icon

Mám pediatričke platiť za CRP test?

mameha7
2. feb 2025

Dobrý deň, u detskej pediatričky pravidelne platím 9€ za crp test bez dokladu. Mám sa tam nabudúce ohradiť, alebo je to bežný postup? Poisťovňu máme Dôveru. Ďakujem

Strana
z2
pininka1
2. feb 2025

Moja lekárka ma crp vo svojej ordinácii a tam platím. Tak ako aj za akékoľvek potvrdenie. U detskej lekárky chodíme do labaku o poschodie vyššie a neplatíme nič

aellea
2. feb 2025

@viestta toto mi odpisali z unionu na moju otazku, preco musime doplacat 6€ : Dobrý deň,

ďakujeme za Váš e-mail.,
CRP vyšetrenie je uhrádzané z verejného zdravotného poistenia, je zo strany zdravotnej poisťovne pediatrom priamo hradené v rozsahu danom platnou zmluvou.
Zdravotná poisťovňa v zmysle platnej legislatívy nie je vecne príslušná kontrolovať doplatky u zmluvných poskytovateľov, to prináleží VÚC podľa miesta prevádzky zdravotníckeho zariadenia.
Doplatky nie sú predmetom refundácie poistencovi.

viestta
2. feb 2025

@aellea takze je to doplatok, ktory si uctuje lekar. Ten mu schvaluju VUC. Ak ma schvaleny cennik doplatkov, tak je vsetko v poriadku. U nasich lekarov za CRP nedoplacame

lienka.7
3. feb 2025

Pokial si vyberá lekárka akýkoľvek poplatok, musí ho mat schválený VUC, tak ako pise
@viestta , cize treba si pozrieť jej cenník, ktorý musí mať vonku vyveseny a po každý krát si pekne pýtať doklad. Inak jej to ide do vačku. A teda pýtať sa na VUC, z akého dovodu jej schvaľujú poplatok, ktorý je hradeny z verejného ZP. Sa mi tu páči, ako nemáte u lekárov problém im platit navyše, co si povedia. Som zvedava, co by ste robili, keby vám to tak povedali na úrade. Ze za podanie toho a toho platíte co ja viem od 2 do 5€. Asi by ste hneď robili bordel, ze?

aellea
3. feb 2025

@lienka.7 ves preto som pisala na Union, ze prwco de. pyta poplatky. Doklad k tomu dava. Co mam kvoli tomu menit lekara? 🙂

Strana
z2