icon

Mamičky autistov

28. sep 2022

Dobrý den, ak su tu maminky autistov. Ako sa vaše deti správali v dojčenskom veku? Kedy ste prisli nato, ze s dieťatkom nie je nieco v poriadku? A ako prebiehala diagnostika? Prosim iba mamky, ktoré si tym prešli
Dskujem

Strana
z2
andrea19841984
21. dec 2023

@trojnasobnamama prosim vy mate obrnu ci autizmus?ked pisete ze obrna sa vam nevyhla my mame ctp ckp a torticollis a doslova skor utekame nez aby sme v klude chodili,nepozera na nohy nevie aj zoa vyjst po schodoch za jednu ruku so zabradlim atd.aj zla jemna mozorika,echolalie,aj horsi ocny kontakt..no v 2rokocj sa to u vas vyjasnilo?nas ma 19mes.

trojnasobnamama
21. dec 2023

@andrea19841984 dcera ma aj detsku mozgovu obrnu aj detsky autizmus.Doležite je postoj ako dieťa drži telo.Naša mala krčovity postoj s ohnutymi kolienkami .casom a cvičenim sa uvolnovala.Autizmus sa začal prejavovať po 2roku a bolo to horšie a horsie.Teraz ma dcera 9rokov a nerozprava,je plienkovana ,nerozumie.

andrea19841984
21. dec 2023

@trojnasobnamama boze tak toto ma uplnw desi,mame syna 19mes a peoste tiw echolalie su u nas pobehovanie,nechce sa so mnou hrat,ma porozumenie take zkladne a vie aj hovoeit no nespaja slova aj ked vie slovo podstatnw i sloveso i podl kartulky tri slova spoji ale proste v beznej reci to neda,nechce samostatne jest,spickuje niekedy,nevie kludne ist skor musi akoby utekat,doma povehuje vonku chce na rukach byt,miluje knihy,ukazuje v nich aj proste super slovna zasoba len sa teda obavam regresu a ma neskutocny nepomwr medzi pravou a lavou stranou ctp clp a nwma pinzetbuchop na jednej,takze moze dojst k regresu🙈kedy strati slov zasobu

xsuzannex
21. dec 2023

@andrea19841984 19 mesiacov je este velmi skoro na nejake zavery.. u takychto deti je opakovanoe normalne. Moj mal 3, este nespojil dve slova do vety.. nastupil do skolky a vtedy zacali echolalie. Este na na rec cas.

andrea19841984
21. dec 2023

@xsuzannex no len on podla kartulky ked mu ukazem povie i teroslovnu vetu,pozna i podstat meno i sloveso aj ked sa opytam kto je to co robi on vie odpovedat,preto je divne ze ma ani zrakom ani slovne nekontaktuje ani gestom ze mama daj alebo mama pod mama pozri,povie len neurcitok a bez pozrenia na mna ze podat pomoct hore nalepit atd…ked odchadzam lucim sa s nim tak proste ani nezakyva a ked pridem pokial nechce nakojit tak si dalej cita s tatom knihu akoby sa nechumelilo

andrea19841984
21. dec 2023

@xsuzannex a tie echolalie aj vymizli?

xsuzannex
21. dec 2023

@andrea19841984 vymizli na 90% ked je nejak vyhodeny z kontextu tak obcas sa objavia ale da sa s nim celkom. U nas je teraz problem ze sa cykli vk vlastnych temach a tazko ho naladit aby dajme tomu odpovedal na moju otazku o pocasi ked on sa teraz pyta na jedlo (to len priklad).. inak rozmyslam,mam doma este 18 mesacnu dcerku a akoze kontakty naviaze aj zdiela pozornost ale rec nula bodov.. par slov..

andrea19841984
22. dec 2023

@xsuzannex aha tak to je skvela sprava,so mnou zdiela inak pozornost iba ze mi nieco podava no nekukne pritom na mna,nechce si kotulat loptu a max hidi ale chytat odo mna uz nie ani od inych

andrea19841984
22. dec 2023

@andr
@xsuzannex u nas do vsetkeho kusok sa dve sekundy povenuje nejde mu to a ide prec a pobehuje a neustale tie iste veci

januska2
2. jún 2024

@thereisabear dobrý deň a môžem vedieť ako ste dopadli ? Dúfam že chlapček je zdravý. Ďakujem

thereisabear
3. jún 2024

@januska2 tak autizmus má

januska2
Autor odpoveď zmazal
thereisabear
3. jún 2024

@januska2 napíšem vám správu

zara_24
12. jún 2024

Chcem sa opytat ako ste natom dnes🙏🏻

Strana