Masívny streptokok

27. mar 2023

Dobrý večer,dcéra je od mala opakovane chorá,pravidelne užíva antibiotiká,no ja som už aj písala minule,že berie veľmi často antibiotiká atd.,ale jedna sa o to,že robili jej výter z hrdla na krcnom a dnes prišli výsledky a Dr povedal,že jej vyšiel masívne streptokok a ešte jeden bacil,ale nezapamätala som si,to len tak mi povedal,že mám prísť osobne pre výsledky zajtra a ísť za obvodnou,že treba nasadiť liečbu. Dcéra brala naposledy antibiotiká summamed začiatkom marca a tri týždne pred tým cefzil. Má 9rokov. Máte niekto skúsenosť s tými bacilmi ? Ide o to,že naša detská doktorka ma presne od dnes dovolenku až do 7.4. Čiže bude až po veľkej noci. Tak neviem,ci ísť s tými výsledkami ku zastupujúcej Dr,alebo počkať kým príde naša. Ďakujem a prajem pekný večer.🍀

deedol
27. mar 2023

ist k zastupujucej, potrebuje atb.

autor
27. mar 2023

@deedol áno,viem,ze potrebuje atb.,len som z toho už nešťastná,ze od začiatku roka,to budú v poradí už 5te antibiotiká,ktoré bude brat:/

deedol
27. mar 2023

to chapem, ale ked uz vedia, ktore bakterie ma, tak snad jej uz trafia take, co pomozu. drzim palce.

palculienka40
27. mar 2023

Ved ale liecbu moze a myslim, ze ma nastavit krciar, preco obvodna. Mne ked na krcnom vytestovali stafylokoka liecili ma krciari.

autor
27. mar 2023

@palculienka40 no,niečo som čítala o tom streptokokovi na Google a tam píšu,že najväčšia citlivosť je na penicilín,lenže,naposledy teraz pred summamedom dostala atb penicilinoveho radu a dostala alergickú reakciu,tak hneď jej museli zmeniť. No neviem,odbehnem zajtra na krčné pre výsledky a zájdem aj k Dr ktorá zastupuje.

autor
27. mar 2023

@palculienka40 jednoznačne mi povedal,že treba prísť pre výsledky,odniesť ich obvodnej a ona musí nastaviť liečbu. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

uhnakova
27. mar 2023

Normalne na krčnom povedz, že pediatrička má dovolenku a bude v ambulancii až po Veľkej noci. Nech ti niečo predpíšu pre dieťa oni. Nenechaj sa odbiť.

veronikahuli
27. mar 2023

Ospen by mohol pomôcť, moj ma vsetky koky ale existuju, plus aj ine baktérie ktore su nebezpečné a ani po tychto atb mu zo nezmizlo 🤷🏻‍♀️ jednoducho ich bude mat stale aj po liecbe... Riešili sme to aj na imunologii, nevedia s tym rady 🤷🏻‍♀️

autor
27. mar 2023

@veronikahuli no my tiež ideme na imuno,ale až v máji.. a neodporučili vám vyber krčných mandlí ??

freeja
27. mar 2023

Ahoj, skuste aj nosne probiotika, Rinogermina sa to vola, dcera mala tiez masivny nalez, kura je az trojmesacna ale pomohla 🤷

eternity24
27. mar 2023

Moja dcérka mala tuto kombi cca mesiac dozadu, brala na to 10 dni ospen.

autor
27. mar 2023

@eternity24 áno,ale píšem,že dcéra nemôže penicilinoveho radu nič 🙂

alantroj
27. mar 2023

moj dostal summamed. on sa vysypal okolo ust som myslela ze ekzem. ale to mal tak uz dakeho koka ze aj hrdlo nos aj na povrchu koze mal nalez. Uvidime po liecbe. Budem trvat na kontrolnom vytere. Ja som tiez citliva na koky a je velky rozdiel v atb. Kym mi trafia. Naposledy som brala mesiac atb :( ale musela som, mala som kasel 3m a zistili ho az na ľ. odber. A prve atb nezabrali.

eternity24
27. mar 2023

K tej vašej poznamke o peniciline som sa až nedočítala 🤷🏻‍♀️ s lekárom to treba skonzultovat. Aj keď vám tu napíšeme aké atb brali naše deti na daný problém bez receptu sa k ním nedostanete. Takže áno, šla by som za zastupujúcimi obvodnou alebo ako pisala jedna pani poproste hneď na krcnom aby vám liek predpísali, že vaša dr ma dovolenku. Streptokok môže spôsobiť aj vysoké horúčky. Takže určite to treba liečit a nečakal kým sa vráti dr z dovolenky

autor
27. mar 2023

@alantroj no ja keď som mala 14rokov mi tiež vyšiel nejaký kok,ale keď si dobre pamätám,bol to zlatý stafylokok a mna hneď odoslali na vyber krčných mandlí,už ani neriešili žiadne atb. Ale to už bolo veľmi davno.

simca06022011
27. mar 2023

a preco orl lekarka nedala atb?? nech ti ich napise rovno ona, ved ona ma vlastne robit liecbu ked nieco diagnostikovala :D nerozumiem preco.
Tak ked tam prides, povedz ze dr ma dovolenkku, a ked nie tak by ma zaujimalo, preco to takto funguje a odkedy? :D lebo to som teda nezazila ... Riadne atb treba cielene podla citlivosti.
Krcne mandle kvoli par bacilom na co vyberat? prelieci a bude... len treba to riadne vyliecit. imunitu podporit. je kopa atb ktore su nepenicilinove... Inak pred tymito ochoreniami byvala tiez takto casto na atb? lebo od minulej jari to sledujem celkovo ze deti okolo nas chorlaveju aj dcera co chora roky nebola, minuly tyzdne pola triedy fuc... a to je zvlastne u nas, dokonca niektore dievcata kazdy mesiac chybaju, v kuse chore.

A k liecbe mne orl lekar daval k atb aj probiotika cmulacie, Lactoflor? zuvacie tablety, neviem od kolkych rokov sa mozu, ale su fajn k tymtk krcnym veciam. Lebo mne chytalo hned aj usi a tak... Okrem atb florsalmin skuste ak ste este nie. aj propolis som na imunitu brala,a le aj tak som musela preliecit vsetko, 7 atb som brala v jednom roku v podstate "v kuse" s prestavkami kym sa znova "prejavilo" nieco.. imunologicka mne napr. nepomohla vobec, dostala som od nej na imunitu nejake probiotika s vitaminmi, take ampulky, cely majland stoja... volnopredajne, neviem teraz nazov.

simca06022011
27. mar 2023

zlaty stafylokok sa v dnesnej dobe uz neriesi, iba ak je akutny, sa prelieci ak nesposobuje zavazne problemy nechaju ho tak. Este kontorluju odbery krvi ASLO a este nieco... a podla toho sa tiez riadia. Ja mam zlateho roky... nebudes ho mat v krku, budes ho mat v nose :D a hocikde...

autor
27. mar 2023

@eternity24 to mi je jasne 🙂 no moja dcéra bola minuly týždeň chorá a tento rok bola uz opakovanie veľmi veľa krát,tak nás dr odoslala na krčné nech ju vidí krciar.Uvidím zajtra,čo poriesim.

autor
27. mar 2023

@simca06022011 moja dcéra brala od januára už 4krat atb.,za každým mala vysoké crp a mimo toho bola chorá ešte minimálne 3x take,že netrebalo atb. Ona je takto chorlava od malička.. boli sme už na rôznych vyšetreniach,ona má nastavenú liečbu,ale to nieje podstatne,mna teraz konkrétne zaujímali len tie koky🙂)

evuska135
27. mar 2023

Ja osobne som vybrala na streptokoky asi 8 atb za rok a nic absolutne trocha zareaguju, prejde to na chvilku a zase.🙈 a jasne ze na orl mi povedali ze vybrat mandle

zuzuliennka1
27. mar 2023

a je ockovana prevenarom?

simca06022011
27. mar 2023

no v kazdom pirpade ma zvlastny pristup ten orl lekar, lebo on ma nastavit v takomto komplikovanom pripade liecbu a ked nezaberie, riesit co dalej. Lebo ak nebude zaberat liecba, ma nastupi on, napr. tym vyberom mandli alebo inak. AJ kontrolne vytery robit po liecbe (chodila som 2t po atb liecbe). Ak to ma takto ze casto... a stale, roky... keby to bolo ojedinele, ze teraz 3 mesiace tak by som to brala tak, ze ok.. mozno niekde v okoli je aj nejaky bacilonosic. Ale ak dlhodobo.. lebo tieto zapayl mozu komplikacie sposobovat, sestra napr. dostala reumaticku hroucku v nejakych 12rokoch, normalne v nemocnici skoncila, pomohli jej vlastne vyberom mandli a cca 3t bola v nemocnici na liekoch... Koky nie su az taky problem, keby mala ok imunitu tak to da, ako pisem, ja sama som brala atb v podstate v kuse od ferbuara do septembra (koncila som penicilinom 1000kou, co uz bola zufala lekarka), a to bolo est eniekdey 2015 rok? a od vtedy kazdy ork, 2-3x atb, teraz od kovidu jedine obdobie ked mam ako tak klud, minuly rok atb raz... ORL mi mandle vyberat nechce ani teraz, ani vtedy, vraj jedine keby som mala mandle v strasnom stave, co napriek bakteriam nemam, ked tak cervensie, a sem tam nieco ale inak ciste nezahnisane, vracia sa mi to dookola a vraj aj bude.. ked nie z hrdla tak z nosa.. Tak drzim palce nech to poriesite nejak. Som zvedava co vam zajtra na orl povedia a co nasadia... mne inak velmi dobre zabera dalacin (klindamycin). Myslim, ze maju davkovanie aj pre deti. KEby velmi vymyslali. Ale teda citlivost asi budu mat testovanu...

autor
27. mar 2023

@simca06022011 no jej vyberali už raz nosnú mandľu a krčné štikli trosku,lebo boli väčšie. To mala 5 rokov. Ja práveže nechcem,aby jej vybrali krčné,pokial to nebude nejak extra nutne. Nakoľko ja mám vybraté krčné,tak mne to nejak extra nepomohlo.

simca06022011
27. mar 2023

ak nebude dovod, nevyberu. A ked budu chciet pytaj sa preco, kvoli comu. Ja som nedala malej ani nosne, lebo videla som v okoli ze nepomohlo, prave naopak s chorobnostou, a nemala ju taku, ze by nevedela dychat alebo branila v niecom.. velmi jej ju chcela vyberat lekarka v cca 3-4rokoch, vraj je vela chora :D vtedy to bol trend, vsetkym vyberali ktori boli chori, zaradom... zaujimave ze po cca 4,5roku-5roku? my prestala byt chora takmer uplne. Tak raz za rok nieco, atb nemala ale vobec uz, ak neratam pamycon.

palculienka40
28. mar 2023

Cudny pristup. Super preniest zodpovednost na obvodnu.

palculienka40
28. mar 2023

Na vysledkoch musi byt citlivost.

1mina
28. mar 2023

Malá mala nedávno streptokoka, nato treba atb a najlepsie vraj penicilin mi hovorila nasa detska detska, lebo dcera mala mesiac dozadu a zhanala som atb po inom meste,,,a inak tiez pred mesiacom mala streptokokovu anginu, teraz ma zas hnisavu tak tiez dalsie atb no radost

1mina
28. mar 2023

a teda volala by som isto zastupujucej minimalne kvoli tomu. A dcéra neni chorá ? moja mala zo streptokoka horúčky uplne, vracala cela bola uplne k.o.

autor
28. mar 2023

@1mina už som to poriesila,zajtra sa mám zastaviť pre atb od zastupujúcej Dr.

1mina
28. mar 2023

super držím palce, inak aj ja som už na prášky už neviem čo s malou stále stále čosi, v decembri mala hemofila a hnisavu anginu, cely januar mononukleozu, potom na konci februara streptokokovu anginu a teraz ma zase hnisavu anginu. Uz som z toho zufala. Ona chodi inak aj na alergo tak som sa tesila ze v marci ma kontrolu ze poriesim s dr aj to ze je stale chora ale doktorka je pn tak cakam kym sa tam dostaneme.