icon

Máme ísť na pohotovosť, alebo zavolať detskú pohotovosť domov?

rebekamarcusko
15. feb 2015

Dobre rano mamivky,mame taky problem 2rocny syncek od vcera vracal asi 11krat,vsetko co vypil z neho vyslo,v noci mu to preslo ani nevracal ani nic a od dneska rana ma hnacky. Hnackoval tri krat. Co si nyslite co by mu pomohlo?

monhla
•
15. feb 2015

Ja som bola s malou radšej na pohotovosti už po pár hodinách vracania a hneď bola hospitalizovaná, lebo bola dehydrovaná ☹ Malé deti sa môžu dehydrovať veľmi rýchlo. Mala takmer 2 roky. Kamošku s malým tiež hospitalizovali, lebo vracal a zistili mi rotavírus ☹
Takže ak máš odvoz, šup šup na detskú potovosť a ak nie tak zavolaj.

P.S. dúfam, že to nie je nič vážne, ale pri deťoch treba byť radšej prehnane opatrný, ako niečo zanedbať.

jana_eyre
•
15. feb 2015

zavolaj 112 a opytaj sa ako postupovat - tak som to riesila ja, ked bolo zle a nevedela sa rozhodnut..

stankabk
•
15. feb 2015

Mozes zavolat pohotovost a informovat sa. Moja dcera mala 6 rokov a neklesali jej teploty, bola noc, tak som zavolala, co robit. Boli mili, nekricali, poradili. Aj ked v Tvojom pripade by som asi sla, lebo je malinky.
Davaj malemu tekutiny po lyzickach s casovym odstupom. Nie pit s flase, alebo pohara, ked ta vracka. Drzim palce

babyangel
•
15. feb 2015

ja som mojej dala na hnacky a zvracanie smectu...pomohlo jej to...a vela vela tekutin...a proti hnacke su dobre banany

sense
•
15. feb 2015

davat pit po lyzickach....dat rehydratacny roztok...podla moznosti vynechat mliecne vyrobky...na hnacku je dobra varena ryza alebo odvarz z ryze....dusena mrkva...banany ale nie uplne prezrete...

lopieta
•
15. feb 2015

Ak ma hnacky a vracia, davaj mu caj sladeny hroznovym alebo ovocnym cukrom, aby mu neklesol cukor, my sme skoncili na 8 hodin v nemocnici na infuzii, lebo nam odpadol kvoli tomu, ze nejedol a nemal cukor. A po lyzickach to treba davat. 3lyzice kazdych 10 minut a ked to znesie zaludok, tak moze pit uz viac. A davaj banan, horku cokoladu alebo ryzu

sissy27
•
15. feb 2015

V prípade vracania podávať slabý čierny čaj, trošku osladený a vlažný, určite nie vodu, a kulíšek roztok... Pri hnačke detto, plus varená ryža s mrkvou, tmavá čokoláda, čučoriedky (môže byť aj kompót)

1234lubka
•
15. feb 2015

nas s takym problemom hned poslali do nemocnice...rotavyrus....nic prijemne toto uz je vela 11krat???? 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 decko musis mat riadne dehydrovane a malatne...do nemocnice

bellamafia
•
15. feb 2015

Tak ako radia baby ale pre istotu chod s nim na pohotovost...moja mala to iste vygrcala vsetko a skoncili sme na infekcnom.....zistili jej dehydrataciu pritomnost Rota virusov negativna a ked ju pustili z Blavy,mi volali ze prekonala Noro virus....nie je to tak davno a to uz je velka...chod radsej nic netreba podcenovat....drz sa a malinkemu prajem hoooodne zdravicka 😉

sopevka
•
15. feb 2015

Urcite chod na pohotovost. Mozre ist o zapal slepeho creva!

henas
•
15. feb 2015

Ako sa tu mozes pytat zien...ked dvojrocne dieta ti tolko krat vracalo...musi byt riadne dehydrovane...rovno sa zbal a mozete ist do nemocnice..ani na pohotovosti ti nepomozu..mrovno ta tam.poslu...treba si kuput domou na buduce biogaja protectis sacky..na rehydrataciu..je to roztok ako kulisek bol..a davat po lyzickach..
A tiez pomoze aj smecta.aj proti vracaniu aj hnacke..plus probiotika. Drzte sa

lucy125
•
15. feb 2015

Fuha 11x?? a čo ešte robiš s nim doma?? mala si byt okamžite na pohotovosti,ked mal moj syn 1,5r tak doma vracal 3x a už sme leteli k našej Dr.kde mu dala tabletky Costi,ktore ihned zabrali a prestal vracat.11x to je už moc aj na dospeleho.

dejka77
•
15. feb 2015

Toto mali aj moje deti. Vracali tiez viackrat, ale preto, lebo nedostali vsetok obsah zaludka von na prvykrat. Takze si nemyslim, ze je to nieco nenormalne. Ked je v zaludku este stale kusok potravy tak to bude drazdit na vracanie. Z prispevku som pochopila, ze zvracal aj vodu. Co tiez nie je nic zvlastne pri podrazdenom zaludku. Vtedy treba davat len male mnozstva s urcitym casovym rozostupom aby dieta nevyvracalo aj to. Tiez tu bol spominany hydratacny roztok, to je velmi dobra vec.
No v kazdom pripade je dobre urcite zajst k lekarovi aby on posudil situaciu.

isabel11163
•
15. feb 2015

určite choď na pohotovosť dieťatko bude dehydrované a bude potrebovať doplniť tekutiny aj minerály stratená zvracaním a hnačkou v podobe infúzie..

slavka1307
•
15. feb 2015

Čo ešte robíte doma ? Keď pozerám, že ste aj tehotná ! Chcete ohroziť bábätko ? Určite ísť na pohotovosť.

rose32
•
15. feb 2015

To bude crevna chripka.nemusi byt hospitalizovany,len ked 3 dni nebude lepsie uz pot.sa riesi hospitalizacia alebo ine