icon

Mamičky takmer vždy zdravých detí, ako to robíte?

melisssaa
17. mar 2017

Mamičky detí, ktoré bývajú málokedy choré, čomu podľa Vás vďačíte za dobrú imunitu detí? Odkedy naše dve deti nastúpili do kolektívu, čo už je viac než rok, sú neustále prechladnuté, ukašlané, s teplotou. V zimných mesiacoch boli viac doma než v školke... Pritom sa naozaj snažíme dbať na to, aby boli denne vonku, mali dosť spánku, dodržiavame pitný režim, varíme skor zdravo, do školky nikdy nejdú, kým nie sú úplne doliečení, nepreťažujeme ich žiadnymi krúžkami... Prosím, čo zaberá na posilnenie imunity Vám, alebo aký máte životný štýl? Budem vďačná za každý tip. 🙂

Strana
z3
anabeth
17. mar 2017

@oli18 ... úplne k veci... už aby sme žili len z tých vitamínov v tabletkách... ináč nechápem- ani po treťom prečítaní tvojho príspevku, čo si tým chcela povedať

oli18
17. mar 2017

@anabeth Nič si z toho nerob, nie si jediná 🙂

katarinamarkova
17. mar 2017

@melisssaa
- pohyb
- strava
- čerstvý vzduch
- zdravý kontakt s bacilmi, vírusmi, špinou od malička
- otužovanie
- pohyb ( ten pridávam ešte raz zámerne )
- maso z dvora, maso z lesa.....ovocie a zelenina zo záhrady......tak ako aj maso, zelenina, ovocie z obchodu, nejaký ten brumík tiež.....z každého rožka troška.....bylinky z lúky, med od včelára
- psychická pohoda

5petusik55
17. mar 2017

Najdôležitejšie je byť na čerstvom vzduchu za každého počasia🙂. Účinná je kombinácia aloe gelu + kids, príp. len jedno z toho. Napíšte ak chcete poradiť🙂

kristalova_slza
17. mar 2017

@janush
mozem sa spytat, co trenuje dcera 5x do tyzdna??? Mame skoro 6 rocneho syna a neviem si to predstavit 😨
dakujem

papricka33
17. mar 2017

@melisssaa myslím že pre imunitu deti robíš dosť. Neviem ako to máte s interierovymi ihriskami, či nákupnými centrami, ak áno, tak radšej nie. Vyhýbať sa ako čert krížu 😉 Dnes je v tomto smere zlá doba. Deti sa dnes stretnú s omnoho komplikovanejsim koktejlom bakterii a vírusov. Staršie učiteľky často hovoria, že takto choré deti ako dnes kedysi nebývali. Otvorenie svetu, cestovanie, a pobyty v uzavretom priestore plnom ľudí sú riadne útoky na imunitu. Nie každé dieťa (i dospelý) s tým zvládne zabojovať :-/

pallacinka
17. mar 2017

@akitas U nas tiez tak, traja surodenci v cca. rovnakych podmienkach a kazdy s inou imunitou. Genetika bude podla mna najdolezitejsia, az potom vsetko ostatne, sme toho prikladom 🙂

papricka33
17. mar 2017

@ajko je to niekde medzi genetikou a vonkajším prostredím, starostlivosťou. My sme s mužom také "zdochliny". Celé detstvo chorľaví, u muža aj dosť závažné ochorenia... Moja dcéra (klop-klop) imunita ako remeň (aj keď alergička od mala), horúčky spočítané v jej 14-tich na prstoch jednej ruky. Synček bez alergie a tiež ako Valibuk. Už aj čiastočne v kolektíve (sem tam dojčený), dcérka bola do dvoch rokov...
Jediné čo robím ako som si všimla inak, oproti iným mamičkám, že ich ustráchane neobliekam ako na Sibír 🙂 Skôr vrstvy a tenšie. Na čiapky si potrpím a som za to, že hlava musí byť chránená. V lete aj v zime. Ale zase bavlna, alebo ľan, v zime kvalitné priedušné materiály... A som vďačná za "pršiveci" vďaka ktorým sa dá ísť vonku do skoro každého počasia (okrem víchrice a búrky 🙂

papricka33
17. mar 2017

@5petusik55 pokiaľ viem, aloe nie je vhodné pre deti do 15 rokov

janush
18. mar 2017

@kristalova_slza robi detsky fitness a teraz maju pred sutazami

5petusik55
18. mar 2017

@papricka33 samozrejme, pre deti je odporučená oveľa menšia dávka ako pre dospelých. Deťom stačí 1 malá čajová lyžička gelu denne 🙂 pani chcela radu, nikomu to nevnucujem 🙂

belllinka
20. mar 2017

Viete, čo mi nejde do hlavy? Že asi každá ste tu napísala, že chodíte s deťmi von za každého počasia, ale my keď sme vonku s deťmi a nie je ideálne počasie, tak vonku nie je ani noha 🙂 Aj včera sme boli skoro 2 hodiny na prechádzke, ale dieťa sme nevideli žiadne. Kde sa schovávate? 🙂

pininka
20. mar 2017

@belllinka hehe mas svatu pravdu, to iste si hovorim aj ja ked idem von s detmi. Sused velky sportovec ma v zime doslova obvinil ze ako mozem byt s malymi detmi vonku a nasi sa salili ostosest.

salome51
20. mar 2017

@melisssaa od narodenie sme chodili kočíkovať za každého počasia, teraz tiež ideme von aj keď prší, hoci len na pol hodinku. Nikdy som syna nebabušila, nerobila tragédiu z toho keď mu spadol na zem napr. rožok a on si ho oprášil a zjedol. V lete si dá zmrzlinu. Rád sa dobre naje. Varím tak klasicky, u nás sa nájde aj bravčová masť sj kvalitný olivový olej. Varím aj na pare ale dáme si občas aj vyprážné. Syn má rád ovocie a zeleninu. Denne zje jablko či banán, mandarínky, hrozno... A na raňajky a večeru ako príloha paradajky alebo paprika. Má rád aj cibuľu. Nikdy som ho neizolovala od chorých detí. Krsňatá k nám chodili aj s kašľom a sopľavé. Nebol kojený tak mi vštci hovirili že bude chorľavý ale našťastie nie je. Toho mladšieho kojím a už 2x má laryngitídu. Takže s ničím to netreba preháňať.

lorela
20. mar 2017

Co sa tyka zdrojov takych pozivatin, ako su maso, vajcia, syry, mlieko, ovocie a zelenina su najlepsou volbou domace zdroje, t.j. vlastny chov a pestovanie, dalej farmari, farmarske trhy, pripadne aj v ochodnych sietach sa da vyberat spomedzi vyrobcov a pestovatelov. Kazdy podla vlastnych moznosti by si mal volit to najmensie zlo.
Co sa tyka ryb; v sucasnosti su moria znecistene toxickymi latkami (najviac Balticke more). Toxiny sa viazu v tukovych zasobach organizmov, preto je zdravsie konzumovat mensie ryby, a ryby ako losos ci tuniak menej casto. Napriek spominanemu znecisteniu mori je vhodnejsie zameriavat sa pri nakupe na ryby z lovu a nie z chovu (ryby z fariem maju najviac kontaminovane maso, a to aj roznymi liekmi, podobne ako je to v pripade kuracieho masa).

Detsky organizmus, a to najma do veku 3 rokov sa nedokaze branit skodlivinam do takej miery, ako organizmus starsieho dieta a dospeleho cloveka. Preto je dolezite zamerat sa na zdroj a povod potravin najma v ranom veku dietata.

celasapremenim
21. mar 2017

@katarinamarkova plus by som dodala, tak na 15 dni v roku ich riadne nasolit v cistom teplom mori
mam 3 deti, su chori raz za rok, avsak minuly rok v decembri doniesla dcera zo skoly velmi silnu chripku, klakla cela trieda aj s ucitelmi v ramci vianocnych prazdnin, kaslala som do konca februara :D ...vo februari sa im natiahla este jedna slabsia viroza..u nas skutocne zaujimavy stav byt takto casto za sebou chori
ale ine chcem, ked sla dcera prvy krat do kolektivu, tak mala uz 4 roky a tiez bola pol roka na striedacku chora, kym sa adaptovala na prostredie....syn vtedy chorel s nou a potom on uz v skolke chory nebol, teraz tretie je zdrave zatial, lebo deti uz nebyvaju zo skoly nejak chorlave....byvame chori v oktobri, okrem mna, ja mam vtedy max nadchu, s vynimkou toho obdobia hore
jo a dojcila som ich kazdeho po 3 roky

lauricka
21. mar 2017

@melisssaa vies, niekedy to mas proste dane. Mozu tu maminky, co maju stastie, vypisovat a dalsie, ktore mozno robia to iste, maju deti aj tak chore. Podla mojich 5-rocnych skusenosti, co mam deti, zazraky sa nedeju. Mozes podporit, ale to je asi tak vsetko. Vraj otuzovanie je dobre.

Strana
z3