icon

Mám dať synovi už šieste antibiotiká za 4 mesiace?

jerryk81
30. jan 2017

ahojte holky....chcela by som sa poradit, moj trojrocny syn zacal chodit do skolky, a odvtedy katastrofa, sama choroba, vacsinu silna nadcha, horucka a zapalene hrdlo alebo mandle...nasa doktorka mu dnes predpisala sieste antibiotika za posledne styri mesiace!!! zapalene hrdlo a horucka 38,5, kasel...dat mu ich, ci nedat?? ved mu to znici uplne imunitu, ak mu este nejaka ostala...jej vyjadrenie bolo, ze to mam tak, ked ho davam do skolky...na imuno alergologii sme boli minuly tyzden, cakame na vysledky...ale myslia si ,ze to je ten skolkarsky syndrom, ktory treba prekonat...a doktorka tvrdi,nedavat ho tam..

magua
31. jan 2017

Ahoj, ja by som zmenila doktorku. Moja len tak atb nepredpise. Snazi sa vzdy najprv liecit bez atb pokial sa da. Moja dcera bola v jasliach od 1roka a prve atb sme mali v 6rokoch. Vzdy mi dr vravela ze mam nasadit betaglukan od polky augusta do konca roka. Potom prestavka a zase. Odporucam este rybi tuk.
Ak to u vas zacina prechladnutim, sopliky, kasel, odporucam lampu a inhalator. Drzim palce. Atb mu imunitu uplne znicia.

maciatkolulu
31. jan 2017

@stella333 ono v mojom okoli vsetky skolkarske deti poziraju atb ako cukriky.... je to smutne, ze to lekari takto riesi a matky ako zaslepene cpu a cpu deti dalsimi atb. Ja som pri prvej dcere ked mala 5rokov, terz ma 19 dala takto za sebou dva krat atb a skoncila som vtedy ked mi zacala mat v stolici krv a uplne rozhadzane travenie, creva, odvtedy mala raz atb!!! a to po operacii, takze sa to da ked sa chce, jasne, ked je dovod, pozitivne vysledky s tym spojena dlhotrvajuca horucka atd, len ono je to tak, ze matky proste doveruju doktorom, co je v celku uplne normalne, lebo maju v sebe co ak sa nieco stane. Mne bol maly teraz na vianoce 1x horuckovo chory a nervy som mala v prdely, horucky tyzden, ale traja dr, stale dookola, ze treba vydrzat, ze je to virus, ze teraz su taketo zmutovane virusy no a vydrzali sme bez atb, ale uprimne napisem, nebolo mi to uz jedno, ked dieta tyzden horucky, nic nejedol, iba pil a stale spal....

jerryk81
autor
31. jan 2017

@maciatkolulu horucku ma od soboty, okolo 38,5 stupna...ked dame nurofen, na 8-10 hodin uplne super zaberie, len ten kasel ho trapi...zatial som mu atb nedala, pockam este do vecera....k predchadzajicim ochoreniam-co som pisala, ze mu davala atb len na zapalene hrdlo, bolo to vzdy ,ked sme sli uz len na kontrolu, sama od seba by som nesla len tak, chcela som vediet, ci sa to zlepsilo a dostali sme tak dva krat dalsie atb...dakujem za nazori

madana
31. jan 2017

@jerryk81 to ze ma maly teplotu je znakom toho,ze telo bojuje s virusom alebo infekciou...je to len dobre znamenie,skus este pockat s tymi atb,zwtial mu len nadalej zbijaj tu teplotu ...stale mu davaj tie sirupy od teploty,od kaslu ten stoptussin si kup urcite uz dnes ak sa da...a prejde to aj same uvidis....a dobre a casto vetrajte hlavne pred spanim😉

jerryk81
autor
31. jan 2017

@nuska dakujem za rady🙂
my uz treti mesiac berieme imunoglukam,vitamin C,D,multivitamin,ribumonyl liecbu,papa vela ovocia,zeleninky menej,vonku chodime kazdy den ,ked nie je chory...deticky ma strane rad,chyba mu detsky kolektiv,preto sme ho dali do skolky...ale od septembra tam nebol ani mesiac dohromady...uvidime este,ake budu vysledky od imunologa

zuzanab32
31. jan 2017

@jerryk81 ak si si neni ista, ci nasadit atb, sprav crp test, v lekarni predavaju v jednom baleni 2ks, je to rychle a lahko zistis, ci treba atb.

jerryk81
autor
31. jan 2017

@madana od kaslu davam calciovy sirup+ ditustat...a domaci cibulovy sirup...zvysila som aj Ccko,uvidime...len moj na mna nalieha,az mu dam tie Atb,ze ho zbytocne trapim😑ze az nechyti aj priedusky☹

jerryk81
autor
31. jan 2017

@zuzanab32 ok,diky za radu,to som nevedelA

stanulienkat
31. jan 2017

atb by mala davat doktorka na zaklade vyterov, nie hala-bala. Treba zmenit Dr.

zuzanab32
31. jan 2017

@jerryk81 a inak ozaj si myslim,ze po tolkom uzivani atb je na mieste ist k imunologovi a nech predpise tie lieky.uz ma telo zamorene atb a uz mu ani nemusia dobre ucinkovat.

madana
31. jan 2017

@jerryk81 kalciovy sirup ten je dobre hnusny aj pre dospeleho,nie to este pre take male dieta....skus si dat stoptusin do googlu....je vyborny vazne,aj na chut....moj nema rad ziadne sirupy,!!!....na ten sa tesil,pytal si ho sam...a kasel mu no neviem ci hned aj na druhy den nepresiel👍mam ho v chladnicke uz dlhooo,ale odvtedy klop klop ziaden kasel.??je tam zmes byliniek,ktore podporuju aj imun system...takze fakt ho odporucam,a aj inym mamickam🙂
Ps:ale viem o co ti ide,aj my sme poskusali tolko sirupov Robitussin,mucosolvan,calciovy sirup atd,tolko penazi sme vyhodili,ale toto nam zabralo ihned...vazne

madana
31. jan 2017

@jerryk81 *oprava*

Sirup sa vola STOPKASEL....(.nie stoptusin)

nuska
31. jan 2017

@jerryk81 len pozor na niektore vitaminy z lekarne, lebo obsahuju viac cukru ako ucinnej latky

jerryk81
autor
31. jan 2017

@madana no neuverite,ale moj maly ma strasne rad ten calciovy sirup,vzdy hovori,mnam,ten je dobryy😀ma rad aj horcicu a ine podobne divne chute,co ostatnym malym detom nechutia😀

jerryk81
autor
31. jan 2017

@madana stopkasel kupeny,tak uvidime...dakujeme za rady

jerryk81
autor
31. jan 2017

@nuska uz som si to aj ja vsimla,tak teraz chcem vyskusat cisty vitamin C,vela ludi tvrdi,ze pomaha najviac,vyskusame,hadam tym nic nepokazime

monise
31. jan 2017

@madana suhlasim stop kasel je vyborny,aj cena dobra aj nam pomohol velmi rychlo.Tie reklamne stoja a platime za reklamu

esterba
31. jan 2017

@jerryk81 Aby bolo jasné, ja nie som žiaden lekár. Ale nejde mi do hlavy, keď beriete Ribomunyl, prečo vám tlačí antibiotiká. Vzhľadom k tomu, čo je v Ribomunyle je pomerne bežné, že deti, čo ho berú, sú v tom období chorľavejšie a Ribomunyl má práveže takto zlepšiť imunitu, pokiaľ viem. Takže určite by som antibiotiká len tak nedávala, to je potom ten Ribomunyl hádam úplne na nič.

marina24
31. jan 2017

áno,je síce prirodzené, že je decko stále choré, odkedy začne chodiť do kolektívu, buduje si tak imunitu,ale asi ju teda nemá dostatočnú aj tak,
a neviem čo máte za "pani" múdru doktorku, ale to dúfam,že nemyslíš vážne, že trojročnému decku dať 6 atb za 4 mesiace však ? to len blázon dokáže dať, bez prepáčenia, dement, však mu to tak dodrbe imunitu, že sa nespamätáte celý život !!!! to neni žiadna sranda. Mne tak lekári dodrbali zdravie totálne. A ešte len ATB sa imunita dodrbáva, ked ju mal dovtedy zlú, toto už bude úplný zabiják, nech sú to hocijaké atb,ale stále sú to iba ATB. Toto sa nesmie, dokonca ani,a nie že musí. vážne by som pouvažovala, o zmene obvodného lekára, ktorý mu ordinuje toľké ťažké lieky, nie pri každej chorobe sa má dávať atb, pokiľ nie je horúčla vyššia ako 38, a pokiaľ mu nezobrala krv a nemal zápal v tele, tak sa ATB nedávajú!!! a najmä nie malým deťom.Nech radšej imunolog mu dá lieky na imunitu, (Imunor, Ribomunyl, veľa vitamínov), a už žiadne atb,a ked sa dá trošku dokopy, tak potom do škôlky, určite nie teraz.
To je choré, čo tá lekárka robí, viac by som k nej nešla,a ty tiež nie si asi zdravá,ked toto dávaš malému synovi, a ničíš mu pečen, zaludok, creva, imunitu tým svinstvom.

marina24
31. jan 2017

teraz čítam viac a nielen úvodny prispevok,citala som tvoj posledny, zakladatelka,
imunoglukan je lapak drahy na peniaze( v zivote mi nijako nepomohol,len reklama), jedine,co mne pomohlo na ziskanie akej takej imunity, (lekári mi do roka sukali aj styri atb tazke na dva tyzdne),tak mna zachranil ribomunyl !! nic ine.obrovska ulava ,ked ribomunyl som zacala brat,brala som ho dva roky a az potom mierne zlepšenie, bola som na tom velmi zle,uz som nedufala v nadej,a svetlo na konci tunela, bola som uz aj na psychiatrii z toho.
ribomunyl, sa ale NEJE spolu s antibiotikami, vtedy sa atb brat nemaju, lebo kazi sa všetko,co ribomunyl buduje.obranyschopnosť. atb su "otrava pre telo",mam na ne strasne tazke srdce. teraz je taka moda,ze mudrs predpisuju same atb vzdy a vsade,aj na zapal hrdla,ale nicia nas tym iba.
mne este tiez pomohlo raz za dva dni si dat dva struciky cesnaku a strasne vela pijavat,ked citim,ze ma boli hrdlo tuheho zazvoroveho caju, aj ked nechuti, skus to davat synovi, a este mi napadlo, mne pomohli aj sumive tabletky 1000 mg C vitamin, rozpustne do pohara vody, kazdy den ! aj mesiac.
Imunitu s ATB budovat nemozes.drzim palce

moni244
31. jan 2017

to je riadny zaberák na organizmus, toľko atb, na tvojom mieste zmením doktorku, vďaka bohu za našu, stará škola, moja tiež keď nastúpila do škôlky, hneď sople, zatekanie, kašeľ, hlieny, atb brala raz, na Vianoce, keď jej to sadlo na priedušky. potom to bolo ako na hojdačke, týždeň v škôlke, 2 týždne doma, prišiel začiatok mája, silný zápal stredného ucha, ORL rovno, nech si zvážim či dám ešte dieťa ten školský rok do škôlky, lebo po tích 2 dávkach atb jej už nik tak ľahko ďalšie nepredpíše, hodila som reč aj s pediatričkou, dieťa som odhlásila, nastúpila až v septembri, dávam jej rybí olej a C, zatiaľ klop klop v pohode, síce mala atb, ale na zápal močových ciest, takže uvidíme. tiež nie som zastánca atb len tak na zapálené hrdlo

marina24
31. jan 2017

a okrem toho, ešte mi napadlo, postup je najprv taký, že sa nestrielaju naslepo atb, ale najprv ked je niekto chory, musi sa spravit krvny test na CRP a sedimentáciu, spravi ho obvodak,a na zaklade neho,ak je zapal v tele ordinuju sa ATB ,skor nie. A davaju sa na specificky zapal, lebo skupiny ATB su jednotlive vzdy na ine bakterie/virusy.
Daj synovi spravit toto, plus odbery krvne na chlamydie,to je velmi rozsirena momentálne plucna choroba, ma ju takmer uz asi kazdy. Su to mrchy.

stella333
31. jan 2017

@maciatkolulu Ja to poznam, tiez som vzdy mala nervy, ked deti teplotovali. Nie som moc odbornik na atb, lebo moje deti ich neberu. Jedno dieta ich malo 2x( aj to naposledy pred 11 rokmi) a to uz teda na tom bolo velmi zle, po tyzdni teplot este dalsie zhorsenie. Druhe dieta zatial nebralo nikdy a je uz skolak. Takze je smutne, ked deti beru atb ako cukriky. Mam v rodine presne ten pripad, a ako s nimi zacnu, tak celu zimu sa v tom cyklia, preliecenie a o 3 tyzdne opat choroba a znova. Preto ja som za to, ze treba vydrzat a sledovat ako sa stav dietata vyvija a samozrejme prevencia, podporit imunitu, ono potom dieta aj tu chorobu zvladne lepsie.

skoricaxx
31. jan 2017

ahoj
nas je tieťž pernamentne od novembra chory, od vianoc dvoje antibiotika, po druhýchsom to vzdala a už nešla lekarke (ale nemali sme horuku) anechala syna doma dobre preliečiť- našťastie mame babku čo ho môže postražiť , tento týždeň že hurá po vianociach prvý krát do škôlky a hup... chrípkové prázdniny

alicia14
31. jan 2017

@martina1305 prosím ťa čo berie mala? Ja už som tiež zúfala z chorôb 😑

majka68
31. jan 2017

@jerryk81....určite by som nasadila probiotika a colostrum compakt existuje najsilnejsie so 60%imunoglobulinmy a pri zvysenej davke stiahne aj horučku,mam odskusane 🙂

senta_sofia
31. jan 2017

@jerryk81 trvala by som na CRP vysetreni,ono je to zacarovany kruh,imunitu rozhadzu uz aj tie prve a ozaj by bolo najlepsie nechat ho doma aspon mesiac,ked doberie,nech sa pozviecha. A zaradit urcite nejaky imunoglukan alebo kolostrum,pripadne uvidis,mozno aj priamo od imunoalergologa dostanete nieco.

martina1305
31. jan 2017

@alicia14 teraz je od septembra nastavena na cinskom cervenom caji s ganodermou, to vzdy uvarim rano liter, cast jej odlejem do skoly do termosky...a kazde rano dostane jednu kapsulku cistej ganodermy

jerryk81
autor
31. jan 2017

@majka68
@senta_sofia imunoglukan berie uz tri mesiace, aj ribomuny, ...a po poslednych antibiotikach nebol 6 tyzdnov v skolke apocas tej dobe probiotika bral neustale...pockam na tie vysledky z imunoalergologie a budem to tam riesit

martina1305
31. jan 2017

@jerryk81 tymto sme si aj my presli, imunoglukan, imonustimulancia od lekarky, raz take, raz take....aloe stava, vitamin C, vysetrenia....vzdy kratky ucinok..