Mám pediatričke platiť za CRP test?
Dobrý deň, u detskej pediatričky pravidelne platím 9€ za crp test bez dokladu. Mám sa tam nabudúce ohradiť, alebo je to bežný postup? Poisťovňu máme Dôveru. Ďakujem
@viestta toto mi odpisali z unionu na moju otazku, preco musime doplacat 6€ : Dobrý deň,
ďakujeme za Váš e-mail.,
CRP vyšetrenie je uhrádzané z verejného zdravotného poistenia, je zo strany zdravotnej poisťovne pediatrom priamo hradené v rozsahu danom platnou zmluvou.
Zdravotná poisťovňa v zmysle platnej legislatívy nie je vecne príslušná kontrolovať doplatky u zmluvných poskytovateľov, to prináleží VÚC podľa miesta prevádzky zdravotníckeho zariadenia.
Doplatky nie sú predmetom refundácie poistencovi.
Pokial si vyberá lekárka akýkoľvek poplatok, musí ho mat schválený VUC, tak ako pise
@viestta , cize treba si pozrieť jej cenník, ktorý musí mať vonku vyveseny a po každý krát si pekne pýtať doklad. Inak jej to ide do vačku. A teda pýtať sa na VUC, z akého dovodu jej schvaľujú poplatok, ktorý je hradeny z verejného ZP. Sa mi tu páči, ako nemáte u lekárov problém im platit navyše, co si povedia. Som zvedava, co by ste robili, keby vám to tak povedali na úrade. Ze za podanie toho a toho platíte co ja viem od 2 do 5€. Asi by ste hneď robili bordel, ze?

Moja lekárka ma crp vo svojej ordinácii a tam platím. Tak ako aj za akékoľvek potvrdenie. U detskej lekárky chodíme do labaku o poschodie vyššie a neplatíme nič