Mastocytóza. Podeľte sa so skúsenosťami
Maminky, prosim, mate niektora skusenosti s takouto diagnozou? Akym sposobom Vam ju diagnostikovali? Ako sa prejavuje? Je pravidlom, ze dieta sa dostane vplyvom zvyseneho histaminu do soku, sfialovie.... ???? Prosim, ak niektora mate skusenosti, podelte sa s nimi................Za odpovede dakujem
@mis_ka ahoj prosim tá ako ti bola potvrdená mastocytoza u dietata ?
Ahojte prosim vás viete mi poradiť ? Syn ma na slabine také akoby pluzgierik asi druhý mesiac už mal to napuchnute keď sme to chceli vytlačiť ale nemení sa to … ma jedno aj na pipiku boli sme stym na koznom a lekár vravel že podľa neho ide o mastocytom. Že to nieje nič vraj vážne že to máme sledovať a pri napuchnutú dať dithiaden ../ viete mi povedať niečo ktomu viac ? Aký mám mat ďalej postup ?
@frogieq ahoj môžeš mi napísať ako ste na tom s mastocytozou ?🙂
Ahojte malo vaše dieťa žihľavku na celom tele? Ako ste liečili ? Čo ste robili ? Kedy to prešlo? Súvis bol s mastocytozou? Ďakujem za odpoved
Moja dcéra mala flaky po tele od 3 mesiacov. Dnes ma 11 rokov a môžem povedať ako rástla sa to veľmi zlepšovalo aj vybledlo. Ale túto sobotu mala prvý krát za tie roky reakciu cele telo mala červené hneď sme išli na pohotovosť. Tam povedali že to je zihlavka a vlastne reakcia na nieco. Do teraz papala všetko. V ten deň zjedla mandarínky ktoré jedla ale aj predtým a nič sa nestalo. No začala sa sťažovať na bolesť ucha a dnes sme boli na Kramároch a tam jej zistili že ma zápal stredného ucha a že ta infekcia mohla spôsobiť tu reakciu. Lenže teraz to ma také že občas úplne kľudne a z ničoho nič zase červené bála som sa jej dať zjesť nieco aby som jej to nezhoršila. Dnes sme sa rozprávali s pánom docentom na koznom a odporučil diétu tak dnes som nakúpila pre ňu bezlepkove potraviny a treba aj nízko histamínovú diétu. Robili dnes odbery a všetko čo treba. Dali jej antibiotiká a zodac, a aj epipen to adrenalínové pero že pre istou nech mame. Tak dúfam že zachvíľku nám to prejde.
dobry den stalo sa vam niekedy ze masticytom krvacal?
@lucka527 nasmu trolinku ale to len preto,pretože si ho poškriabal
Ahojte, vedeli by ste mi poradit, ako ste davali ockovat deticky, ktore mali solitarny mastocytom. Nam kozna odporucila dat fenistil kvapky pred, v ten den a po ockovani. Dakujem
Dobry den riesila niektora mamicka predlzemy rodicovsky prispevok kvoli mastocystoze? syn bude mat tento rok 3 roky. dr martinaskova v ziadnom pripade neodporuca skolku.. schvalili niekomu plateny rodicak s totuto diagnozou? dakujem
@lucka527 dobry den, tiez mame od dr.Martinaskovej napisane,ze nie skolka a kolektiv a aj tak nam presne minuly tyzden posudkovy lekar neschvalil predlzenie. Budem drzat palce.
@lucka527 preco vam neodporucaju skolku?
@kamilaslukova
@evivb dr.martinaskova to zdovodnila,ze kolektiv,ze viac chorob,ze horsie znasaju choroby,vtedy su vacsie prejavy masto. U nas je vzdy cerveny a vyhadzany a viem,ze ide nieco na neho. Plus vyrazkove kolektivne choroby ako kiahne,5.choroba,ci ktora🫣takze iba preto
@kamilaslukova kolko kusov ma na telicku?
Ockovat na ovcie kiahne budete?
@evivb len jeden ma na brusku. Rozmyslam nad tym,ze by som radsej asi dala.
Moj syncek 8r ma asi 4fliacky, jeden je
aktivnejsi na teplo - vyryvka a pod, ale inak ziadne problemy s tym nemame... bol
pozorovany ako mensi asi ako 3roc u koznej dr. Carskej v Ba, 2x mu robila aj krvne testy a nejake kontroly, ale teraz ked
je starsi uz nerobi nic, povedala ze je to vvporiadku. Leo bol uz v jaslickach ako 2r a
nildy proti tomu doktorka nic nepovedala... tak nerozumiem ze Vam to zakazuje. Jedine co ma trapi, ze v protokole sme dostali ze
kvoli mastocytoze moze byt alergicky na penicilinove ATB - davame ine, a ze moze
byt alergicky aj na mezokain, lidokain - to su napr umrtvovacie inekcie u zubara. Este sme u zubara nepotrebovali
inekciu tak som to neriesila, ale skor ci neskor budeme potrebovat... tak by ma
zaujimalo ako to riesite a ci mate taketo info tiez. Dakujem
@babenka1984 moj syn ma 1 flacik reagujr mu velmi casto.. par m3siacov sme sa nevedeli zbavumit aj zihlavky... v decembri a januari mu opuchla aj jedna cast tvare pripisuju to masto.. dr. odovodnila nedat do skolky kvoli zvysenej chorobnosti v skolke kvoli obmedzeniam v strave plus maly ma ABKM.. maly kvoli masto chodi kazde 3 mesiace na hematologiu na gastro a alergologiu raz za pol roka na koznom.. v zozname zakazanych veci su aj lieky aj ako spominate medokain lizokain ale aj omnoho viac.. ja uz som zmatena z nazorov lekarov na masto clovek nevie komu verit..
@babenka1984 ahoj, obe moje deti maju mastocytozu, starsi ma fliacik uz minimalne viditelny..alergolog spravil na moju ziadost testy na lidokain, mezokain, artikain, teda anestetika ktore sa bezne pouzivaju ako lokalne, napr. pri zuboch. Vyslo to negativne, takto som informovala aj zubarku. Mal vrtany hlboky kaz s mezokainom bez problemov a trhany dalsi tiez, ale tam dala viac davky takze som dala pol hodinu dopredu fenistil.
Inak su bez obmedzeni, jedia vsetko, dcere obcas reaguje na teplo, ale minimalne.
Normalne skolka, kolektiv, klasicke choroby, vratane prekonanych kiahni.. to,co tu citam ohladne obmedzeni sa mi zda zbytocne prisne..

@suncom my sme z Martina...ste spokojná s pani doktorkou?? Polhodinu pozerala do počítača a nám k tomu nepovedala dokopy nič...vám povedala aspoň niečo ohľadom stravy??