Mandle vždy dorastú
Syn bol uz 3 krat (bude mat 6 rokov) na vybrati oboch mandli, v 12/2014 , 04/2016 naposledy v 02/2017. Teraz syn ochorel, prva otazka lekarov (pediatra,ORL) znela: a mate vonku mandle? Ano, uz treti krat v celkovej narkoze. Ze pravdepodobne opat dorastli takze je dost mozne, ze budeme musiet ist znovu, stvrty krat. Je toto normalne, bezne? Prve 2 razy sa mandle iba zrezavali, posledne ich mali uplne vybrat no napriek tomu su teraz znova obrovske. Syn je alergik, mava caste infekcie dych.ciest, sy.neustaleho zahlienenia. Mandle museli ist vzdy von z dovodu, ze sa uz syn zacinal dusit, mal drazdivy dusivy kasel, pomaly uz nemohol dychat. Pri poslednej operaci v 02/2017 sa podla operatera zvysky tonzil velmi zle exstirpovali, trhali sa v dolnych castiach. V nasej nemocnici pouzivaju pri operaciach este stale skalpel, laser nemaju
@korytnacka1 ved sme ti to uz pisali viac krat ... skus napr. Piesťany Medicentrum Piešťany
Tel. : +421 33 7735091
email: medicentrum@klinika.sk
alebo Sered je tiez dobra (my sme boli tam ) a ziaden problem priplaca sa cca okolo 100 EUR a je to jednodnovka ... uplne super..
Nechapem co ine sa da robit ... mne by stacilo to prve dorastenie ... na to aby som to riesila inak a netrapila dieta opakovanymi anestezami
@korytnacka1 treba ist do inej nemocnice,kde pouzivaju laser. Preto dorastaju lebo miesto nie je zacelene. Odkial ste?
Ake mandle?
Krcne nedorastaju. Mozu byt akurat zle vybrate. Ja mam na lavej strane kus korena z mandle, co mi to pred 22 rokmi zle vybrali. Obcas tam chytim anginu
To je tak, keď je nemocnica vybavená ešte spred vojny....😉
Skúsila by som ísť tam, kde majú laser....
@korytnacka1 teraz pozeram,ze zijete v PB...to u primara Raca vam takto odfusovali mandle?neverim...ved oni pouzivaju laser.
Od kedy mandle dorastajú???? Toto počujem prvý krát...
@sijust Povazska Bystrica. My sme boli aj v Martine no najprv ziadali vysetrenie ich ORL lekarom, tam nam odmietli mandle vybrat. Uz nedovolim aby to robili u nas. Tri krat je vela. Prvy krat syna operoval MUDr. Rac, potom doktorka Kucejova
@sijust prvy krat operoval Dr. Rac a pytala som sa na ten laser, vraj ho nemaju, iba skalpelom...
@bona_dea oboje mandle
@pribinak v Martine nam odmietli dat termin, v roku 2014 bol podla nich moc maly a v roku 2016 to bolo dost narychlo, syn sa dusil, museli ist hned na druhy den von, nebolo na vyber
@korytnacka1 nemaju?fuha,tak to som prekvapena.lebo my sme tam boli v lete,cestovali sme kvoli primarovi,aby dcerke vyberal mandlu on(jej sice nosnu vyberali,ale pouzili laser to viem na 100%)tak zrejme na krcne je iny laser...no neviem.cudne.ale kazdopadne mi je luto,ze sa takto trapite.
@loginexistuje za operaciu kludne zaplatime ked bude urobena poriadne. Ak bude buduci rok nutna operacia urcite nebudem uz objednavat u nas ale v inej nemocnici, tie Piestany nie su az tak daleko. Tie celkove antestezie uz boli 4: ASSR, 3 x mandle a este je v plane CT mozgu (indikovane neurologom) kvoli chorobnosti doteraz nebolo mozne zrealizovat, vzdy ochorel
@sijust laser v Povazskej na ORL JAS? Odkedy? Posledne sme boli koncom februara tohto roku a dr. Kucejova mi tvrdila, ze laser nemaju. Dr. Rac nemohol prist tak ho zastupovala
@korytnacka1 ja som si to pomylila...my sme chceli tu shaverovu metodu,na odstranenie nosnej,aby nedorastla.
@korytnacka1 V Novych zamkoch robia endoskopicky a zadarmo ..mandle detom nedorastaju..podla lekara co mojho operoval nemali naspat dieta s dorastneoiu nosnou mandlou vyse 10r. Je to ale s 3 dnovou hospitalizaciu..den pred sa pride,na druhe rano operacia a este na noc zostava dieta..inak to nepreplati poistovna.. ale je to aj lepsie lebo prvu noc po zakroku mozu byt komplikacie a aspon je to hned riesene.
@kaja73 ta 3 dnova hospitalizacia nevadi, ani u nad nas nas nepustili hned domov, vzdy nechali v nemocnici 24 hodin na pozorovanie. Operovali v den den ako sme prisli a na druhy den pred obedom pustili domov
@korytnacka1 tak si tam zavoljate..mojho operoval Dr Hudak,len neviem ci je tam este na cely uvazok.
@sijust pisem o oboch, zrezavali krcne aj nosne
@korytnacka1 ked krcne len zrazavali tak mozu dorast a nosne sa vzdy vyberaju cele,ale ked chyba endoskopicka kontrola casto ju neodstarnie celu a potom dorasta..pod endo kontrolou sa ozaj vyberie poctivo a nema ako dorast.
@korytnacka1 synovi vyberali nosnu mandlu ako 2.5rocnemu, zatial nedorastla... krcne teraz v auguste. Chcela som dat zrezat, ale kvoli chorobnosti (8x angina rocne posledne 3 roky) to nedoporucili, ze ostane hoc minimalne lozisko, budu znova anginy alebo dorastie.. v ziadnom pripade, zbytocne trapenie dietata... to bolo hrozne, ako trpel bolestami... Vyrezali mu s tym, ze takto nema dovod dorast, ak je to poriadne... dnes ideme na kontrolu... ked som videla ako sa maly 7r trapi, nikdy by som ho nenechala trapit opatovne...
@korytnacka1 nosna sa nikdy nezrezava,ta sa vybera komplet a na to maju tu metodu shaver,ze by nemala dorast. S krcnymi nemam skusenost vlastnu,len viem,ze kamaratka davala u Raca zrezavat krcne mandle 2x a potom ich komplet vybral,lebo to zrezanie nepomohlo a bol pokoj. Preto som z toho taka prekvapena,lebo pacienti za nim cestuju z celeho slovenska,kvoli jeho velkej odbornosti. No ale mali by ste teda skusit niekde inde,ked nie ste spokojni.
V 02/2017 revizia nosohltna, tonzilektomia obojstranne, endoskopia nosohltnana.
Zaver: revizia nosohltana po adenoiddktomii v minulosti, chronicka tonzilitida - stav opakovane po tonzilotomii, hyperplasticks jazykove mandle V 04/2016 endoskopicka readonoidektomia, tonziloktomia obojstranne "studenym" skalpelom
@sijust tak to neviem. Nam povedala dr. Kucejova, ze mandle, oboje sa tak malym detom iba zrezavaju. Posledne, tento rok spominala, uplne vybratie. Viem, ze mal operovat Dr. Rac no nemohol prist, boli tam 2 ine lekarky. Vo februari mu este poblizili zvieracmi v pusinke, mal bolestivu hnisavu alftu, nechcel papat, pit. Mal velke bolesti. Bohvie co mu lekarka porobila, ta sa mi potom 2 krat ospravedlnila, ze ju mrzi co sa stalo a ci je maly v poriadku. Ze sa im to lekarom obcas stane, nemalo by sa. Odvtedy sa drobec boji lezat v nemocnici
@korytnacka1 krcne nedorastu
@bona_dea skutocne krcne nedorastu? Blbost, nam tonzilektomiu (vyber krcnych mandli) robili uz 3 krat. Tonzily su krcne mandle. Adetonomia, co je nosova mandla bola malemu robena na dva krat, boli najdeme zvysky po prvej operacii tak museli este druhy krat zrezavat. Opakujem, na tonzilektomii (krcne mandle) sme boli operovany 3 krat takze urcite dorastaju
@korytnacka1 oni nedorstaju ak su odstranene cele..vy ste mali asi len orezavane-vtedy dorastaju.
@korytnacka1 mne boli krcne mandle operovane pred 22 rokmi a nic mi nedorastlo 😁
Priblizne v tej dobe vyberali mandle aj mojmu otcovi a krstnej a nikomu nic nedorastlo 😀

nerozumiem, preco ho teda nedate operovat v nemocnici, kde lase maju. tie operacie nie su az tak sialene drahe, da sa na to nasporit