Máte detičky so svalovou hypotóniou?
Hľadám mamičku, kt. to pozná ...
Moj malý mal tiež svalový hypertonus,bol taký tuhší,akoby stále v krči,naša pediatrička nás poslala na neurológiu.Lekár nám nariadil rehabilitácie.Doma som s ním jemne cvičila naťahovala rúčky a nôžky a masírovala ho,ako nám ukázala rehabili tačná sestra.Po pár mesiacoch je úplne v poriadku.
nas to ma, chodime na neurologiu, ale kedze je na hranici tabulky, tak zatial nam cvicit nedali
aj môj takmer 3-ročný syn je hypotonický, ako maličký stále spinkal a papal a nikdy neplakal, ani to nevedel 🙂
prišli sme nato, až keď sa začal staviať na nôžky, lebo ich zvláštne vytáčal, staval na vnútorné hrany chodidiel. Dovtedy sme nijaký problém nemali, každý pohyb (ako otáčanie sa, sedenie, račkovanie...) bol tabuľkový. Momentálne máme ten problém, že kvôli tomu slabému svalstvu, zle stavia na chodidlá a od toho sa odvíja zlé držanie tela, zlá chôdza a celkové zlá hrubá motorika. Po roku sme chvíľu cvičili vojtovku, teraz máme originál vložkydo topánok, vyrobené na mieru a predpísané zdravotné cviky na posilnenie svalstva plus plávanie.
ja mam syna s hypotoniou, narodil sa predcasne a cvicime od narodenia vojtovku a ine cviky, ... ma vyse roka teraz a len zacina liezt, inak nic, celkovo to ide s pohybom velmi pomalicky, musime byt trpezlivy...
Naše dievčatko má vrodenú svalovú hypotóniu. Od malička bolo všetko v poriadku, narodila sa dokonca po termíne, celkom veľké bábo 3800 g, pekne napredovala. Len namiesto štvornožkovania nám začala skákať ako žabka, tak si to zľahčovala kvôli tomu, že bola slabá a keď sa do 14 mesiacov ani nepostavila v postielke, tak sme začali chodiť neurologičke. Boli nám odporúčené rehabilitácie, najprv Vojtovka, neskôr rôzne cviki na postavenie, ohýbanie a podobne. Veľmi to pomohlo, v novembri sa začala stavať a na štedrý večer chodiť. Teraz ju neviem zastaviť. I keď stále vidím, aká je slabá, sem tam ešte padne, ale to už len treba stálou chôdzou a aktivitami vycibriť. Tento týždeň sme už u neurologičky skončili, a na rehabilitácii sa máme ukázať tak o 4 mesiace, ako sa máme. Tak sa teším.Snáď sa jej tie nôžky spevnia, odporúčili nám chodiť po preliezkach, čo pre malú nieje problém 🙂.
moje deti chodili po kolenach do 15 a dcera 18 mes. do 2.5r bolo vsetko ok. Ziadne cvicenia, neuro atd. sme nechodili, nic nerobili, kupila som skakaci hrad v 2r. dobry na rovnovahu,(alebo lacnejsie nafukovaci matrac ten nizky a nech skace po nom) vonku bosi chodit po trave, piesku, po miernych kopcoch je dobre, nic nasilu, nechaj hracky a prekazky na zemi nech to obchadza. do konca leta bude ok.

My sme mali slabsi svalovy tonus..ale kedze je,to len otazka,nebudeme moct viackrat reagovat. Kedze bil slabsi,mali sme len,cvicit ci,plavat s detickami.zaostavala v hrubej,motorike. Vsetko,robila az na dolnej,hranici.