Máte dieťa s Aspergerovým syndrómom?
Ahojte, nájdu sa tu mamičky, ktoré majú takéto dieťa?
U syna máme podozrenie, tak by som sa rada dozvedela nejaké praktické skúsenosti.
Môžete aj v IP.
Ďakujem!
@katka2808 nasa p.uc. zatial (kym sme nemali papier, ale uz bolo evidentne, ze tam nieco bude), riesila taketo situacie tym,ze mi napisala odkaz. Dnes..odmietla.. to a to. Aby som ja vedela, mohla si s nou pohovorit atd.
Urcite by som riesila s ucitelkou takuto situaciu. Obzvlast, ak ma dieta ivp.
Maminy, mate niekto aspergerku s neurozami ci s OCD? Som v koncoch...
@pencil ja mam aspergerku s uzkostami a tiez som uz niekedy v koncoch ☹
@martinka05 ake ma uzkosti
@martinka05
@abigael
teraz je to skor o neurozach, priserne si do krvi poobhryzala nehty, je strasne nervozna, nedokaze sa sustredit a hned sa zhorsila v skole. Zo samych jednotiek teraz nosi trojky. Vidiet, ze nie je OK, sama vsak nevie povedat co sa jej deje, ma bolesti brucha denne (je intolerantna na laktozu, ale dietu prisne dodrziavame), tak neviem o co ide. S kamaratkami je vpohode.
@pencil niecoho sa velmi boji a nevie povedat, ze coho. Takisto ju rozboli brucho, srdce jej bije ostosest, studeny pot, triaska noh, rukami si stale skriabe krk ( mam pocit, ze jej zovrie hrdlo) proste zachvat paniky ako vysity. A tiez si nechty hryzie aj ked nie az do krvi. Takisto jednotkarka a aj kamosky ma.
@pencil a kolko ma rokov?
Zajtra ma dcera 6 rokov ale je to.na 4 rokov aj sa tak chova a ked jej nieco vysvetlujem stale sa pyta preco a preco toto 100 krat jej vysvetlim ale stale po svojom nesustredi sa je nervozna kuse si nechty otrhava kozu prevraca ocami robi sa ze nepocuje krici nahlas ako keby bola hlucha jej hra je taka co zacne nedokonci a sem.tam chudobna ma tiki nema rada dotyky
@martinka05
@abigael
ochvilku bude mat 10 a ked ma strach, to vie povedat, aj ked ma konflikt s niekym. To bolenie bruska je dlhodoba denno-denna zalezitost, uz si nevieme rady, ideme opatovne na gastro.
Ale tieto jej aktualne stavy ma desia, priserne je nervozna, vznetliva, predrazdena a nikdy predtym si nehty nekusala ☹
@pencil u nas tiez bola denne bolest brucha. Vsetky vysetrenia na gastro a alergo boli negativne. Boli sme na neurologii a tam jej dr. predpisala atarax a bolesti prestali. Potom sme ho vysadili a zase prisli bolesti brucha. Tak to bolo asi trikrat a momentalne ho berieme len ked potrebuje. Ak vidim, ze je velmi nervozna a boli ju brusko tak ju necham doma, aby sa skludnila a je dobre.
@martinka05 atarax? a vedlajsie ucinky?
@pencil ziadne nema akurat sa jej chce po nom spat tak jej ho davam vecer a berie len 1/4 tabletky
@martinka05 tak som si o nom precitala a u nas nieje mozne podat, mala ma tazku intoleranciu laktozy a atarax obsahuje laktozu, musime hladat ine riesenia
@pencil skus caj z medovky vecer ten je na ukludnenie
@martinka05 skusim, lebo rano, ked ju budim, jej prve slova su - strasne ma boli brusko a to aj cez prazdniny, cez skolu, sviatky...
@pencil u nas bolo tiez jedno ci boli prazdniny alebo skola bolelo ju stale
@martinka05 musime skusit este vylucit dalsie intolerancie, lebo je aj dost vysypana, ale tak zvlastne, ani nie tak vyrazkovo, vyzera to skor ako milie, ma to na ramenach a aj na tvari, licach..
Dajte jej peritol ma vedlajsie ucinky
riesite nejak vyhrazky, ze sa dieta chce zabit, ze nechce zit a pod ? je to vyslovene vzdy v zlosti, ked sa nieco od neho chce.
neviem, ci mam s tym ist za psychologickou, ci si to nejak nevsimat, nereagovat na to.

@kofa77 ani u nas cez tyzden zatial nema pc/tablet dovoleny. Len cez vikend max hodku a 90% casu tam pozera rozpravky. Od hier sa ju zatial snazim drzat co najdalej😀Ale je len tretiacka.
Cez tyzden vlastne ani nema velmi kedy, druzina, kruzky, kym sa pripravi do skoly.. malokedy ju tablet napadne.