icon

Máme doma nezaočkované dieťa?

adel22
14. feb 2013

Takúto diskusiu som tu ešte nenašla a keďže aj ja patrím k tým, čo doma má neočkované dieťatko, zaujímajú ma aj Vaše skúsenosti. Poprosím -nerozoberať tu či dieťa dať očkovať a či nie, čo ak nedám- kto ma môže sankcionovať a pod.- pre tých sú určené iné diskusie...názov tejto hovorí sám za seba, kto by sem mal prispievať. Ďakujem vopred za všetky príspevky a teším sa na vaše príbehy🙂

Veľa zdravíčka prajem všetkým detičkám! 😉

Strana
z3
bubulka722
28. júl 2013

@ywet72 Ja som s ovocím a zeleninou začala naplno minulú sezónu. Všetko čo bolo som jej ponúkala, pred ňou som si na tom sama pochutnávala a rozprávala jej aké je to dobručké a zdravučké. To mala 1,5 roka. Mrkvičku som jej bud odšťavila alebo nastrúhala. Tak jej moc nechutila a sama si začala zúbkami odrypovať ako sa jej dalo. Naučila sa min. rok na všetko čo je tu bežne pestované. Začiatkom jari mi chodila do skalky s bylinkami a stále jedla pažítku a keď vyrašila petržlenová vňať, tak sa pustila aj do nej. Momentálne fičíme naplno na rýbezliach, justoch, marhuliach, mrkve, paprike (tú si sama odtrhne a celú ju vonku zje), rajčinách a hrachu. Ak chceš aby sa naučila na ovocie a zeleninu, tak jej ju stále ponúkaj. Iná možnosť ako ju motivovať tým aké je to dobré a zdravé asi ani nie je. Čo sa túto sezónu naučí jesť, budúcu bude pre ňu samozrejmé. Držím palce! 😉

bubulka722
28. júl 2013

@hrasiak Ten vit. D od Swansonu máme aj my. Vigantol som jej odmietla dávať. Vit. C máme z DM "Das gesunde plus". Momentálne neberieme žiadne vitamíny, stačia nám v prirodzenej forme.
Do zhruba 2 rokov som jej nedávala nič sladké a žiadne mäso ani mliečne výrobky. Miesto toho bola na cicíkoch zavesená každú chvíľu, jedla množstvo orechov (pripravovala som mletím najskôr mlieko). obilnín v kašiach a strukovín v polievkach. Mäso jej hrozne zachutilo, takže od 2 rokov je aj mäso. Snažím sa kupovať z domáceho chovu ak sa dá a z mliečnych výrobkov len maslo a doma robený jogurt. Sladkosti kupujeme máličko, pečiem doma koláče aj 3 krát do týždňa, ale len s hnedým cukrom.

Manželovi stačilo pár článkov na nete a hneď mi môj zámer neočkovať odsúhlasil. Okrem toho máme vo svojom okolí deti, ktorým očkovanie poškodilo zdravie, takže nebolo nad čím rozmýšľať. Nikoho ja vo svojom okolí o mojom názore nepresviedčam, ale na druhej strane bez problémov poviem, že neočkujeme. Nehanbím sa za to, že sa snažím o čo najlepšie zdravie pre svoje deti. Hanba je na strane rodičov, ktorých ani nezaujíma čo sa ich dieťaťu dáva za vakcínu a aké sú možné nežiadúce účinky.

bibio
28. júl 2013

Mám 4 ročnú, zaočkovanú len TBC. Potom mala kontraindikáciu očkovania - od 10. týždňa brala kortikoidy a potom som odmietla. Kojená bola len mesiac, aj to s dokrmovaním. Zdravú stravu odmieta ("maminka aj som sa taka nalodila, že nelubim zeleninku"😀), neje mäso (len slaninu a kuracie kože - no fuj, to čo vyhadzujem ona zbaští). Chodíme všade (často po doktoroch - len na kontrolu jej základnej diagnózy, všade chorí ľudia...), dovolenky Turecko, Tunis... Prekonala ovčie kiahne ako 14 mesačná (dostala ich odo mňa, ja som ich schytala u pediatričky, kde sme boli spolu), ja som sa nevedela týždeň pohnúť, ona bola pol dňa kľudnejšia ako zvyčajne. Inak len občas soplíky (ja som chorá častejšie a nedostane ich odo mňa, aj keď sa ku mne túli celé noci). Často je vonku aj so špinavými rukami (od piesku), keď ju niekto ponúkne. Denne je v kontakte so psíkom, vonku hladká všetky mačky, čo stretne (ak sa jej dajú🙂)Od 2 rokov má atopický ekzém. Takže aj nekojené dieťa, odmietajúce zdravú stravu a s pohľadu mnohých matiek správajúce sa rizikovo môže byť zdravé 😉

zigzag
28. júl 2013

@adel22 ahoj ja mam 2 rocneho fesaka,tiez sme neockovali, takze je "cisty" .Snazime sa zdravo,niake ecka, domaca strava, vela suroveho ovocia zeleniny, obilnin a tak. chodime na pieskoviska aj na ihriska, vsade, s ohladom na vek, co znamna, ze urcite sa vyhybam rizikam, ako verejne bazeny, a podobne, v case chripok s nim nechodiem na miesta kde je prilis vela ludi... , asi tak 🙂

hrasiak
28. júl 2013

@bubulka722 ano, ten vitamin C z DM mame aj my - zabudla som nan 🙂 a od kedy si davala dcerke tie "orechove" mlieka ? Robila som zatial iba makove, ale dcerke som nedala.....

zigzag
28. júl 2013

@hrasiak ja som volakedy tiez davala dm, ale nasla som lepsi,prirodny, nie sinteticky takte teraz mam praskovu aceloru, pouziva sa vlastne rovnkako ako z dm, 🙂 keby som na neho prisla skor, tak urcite sme na tomto od zaciatku, dalej melasa je dobra tiez, papame vela semienok, orieskov, mak,,konopne semienka, su super, avokado, vela strukovin, cicer milujeme, cervenu sosovicu, fazulu, v case pechladnutia oreganovy oljej, je super, pocas zimy vit D, manuka med, makove mecka robiem aj ja, aj kokosove ci orechove, kravske vobec nepijeme, akurat sem tam urobim, krupicku, alebo wafle, ale inac do varenia dava kokosove mieko, nekupujeme pribinaky, alebo take, kupim smotanu kyslu, tvaroh, maskarpone, a urobim mu doma neaky termix, ci ovocny tvaroh, bez ecok ci zahustovadiel, a tak,,,,

bubulka722
28. júl 2013

@hrasiak Začala som s tým, keď mala vyše roka. Najskôr jej chutili ale nakoniec zostala len pri mojom mlieku. Od cca 20 mesiacov je orechy celé, má ich namiesto sladkostí.

@bibio Nikto netvrdí, že jedinou možnosťou byť zdravý je zdravá strava. Zachovať si zdravie je už ale o niečo náročnejšie. Myslím, že obmedzením E-čok, farbív, konzervantov, a všetkej chérmie počas života je to možné. 😉

monulicka
13. aug 2013

@adel22 ja som nasla nieco ako statistiku tu http://www.cez-okno.net/clanok/ockovanie/ockova..., ale nakolko to je relevantne neviem..ale zaujimave citanie 🙂

angy29
3. sep 2013

Ahojte sorry ze tak neskoro 🙂 maleho som plne dojcila len pol roka, po prvej navsteve na sk ho moja mama niecim natiskala, tvrdi ze nejeakou kasou ale to uz asi nezistim, tak sme boli asi rok len na ovoci a zelenine a samozrejme mlieko len moje do 3 .teraz pijeme sojove, mandlove a kade ake okrem zivocisneho 🙂 tak sa drzte detom maso nedavajte je to nezdrave 😉 samozrejme aj pre vas . zvviratka mam rada preto ich nejem

monulicka
3. sep 2013

@zigzag prosim Ta, ako robis tie orechove mlieka? vdaka za tip :-ň

zigzag
7. sep 2013

@monulicka na mandlove potrbujes osupane mandle, namocis ich do prefiltrovanej vody, alebo prevarenej studenej, nechas ich postat, cca4 hodiny, niektore recepty su take , ze nenechavaju odstavat, a hned mixuju,,,, poriadne pomixujes a precedis cez sitko a mas miecko, mozes dat med javorovy sirup, ked na osladenie, makove je tiez dobre, tiez do vody mak das a nechas cez noc, poriadne mixovat, a precedit, ma vela vapnika, a kokosove je najednoduhsie a aj sa najlepsie pije, das kokos postruhany do teplej vody a mixujes , precedis a mas, je najchtnejsie, a po mixovani a vychladnuti normalne vidno vrstvu kokosoveho oleja na vrchu mlieka, 🙂 da s robit aj z vlasskych orechov, ryze...

bonoslav
12. sep 2013

cavte baby, sorry ze narusam tento babsky spolok. Ale trochu sa zacinam to tieto veci zaujimat. Uplne s Vami suhlasim vo vsetkom. Zvazujeme aj my ci ist do ockovania alebo nie. Stanoviska okolia su strasne. Ludia voci nam vystupuju az agresivne, ked vyjadrime svoj nazor a to nehovorim ked sa "prizname" ze jeme zdravo a BIO. 🙂

Mam na Vas ale ine otazky:
1. Ako ste riesili odmietnutie ockovanie ?
2. mozete odporucit nejaku dobru pediatricku, pediatra ktory ma s tymto pochopenie ? poslite mi to prosim na email (BA)
3. Nemate strach ze tym mozete uskodit v neskorsom veku ?

Dakujem

mirusko666
28. dec 2013

@bonoslav taketo info davat niekomu do mailu je zabijanie sance v klude neockovat svoje dieta .......kazdy nech zisti od znameho ....co ak je bonoslav iba clovek co zbiera info pre farmaceutov ...... 😝 ja osobne info mam kde netreba ale len tak to nedam bars komu ......... 😉

vroni
28. dec 2013

aj ja mam doma neockovancov (jedneho od roka, jedneho zatial a aj do buducnosti celkom bez), stravujeme sa podla moznosti rozumne (tj. snazime sa o co najviac biostravy a samodopestovania - co je v centre velkomesta dost fuska 😎 ), vyhybame sa ako sa len da obilninovym (cize aj sojovym) svinstvam a beznemu cukru, kase som nedavala malej nikdy (a prezila v zdravi), maly je zatial na mojom mlieku (ako inak 😉 ), v karte u doktora maju obaja zalozeny nesuhlas rodicov s akymkolvek ockovanim (ockovanie je tu nepovinne), rovnako mala v skole (urad hygienika tu ma bohumily zvyk chodit ockovat do skol deti, ktorych rodicia sa nebrania ako levy. Takze 2 x zaockovane dieta tou istou vakcinou v rovnakom case nie je nijaka zriedkavost 😠 ) Krpana ma prekonane ovcie kiahne a rubeolu, osypky sa na skole tiez sporadicky objavuju, tak tipujem, ze ich skor ci neskor schyta tiez, zriedkavy je jedine mums, ten budeme mozno u maleho raz ockovat (tak v 16-17 rokoch, skor urcite nie) S ockovanim u nas nesuhlasim hlavne ja, chlap si vypocul moju mienku, nenamietal, ale vlastny nazor sa mu budovat nechce, tak proste suhlasi s tym mojim (jo, jo, lenivost je bestia 🙂 )

danielmarkosara
20. feb 2022

@jazmina83 dobrý, môžem napísať sš?Ďakujem

alenatomova
7. dec 2023

@awalancha3 Len kde teraz zohnať taký mumps? Podarilo sa vám niečo z trojice MMR zohnať?

Strana
z3