Miestnosť obalená penou v škole pre autistov. Čo znamená?
Zdravim stretli ste sa už s niečím podobným? v ZŠ pre autistov je malá miestnosť obklopená bielou penou v ktorej nieje nič len svetlo,vie mi niekto vysvetliť na čo sa používa a či je to v poriadku?
@siboligate co? U nas v skole je oddychova miestnost v pripade mentalneho zahltenia. Velke zvukove podnety napriklad. Nevidela som ju. Syn to nikdy nevyuzil..
Nie tiež máme na škole triedy pre autistov.
skôr nás zarazilo to že tá miestnosť sa nachádza v ZŠ syn chodí do MŠ nie je agresívny ani nechytá amok v škôlke si ho vždy chvália že snim nie sú žiadne problémy ale dnes odbehol do tej miestnosti a nechcel odtiaľ ísť preč
Snoezelen
Snoezelen
majú aj takúto miestnosť,lenže táto bola úplne malička nebolo v nej absolútne nič len steny oblepené bielou penou
Čo na tom podľa teba nie je v priadku?
Nejaké dieťa má amok? Tam sa môže vyzurit bez toho aby si nejak vážnejšie ublížilo. Veď je to výborne. To dieťa je mimo ostatných deti, nikto naň necumi, môže zúriť a nervacit “v súkromí”
Veď na škole sú rôzne deti. Nielen tvoj syn. A že sa mu tam páčilo? No veď to je fajn. Svätý kľud a sám
Dnešným rodičom sa nedá vyhoviet
A hlavne je to bez akychkolvek podnetov. Ja mam v triede v beznej skole autistu a ten je neskutocne agresivny.
Snoezelen
@anonym_7641f4 toto nie je snoezelen
je to bezpodnetova miestnost, keďže deti s pas su casto prepodnetovane vonkajsim okolím, zvukmi, farbami, pachmi... takáto miestnost im pomoze "ukludnit sa" a bie je to snoezelen
Mam syna autistu,v Tirol mal takuto miesnost v skole,kde bola mala lampa s meniacimi sa farbami a projektorom na stenu a postel.Ked videli ucitelky na detoch ze uz je to na nich moc vzali ich po jednom sa ukludnit.
@siboligate podľa mňa je to miestnosť kde sa vie agresívne dieťa ukľudniť , asi by som takéto niečo prijala pre moju dcérku ale tá pena by tam Adi dlho nevydržala rada likviduje veci
@siboligate To bude deeskalacna,bezpodnetova miestnost sluzi na ukludnenie. Oblepena je,aby si pri amoku neublizili.
majú aj takúto miestnosť,lenže táto bola úplne malička nebolo v nej absolútne nič len steny oblepené bielou penou
@siboligate ak má dieťa asbergera a je zlostné tak ho tam dajú aby si neublížilo....svetlo ho zároveň ukludní....synovi sa to páčilo lebo to bolo pre neho niečo nové ....je to uplne normálne a uplne v poriadku....
Ako už písali predom nou bezpodnetova miestnosť a je skvelé, že daná MŠ má. Nejde tu o kazajku, ale keď je dieťa prestimulovane tam sa vie ukludnit. Prečítajte si o tom niečo. 🙂
Nizkopodnetova miestnost. Da sa tam pracovat s detmi s poruchami pozornosti, adhd, pas.. nie je tam nic co by ich vyrusovalo pri praci..

Ak maju amok aby si neublizili?