icon

Mám kontaktovať lekára pri problémoch so záhou?

evickuska
14. aug 2024

Ahojte v poslednej dobe cca mesiac sledujem, ze malinkemu akoby vybehne do krku, potom strasne zvrieskne az kope nohami a upokoji sa. Pride mi to presne ako zaha a to kysle mu je tak neprijemne. Nie je to bezprostredne vzdy hned po jedle. Niekedy aj o 45 minut a niekedy aj po vecernom UM 😏 myslite, ze s tym mam kontaktovat Dr.?
Radila som sa so znamou Dr. a ta ma odpalila, ze ked dieta beha lieta je normal, ze mu vybehne. Ano je ale behal lietal aj doteraz a nerobilo sa to. A vbc nie takto casto. 😏🙈

anavixy
14. aug 2024

Nie zaha, to je len dosledok toho, ale reflux. S pediatrom konzultovat, v tomto veku, a hlavne ak doteraz problem nebol, to uz nie je normalne/fyziologicke. Ale neznamena to, ze je to velky problem, no nech sa k tomu vyjadri lekar.

evickuska
autor
14. aug 2024

@anavixy my sme ked mal cca 3 mesiace behali po gastre atd. reflux nepotvrdili, myslis, ze sa moze objavit takto neskor?

anketkarka
14. aug 2024

Môjmu dieťaťu sa prejavil neskôr. Ale v tých 3 mesiacoch nám reflux potvrdili. Potom bol dlho kľud a objavilo sa to v dvoch rokoch späť. Hlavne na poobednom spánku. Dostali sme sirup proti refluxu a bolo lepšie, takže na gastro nás znova neposlala.

oslo1
14. aug 2024

Reflux SA moze objavit v akolkolvek veku. Vznika z toho Barrett's oesophagus a nasledne rakovina. Je to dlhodoby proces.

evickuska
autor
14. aug 2024

@anketkarka nam vobec prave a hlavne, ze deje sa to ojedinele 🙈

evickuska
autor
14. aug 2024

@oslo1 jejda to uz su zle prognozy 😏🙈