icon

Miestnosť obalená penou v škole pre autistov. Čo znamená?

siboligate
3. júl 2026

Zdravim stretli ste sa už s niečím podobným? v ZŠ pre autistov je malá miestnosť obklopená bielou penou v ktorej nieje nič len svetlo,vie mi niekto vysvetliť na čo sa používa a či je to v poriadku?

anonym_c4ca15
3. júl 2026

Ak maju amok aby si neublizili?

anonym_0280a3
3. júl 2026

@siboligate co? U nas v skole je oddychova miestnost v pripade mentalneho zahltenia. Velke zvukove podnety napriklad. Nevidela som ju. Syn to nikdy nevyuzil..

anonym_8dfce9
3. júl 2026

Nie tiež máme na škole triedy pre autistov.

siboligate
autor
3. júl 2026

skôr nás zarazilo to že tá miestnosť sa nachádza v ZŠ syn chodí do MŠ nie je agresívny ani nechytá amok v škôlke si ho vždy chvália že snim nie sú žiadne problémy ale dnes odbehol do tej miestnosti a nechcel odtiaľ ísť preč

anonym_7641f4
3. júl 2026

Snoezelen

siboligate
autor
3. júl 2026
@anonym_7641f4

Snoezelen

majú aj takúto miestnosť,lenže táto bola úplne malička nebolo v nej absolútne nič len steny oblepené bielou penou

anonym_893fd4
3. júl 2026

Čo na tom podľa teba nie je v priadku?
Nejaké dieťa má amok? Tam sa môže vyzurit bez toho aby si nejak vážnejšie ublížilo. Veď je to výborne. To dieťa je mimo ostatných deti, nikto naň necumi, môže zúriť a nervacit “v súkromí”

Veď na škole sú rôzne deti. Nielen tvoj syn. A že sa mu tam páčilo? No veď to je fajn. Svätý kľud a sám
Dnešným rodičom sa nedá vyhoviet

anonym_c4ca15
3. júl 2026

A hlavne je to bez akychkolvek podnetov. Ja mam v triede v beznej skole autistu a ten je neskutocne agresivny.

anonym_893fd4
3. júl 2026
@anonym_7641f4

Snoezelen

@anonym_7641f4 toto nie je snoezelen

kacena4
3. júl 2026

je to bezpodnetova miestnost, keďže deti s pas su casto prepodnetovane vonkajsim okolím, zvukmi, farbami, pachmi... takáto miestnost im pomoze "ukludnit sa" a bie je to snoezelen

anonym_a29a33
3. júl 2026

Mam syna autistu,v Tirol mal takuto miesnost v skole,kde bola mala lampa s meniacimi sa farbami a projektorom na stenu a postel.Ked videli ucitelky na detoch ze uz je to na nich moc vzali ich po jednom sa ukludnit.

andrejka1974
3. júl 2026

@siboligate podľa mňa je to miestnosť kde sa vie agresívne dieťa ukľudniť , asi by som takéto niečo prijala pre moju dcérku ale tá pena by tam Adi dlho nevydržala rada likviduje veci

marca12
3. júl 2026

@siboligate To bude deeskalacna,bezpodnetova miestnost sluzi na ukludnenie. Oblepena je,aby si pri amoku neublizili.

mogaa
Včera o 08:27
@siboligate

majú aj takúto miestnosť,lenže táto bola úplne malička nebolo v nej absolútne nič len steny oblepené bielou penou

@siboligate ak má dieťa asbergera a je zlostné tak ho tam dajú aby si neublížilo....svetlo ho zároveň ukludní....synovi sa to páčilo lebo to bolo pre neho niečo nové ....je to uplne normálne a uplne v poriadku....

vladi4444
Včera o 08:33

Ako už písali predom nou bezpodnetova miestnosť a je skvelé, že daná MŠ má. Nejde tu o kazajku, ale keď je dieťa prestimulovane tam sa vie ukludnit. Prečítajte si o tom niečo. 🙂

siboligate
autor
Včera o 08:48

Ďakujem všetky za odpovede

xsuzannex
Včera o 17:11

Nizkopodnetova miestnost. Da sa tam pracovat s detmi s poruchami pozornosti, adhd, pas.. nie je tam nic co by ich vyrusovalo pri praci..

ankare
Včera o 17:26

@siboligate Wau, to kde je taká skola? Bezpodnetova miestnosť je nutnosť. 👏