Mám nechať syna doma zo škôlky kvôli kašľu?
Ahojte včera mi pri preberaní v škôlke povedali že syn kaslal a soplil ..že by som jo mala nechať doma ..včera som ho cely deň sledovala nezKaśal mi doma ani raz prisaham aj v moci kludne spal ..mám ho dať do skolky? Akoze ja nemam problém ho nechať doma Ale mne sa ozaj javí ako zdravý a nič mu nie je ..
Ved sleduj, ak mas tu moznost... ono je rozdiel, ked v skolke lieta, idu von, idu dnu, ze sa mu spusti sopel je potom normalne, niekedy to ucitelky v skole hrotia ako keby to nebolo prirodzene pri prechode z chladu do tepla... na druhej strane ucitelka nemoze vediet, ci je to len to, alebo sa rozbieha choroba, takze ak mas tu moznost - jeden den doma sa poflakate - a smer skolka...
@juliacenc
@anjelicek26 dakujem vám 🙂
Zajdi k lekarke, nech ho skontroluje ona a tlacivo o tom ze je zdravý
Záleží od posúdenia učiteliek nemusia ho zobrať ak sa im zdá chorí. Mi sme tiež toto stále riešili ráno ho zobrali a za hodinu iná pani učiteľka volala že má soplíky nakoniec to boli alergie keďže v škôlke vetrali a niečo mu dráždilo nos takže smer pediater a ak naozaj nebude mať vyrozu budeš mať pokoj aj v škôlke
Poznam skolky, kde detom fotia sopliska a posielaju mamam ako dokaz. Pripadne ak sa ti to teda nezda, poziadaj ucitelky, ze nech ti ho odfotia.
Podla mna aj tie ucky su ako medzi mlynskymi kamenmi - jedni rodicia tlacia na kontrolu tohoto, druhi to totalne ignoruju. A niekedy aj obojako, podla toho, ci je ich dieta uz po x tej chorobe, budu nastojit, aby ostatne deti boli kontrolovane, alebo naopak, uz si nemozu dovolit volno v praci a tak este nedoliecene dieta supnu do skolky.
A tak jedine riesenie je vzdy sa sama pravdivo pozriet na situaciu a sama sa rozhodnut, sama sa obhajit...
Nechaj 1 den doma a uvidis. Aj mne tak raz povedali. Sledovala som ho 2 dni a nic... soplil, chrcal, lebo za mnou plakal, a ony mu nevyfukali nos. V tom case to uribili viacerym rodicom, ked tak zisťujem...
Posleduj jeden deň a do škôlky
Toto sa mne stalo, keď bol syn škôlkar. Jeden deň som preňho prišla a učiteľka sa mi sťažovala, že syn má sopeľ a mám ho nechať doma. Malému pod nosom naozaj visela "sviečka", ktorú mu zrejme nikto ani len nezotrel. Utrela som mu nos a doma som začala riešiť, ako s prácou a ako sa zariadime s mužom, keď bude musieť byť týždeň doma pre chorobu. Ale, odkedy som malému v škôlke ten soplík utrela, sa mu ďalší už nespustil. Nemal teplotu, nemal kašeľ, nič. Zdravé veselé dieťa. Zrejme sa mu spustil sopeľ, keď prišli zvonku a keďže mu ho nikto neutrel 🙄 tak ho tam mal. Keď bol v poriadku aj na druhý deň ráno, išli sme do škôlky. Učiteľka, samozrejme, ho odmietla zobrať, že veď nám povedala, že je chorý a nemôže do škôlky. Museli sme ísť k Dr., odtiaľ doniesť potvrdenie, že je zdravý a potom ho neochotne zobrali do škôlky. 😠 Samozrejme, že mu nič nebolo a neochorel ani nasledujúce dni.
@dadka1997 tak toto nie je nic moc napad, ak je dieta zdrave ist do cakarne plnej chorych deti...
Inac nic v zlom, ale velmi rada by som vedela, aku kompetenciu maju ucitelky na posudzovanie zdravotneho stavu dietata. Pokial objektivne NEMA teplotu, tak na toto urcite kompetentna nie je...
Ahoj, ja by som ho jeden deň doma nechala, no ak by mu nič nebolo, normálne by som ho dala na ďalší deň do škôlky. Minule mi tak zavolala p. učiteľka, že dcéra plače, má teplotu 37,1 🙄 že sa jej nejako nepozdáva, vybrala som ju zo škôlky, po ceste ihrisko, doma sa šantila, nič jej nebolo, na druhý deň už bola v škôlke a bolo to v poriadku. Učiteľky to tak robia pre istotu...

Sak ho nechaj jeden den a uvidis. Nech maju radost …