Máme pokračovať s užívaním antibiotík?

erika8988
10. nov 2012

ahojte maminky potrebujem radu mam 1a pol rocneho synceka.. prvý krat mi dostal natku .. uz dnes vecer mal teplotu 37,4 a cez den 37,7 tak som sa rozhodla ist na pohotovost ak sa mu chytilo stoho hrdielko.. Na pohotovosti mi dali antibiotika PENBENE... dosli sme domov. vyspal sa a zrazu nema ani pelotu ani soplik nic je culi na nespoznanie ... a teraz neviem ci mu mam davat tie natibiotika.. nechcem mu zatazovat zbytocne zaludok tak vas poprosim o radu...:(dakujem velmi pekne...

sampo
10. nov 2012

Antibiotika na nadchu? To je trochu divne. A co ti povedali? Ak mu nic nie je, tak mu nedavaj. Ved do pondelka ked tak nejako vydrzite a mozes ist k vasej pediatricke.

jasmika
10. nov 2012

ja mám taký pocit že tí doktori to už troška preháňajú s tými antibiotikami... Minule som bola tiež s dcérkou a ani sa jej poriadne nepozrela do hrdla a hhned šupla rovno 2 antibiotík, jedny lokálne na hrdllo a jedny na prerorálne užívanie 😒 😒 lokálnymi som striekla asi raz alebo dva a tie prerorállne som nechala v chladničke týždeň pre prípad, že by sa mi nepodarillo zvládnuť to prírodne... A potom som ich vyhhodila... Kúpila som koloidné striebro.. a zvládli sme to.. o týždeň na kontrole sa ma doktorka pýtala či som poctivo dávala atb až do konca.. "JASNÉÉ" som jej povedalla.. a ona no vidíte ako sa to pekne poliečilo 😀 😀 😀 😀 hej, ale nie s jej antibiotikami... 😀 😀 😀 😀 veľa zdravíčka... Môžem poradiť, tvaroh na hrdlo-sťahuje zápaly, ak je horúčka tak aj sťahuje trošku horúčku, mätovo,medovkovo, feniklový čajík....med, cibuľa... atd 😀
rozhodnutie je samozrejme na tebe 😀

monikamajova
10. nov 2012

to je typická pohotovosť atb a bežte domov ☹ keby vám aspoň pichli CRP.....ja si myslím,že ak aj by mu teplota vystúpila,zvládnete to aj bez atb a v pondelok určite ráno zavolaj doktorke a možno ani nebudeš s ním musieť ísť....lebo niekedy mám pocit,že čím viac mamičky chodia po doktoroch,tým viac bacilov nachytajú.. 😒 to by musel mať aspoň 38,5-39 na začiatku

natalinkaco
10. nov 2012

Ahoj, ja nie som tiež za zbytočné zaťažovanie organizmu antibiotikami, naši doktori ich veľa krát predpisujú, aj keď to vôbec nie je potrebné, pritom by sa mali predpisovať len v živote ohrozujúcich prípadoch. Ja by som ti radila dávať šípkový čaj s medíkom a s vitamínom C, veľa ovocia a zeleniny, zeleninové polievočky, slepačí vývar a vylúčiť mliečne výrobky a mäsko kým sa maličký úplne nevylieči.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slady
10. nov 2012

kasli na atb ved mu nic nie je, vies kolko krat mal moj zvysenu teplotu "len tak z nicoho" den, niekedy dva a preslo to same? to sa len jeho organizmus stretol s nejakym bacilom, zabojoval a statocne sa ho zbavil aj pomocou zvysenej teploty, nepotrebuje pomoc od atb tak mu ich nadarmo nedavaj, iba so mu zrusis mikrofloru v crievkach, oslabis imunitu a po vybrati atb ti skor ochorie.

lenka268
10. nov 2012

Tiez by som to malemu nedala, zatial cvhalabohu nemal ani jeden krat klop klop klop, ked ale bude treba tak ich uzivat samozrejeme bude. Nasa pediatricka vzdy zoberie z presteka krv na urcenie CRP, tak to ma byt podla mna a nie zbytocne davat antibiotika. Ak by sa mu stav zhorsil tak v pondelok chod k vasej lekarke nech mu spravi CRP , ak by mal teplotu daj sirup na teplotu. Teda ja by som tak urobila.

janinah
10. nov 2012

nedávaj,počkaj ako bude,sú už predpokladám royrobené na sirup,takže ak bude treba,tak mysli na dobu použitia tuším 10 dní po urobení v lekárni

desszi
10. nov 2012

Jednoznacne nie, nadcha je vacsinou virusoveho povodu, atb su na bakterialnu infekciu a preventivne sa nemaju (resp.nemali by sa podavat). Zda sa, ze syncek problem zvladol, pokial nebude ani do pondelka ziadny iny problem, ani by som s nim k lekarovi nechodila, pretoze v ambulancii je velka sanca, ze chyti nejaku pliagu. Telo sa dokaze vysporiadat s mnohymi problemami aj bez pomoci lekarov. Suhlasim plne s radami @natalinkaco

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rose1988
10. nov 2012

Ked ides s takým malým babom na pohotovosť tak ti predpísu antibiotika. Sa pamatam, ze som raz volala lekarke mimo sluzby ze ma moja mala horucky ona mi povedala ze ich mam sledovat a dat nurofen, popripade zabali ale ked ich nebude mat naozaj visoke tak s nou nemam ist na pohotovst lebo nam zbytocne predpisu atb. Na druhý den sme isli ku lekarke urobila CRP vysetrenie a zistilo sa ze netreba atb.

sorciera24
10. nov 2012

na pohotovosti daju vzdy ATB, v tomto pripade by som asi pocakla.....(urobit CRP....pre taketo pripady uz som sa poistila a nakupila si vlastne CRP 😀 )

calistka
10. nov 2012

😕 😕 😕 😕 sa cudujem, ze si vobec sla na pohotovost pri mierne zvysenej teplote a nadche

hradnapani
10. nov 2012

odporucam zaobstarat si knihu "Jak pecovat o zdravi ditete navzdory vasemu lekari". Celkom dobra pomocka pri rozhodovani, kedy sa vybrat za lekarmi.
S takouto teplotou a soplom naozaj netreba chodit za lekarmi a uz vobec nie na pohotovost. Podla toho, co pises, uz by som v podavani atb nepokracovala. Nielenze zaludok, ale aj pecen trpi.