nedate..🙂 pri febrilnych krcoch moze ist aj o zivot,tak radsej ju na par hodin "oblbnem" diazepamom,nez si potom do konca zivota vycitat,ze som to nespravila...
daj mu bez vahania... podava sa proti krcom pri teplote nad 38,5 nevahaj...
Diazepam????ako prevencia????to je zaujimavy styl liecby na slovensku......hmmm
ja s diazepanom nemam skusenosti, pri tak vysokej teplote som ju zražala nurofenom, a zabalmi, bola som velmi vystrasena, mala mi hrozne plakala, trvalo to 3 dni mali sme 39,8 najviac, vo veku 11mes, nakoniec sa z toho vyklula tzv siesta choroba
otazky liekov by som riesila s pediatrickou, ktora moje dieta pozna a nie v ramci ankety na nete. tu ti kazdy napise svoj laicky nazor. a ak sa neda kontaktovat lekarku, tak volat na LSPP, kde ti skor poradia podla stavu dietata.
ja by som pri tejto teplote uz dala
maminy, niektore si tu mylite 2 rozne veci, diazepam naozaj nie je na zrazanie teploty, ale ako prevencia proti fyb. krcom, ak sa teplotu nad 39 nedari zrazat, lebo vtedy hrozia. Vzdy som detom davala v takom pripade, su uz dospeli a zdravi, no poznam chlapca, ktory z tychto krcov ochrnul.
Ja tiez preventivne diazepam davam...istotu je istota a tak si moze aspon kludne spinkat a netrapi sa
Urcite davat, po zlych skusenostiach, urcite davat. Krce niesu sranda, nezelam to nikomu zazit ked dieta strati vedomie od krcov, zacne modrat a bohvie co to este porobi s mozgom...
my sme mali minuly tyzdne hnisavu anginu, 40tky teploty vsetci traja (3.5 rocnemu som uz nedavala, ale 1.5 rocnym dvojickam som dala. )tiez neslo zrazat po liekoch a ani zabaly moc nezabrali. diazepam je proti krcom ale aj na ukludnenie organizmu. na noc som dala spolu s paralenom aj diazepam a krasne sa mi male vypotili.
Moja dcerka mala minuly rok teplotu 40 st. v tom case sme dovolenkovali, davala som zabaly a sprchovala, nutofen, cipky teplota zmizla za 1 den
Ale febrilne krce nie su pri vysokych teplotach, resp. tam nehra vysoka horucka taku rolu..krce sa objavuju pri rychlom stupnuti teploty..febrilne krce mozu byt aj pri 38stupnoch..ked napr. rychlo vysokci teplota...preventivne podavanie diazepanu sa riesi iba u rizikovych deti, ako napr. ked uz dieta malo niekedy febrilne krce, epileptici atd...moje dieta jeden a pol rocne tiez malo 41 teplotu...nastastie krce nedostala aj ked teplota jej prudko kolisala
Neviem ale nam vzdy zaberie rychle na znizenie teploty vlazne zabali hrudnika a ked sa teplota zrazi tak pokojne mozes dat nurofen alebo nejaky liek od teploty...
Na pohotovosti predpísali môjmu 4.mesačnému synovi Diazepam, nevedela som čo to je, ale našťstie som mu to nedávala, doktorka povedala, že mu to mám dať nad teplotu 38,5. Dala mu to nad prepis a v lekárni mi to aj dali, po prečítaní letáčiku kde je napísané do troch rokov som sa zhrozila
mozno niekomu pomozem.uz 2 den ma teploty.najprv stacil jeden nurofen cipok no dnes od 9 nepomaha nic.teplota medzi 38-39.dala som polku diazepanu 2mg a do 10 minut teplota klesla,srdiecko nebije tak splasene a spokojne spinka.moja minulorocna skusenost ked sme jo nedali dopadla tyzdnovym pobytom na neurologii a diagnozou neepilepticke zachvaty,ktore su vdakabohu prec.nam nejako paracetamol nepomaha vobec cize teoria o striedani liekov nejako neplati.
Ja mam skusebost so sebou...som sice dospela,no tiez,ked som sla na pohotovost v noci, teploty boli do 40,tak mi doktorka pichla injekciu Dithiadenu .......kedze lekarne boli zavrete. Vraj aby telo bolo v klude a rano nasadit lieky...
Netreba hned stresovat ked ma 39,5 a pchat ho diazepamom, skus cipok zabaly to je mensie zlo ako diazepam
Rectodel cipok to zabera
Moj syn mal febrilne krce 2krat, prvý raz mal 115 mesiacov a odvtedy nam nasadili 2mg diazepam urcite by som dala diazepam a skus zavolat na pohotovost. Ci urcite mozes budes pokojnejsia. Moj maly maval tak ze 40 horucky, a nic mu nezabralo, a ked tak max na hodku, niekedy len pol hodku 14 krat sme boli v nemocke lebo nicim sa nam nedalo horucku zrazit tak som sa nastvala a volala 112 lebo nikdy nevies a hlavme v noci, a tych co bolo predmenych lebo som sa bala co ak keby zrazu mu vystupila a mal krce to radsej som bola pod dozorom doktorov

ahojik, nas uz 3den trapia nenormalne vysoke teploty kvoli zubkom. vo stvrok sme dokonca boli hospitalizovany. v piatok nam doktorka predpisala diazepam a vzdy ked malinka mala vysoku tepolotu 39,9 dala som jej ho. krce zatial nemala a dufam, ze ani nebude mat. davame nurofen sirup, paralen cipky a homeopatika. rano je to hroza vzdy skoro 40, cez den zrazame ako sa len da mame okolo 38 a vecer vacsinou vzdy pod 38, ale opakuje sa to stale dookola a nemozme sa toho zbavit :( prajem rychle uzdravenie!!!!